Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Za kilka dni pojawią się gildie!

Tosiałke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tsa... zacząłem sobie pisać gildię dla was :P
Trochę informacji.. czas się rozpisać! Powiem już na początku, że będą 2 wersje gildii płatna i darmowa, na forum handel jest zabroniony dlatego opiszę wam tylko tą za free. :>
Gildie będą posiadały dosyć dużo opcji. Łapcie pierwszego ssa.

1563214024361451169157.png
Na screenie widać 4 komendy, ale spokojnie, dosyć szybko idzie(teraz miałem wolne więc czasu trochę było)
Aktualnie config wygląda tak:

config:
  tagMin: 3
  tagMax: 5
  nameMin: 8
  nameMax: 32
  cuboidRadius: 200
  blockID: 7
  spawnRadius: 200
  timeTeleportBaza: 5
  itemsGuilds:
  - 264,64
  - 322,64
  - 388,64
  messageItems:
  - '&c64 zlote jablka'
  - '&364 diamenty'
  - '&264 emeraldy'
  noItemGuildsMessage:
  - '&cNie masz wymaganych itemow na gildie'
  - '&664 zlote jablka, 64 diamenty i 64 emeraldy'

Nie jest źle. Jakie funkcję działają na obecną chwilę? PVP w gildii, off i on, tagi nad głowami (jeżeli chodzi o kolory typu inni widza czerwoni etc. to kiedy indziej się zrobi w wersji "..."), itemy za gildię, zapisywanie, co tam jeszcze xD
Będą sojusze, myślę nad komendą /g powieksz i /g przedluz, ale jeszcze zobaczymy, co myślicie o tym?
Dalej.. może też wrzucę w to mojego dropa, jakiś ranking, taba z top 10 gildiami i graczami zobaczy się :P
Ogólnie wersja darmowa bazuje na configach, jedyne co działa na mysql to statystyki "zabicia w gildii" itp, ale lagować nie powinny testowane z wielu stron. Oczywiście będzie też czat gildii, oraz zastępca czy moderator jak kto tam woli, który też będzie posiadał swoje funkcję. Będzie można ustalić sobie czy za dodawanie gracza do gildii ma pobierać itemy, czy za zmianę lidera ma pobierać itp..
Jak będziecie też chcieli mogę dać, że VIP ma inną ofertę jeżeli chodzi o zakładanie gildii (itemy)
Wrócę jeszcze do dodawania gracza do gildii, może być też funkcja, że każdy następny gracz płaci 2 razy więcej diamentów do dojścia do gildii czy jakiego tam itemu sobie ustalicie :P

Dużo by jeszcze opisywać, w tym temacie chciałbym wiedzieć co chcecie żebym jeszcze dodał, co sądzie o tym, itp. :>
Z góry przepraszam za błędy, pisałem na szybko :P

Opublikowano

Jak gildie będą naprawdę udostępnione na forum to będzie spoko . A jeżeli to kolejny temat na nabijanie postów do daruj sobie .

Pasjonat
Opublikowano

Możesz dodać, ale jak już to mocno okrojoną wersję, bo powstanie tryliard serwerów z autorskim systemem na gildie. Chyba, że w darmowej wersji bedziesz co pare minut wysyłał: "Gildie by...". Uniknęło by to troche cwaniactwa. Możesz dodać punkty Honoru, mają działać tak samo jak power. Dobrym pomysłem może być jeszcze wprowadzenie możliwości przejmowania gildi (czyli, że dana Gildia ma 26 punktów Honoru, a ta co chce przejąć ma 92 to może to na spokojnie zrobić).

Opublikowano

Przepraszam że się tak wysłowię bo już nie wieże w dobroć ludzi, skąd został zajebany kod?
Dobra odpuszczam kod, dodaj ranking i pod nick żeby wyświetlało ranking,zawsze coś nowego : > 

Opublikowano

Przepraszam że się tak wysłowię bo już nie wieże w dobroć ludzi, skąd został zajebany kod?

Dobra odpuszczam kod, dodaj ranking i pod nick żeby wyświetlało ranking,zawsze coś nowego : > 

Te czasy Tytan :D

Kod jest pisany w 100% przez "MarcinkaPSP", którego mało osób lubi, eh.. jeszcze pisanie w 3 osobie, jestem dziwny :D

Dziękuje za pomysł też, doceniam to :>

@707 niech powstają, mam dosyć je**nych skkfów, mchców, xcraftersów..

Myślę jeszcze nad opublikowaniem sektorów, zobaczymy. :>

+ oczywiście dziękuje za pomysł, coś się wymyśli :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...