Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

słuchawki a komputer

kokomoza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym kupić słuchawki superlux hd 668b i mikrofon zalman zM-Mic1 lecz mam stary komputer a słyszałem że musi być dobra karta dzwiękowa by był dobry dzwięk więc mam pytanie byście mi powiedzieli czego mam zrobić scrrena (dokładnie bo jestem zielony) żebyście mogli ocenić czy będą dobrze grały.

Opublikowano

Te słuchawki będą poprawnie działać nawet na słabej karcie dźwiękowej.

Oczywiście na lepszej karcie dźwięk będzie lepszy, ale te słuchawki zadziałają na każdym urządzeniu.

Opublikowano

Zasadniczo nie chodzi o to czy komputer stary, czy nowy, a o jakość dźwięku na karcie dźwiękowej, bo obstawiam, że posiadasz zintegrowaną. Słuchawki będą grały bardzo dobrze, jeżeli niema wyraźnych zgrzytów przy aktualnych. Natomiast jeżeli chodzi o kartę dźwiękową, to najlepiej podaj model płyty głównej. Otwórz obudowę, i powinieneś widzieć wyraźny napis na płycie głównej. Ewentualnie pobierz i odpal program EVEREST i tam poszukaj. Kiedy podasz model płyty będziemy wiedzieć jaką masz kartę dźwiękową. Jeżeli coś nie jest jasne, to pytaj :) ale słuchawki będą prawie na pewno grały dobrze, problem pojawia się przy mikrofonie, bo wiele kart dźwiękowych kładzie nacisk, na dźwięk wychodzący, a na input już mniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...