Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena zestawu do gier

Paaaapin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w końcu zarobiłem pieniądze i czas wymienić mojego laptopa hp dv6 gdyż padła w nim płyta główna i teraz mam taki zestaw do oceny ( podałem od razu ceny tak plus minus )

AsRock H87 Fatality Performance. -345zł

Procesor Intel Core i5-4440 -650zł
Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 650 2048MB DDR5/128bit  DVI/HDMI PCI-E -400zł  albo radeon 7790 -400zł
Zasilacz Corsair CX500 V2, ATX, 80 PLUS (CMPSU-500CXV2)- 210zł 
Karta dźwiękowa Creative Sound Blaster 5.1 VX PCI- 70 zł
GOODRAM DDR3 4GB 1333MHz- 140 zł 
dysk ?
= 1815 (+ -) 100

Proszę o ocene zestawu i w razie jakiś błędów o wymiane niektórych części jak nie będe w stanie ich wykorzystać na tym sprzęcie :)

dodam że laptop ma być do gier żeby na  minimum średnich był dobry fps ( oczywiście mówie o nowych tytułach, ale lubie też czasem pograć w czołgi, gre bardzo dziwnie działającą na komputer) z góry dziękuje za pomoc !

@Edit dodaje że procesor musi być taki  gdyż taki już zamówiłem dziś )
Opublikowano

wszystko ładnie tylko ta karta wiem, wiem oszczędność to zła rzecz przy doborze sprzętu( i że zarabiam na innych podzespołach) tylko myśle nad gtx'em jakoś bardzo do nich przekonany jestem więc może pomoc tylko w zmianie karty graficznej ? 

@Edit a no i pomoc jakiegoś dysku nie musi mieć nawet 500 gb 320 starczy tylko żeby miał dobry rpm

Opublikowano

wszystko ładnie tylko ta karta wiem, wiem oszczędność to zła rzecz przy doborze sprzętu( i że zarabiam na innych podzespołach) tylko myśle nad gtx'em jakoś bardzo do nich przekonany jestem więc może pomoc tylko w zmianie karty graficznej ? 

@Edit a no i pomoc jakiegoś dysku nie musi mieć nawet 500 gb 320 starczy tylko żeby miał dobry rpm

Na gtx 650 rewelacji nie będzie. Na low w Battlefield 4 pograsz.

http://techplanet.pl/produkty/dyski-twarde/seagate-barracuda-1tb-sata3-st1000dm003,28219.html

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

ok dzięki wielkie to jednak wybiore tą r9 wydam te 2200 na komputer, ale myślisz że np bf4 na średnich poleci ? :)

Na wysokich. Polecam dokupić też później drugą kość RAM.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Podaj budżet na całość, bo da się lepiej. Nie podałeś obudowy, posiadasz już jakąś?

Musi być karta dźwiękowa osobno? Masz aż tak dobry sprzęt audio?

Skąd ty to zamawiasz, że procesor już wziąłeś?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

procesor zamówiłem już jakiś czas temu tylko zanim się zorientowałem to nie pasuje do mojej płyty głównej to już wole cały komputer kupić na komputer 2000 może być ze 200 więcej  obudowe tam posiadam jakąś

@Edit aż tak dobrego sprzętu audio to nie mam mam zwykłe głośniki 7.1 i jak będą działać na normalnej karcie dźwiękowej to nie trzeba :)

a  kości ram 4 gb też mam ale tylko ddr2 więc nie ma co z nich nawet zrobić i płyte główną asusa mam ale am2 więc i tak się nic z niej nie zrobi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...