Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Na jakim serwerze Ty byś zagrał?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może niewiele osób mnie zna, ale mam jedno pytanie do Was...

Mam wykupiony serwer, lecz nie wiem jaki tryb na nim zrobić.

A więc zwracam się do Was z tą prośbą, abyście mi podsunęli tryb serwera który jest teraz "na topie".

Pomysły mają być na serwer powyżej 50 slotów. (wszystko mogę regulować, ale na maszynie jest tylko 8 GB RAM)

Jeżeli macie jakieś poważne projekty to prosiłbym jednak na PW jakby ktoś mógł, a na pewno się dogadamy. ;)

Nie chcę otrzymywać wiadomości w tym temacie typu "wojny gildii", tylko chciałbym z dokładnym opisem bo zrobię taki zwykły i nie wypali.

W sobotę z tego tematu wybiorę jakiś tryb.

Uwaga! Za najbardziej kreatywny projekt czeka nagroda w postaci rangi na serwerze. ;)

Ps. Proszę o rozwijanie swoich wypowiedzi. (Nabijanie postów będzie zgłaszane)

Opublikowano

Może spróbował byś minigames, tylko z oryginalnymi gierkami a nie np. BSG albo TW. Jeżeli nie to może jakieś RPG Średniowieczne. Podsumowując - coś oryginalnego.

Opublikowano

Jak dla mnie - jakiś autorski i oryginalny pomysł.

A jeżeli chodzi o mnie, to zagrałbym na jakimś dopracowanym serwerze MineZ/DayZ/WarZ (co kto woli :))

Opublikowano

@szymo02

Z minigames teraz trudno :/.

Ale RPG to w sumie dobry pomysł, tylko potrzebuję "pomysłodawców", którzy by podsuwali pomysły co ma się znaleźć, bo ja do tego głowy nie mam. :P

Ja tylko pracuje od strony technicznej. ;)

@TheDayderPL

To tak jak mówiłem do autorskiego trybu potrzebuje pomysłodawców :/

A co do MineZ to też w sumie dobry pomysł, bo mało tego teraz jest, ale obawiam się, że to już się "przejadło" :/

Opublikowano

Ja osobiście poleciłbym Ci serwer SkyBlock. Można zrobić go bardzo kreatywnie z dużą ilością dodatkowych minizabaw typu areny pvp, parkoury oraz mógłbyś organizować eventy dla graczy. Mógłbyś także zrobić jakąś ładną wyspę, a nie automatycznie wygenerowaną przez plugin. Mógłbym Ci w tym pomóc jeśli takowej potrzebujesz. Mało jest takich dobrych serwerów SkyBlock D:

6742.jpg

Opublikowano

Polecam Ci wymyślić nowy tryb serwera, lub połączyć kilka trybów ( tylko nie np. SB + SV lub + MiniGames), tylko coś co będzie bardzo orginalne.

Rozwinę troszkę wypowiedź:

Moim pomysłem byłoby napisanie własnych pluginów (lub zapłacić komuś za napisanie) na serwer Pokemon. Tzn. system pokebali, walk pokemonów, skilli, różnych urządzeń itp.

Opublikowano

Nie wiem według mnie koncepcja rpg w minecraft jest bardzo obiecująca powodzeniu w robieniu serwer'a.

Może będziemy że Sobą konkurowali o gracz'y : )

Opublikowano

@login989

Co do pokemonów to by się dało nawet w skript wykonać "chyba", bo dokładać mody to nie ma sensu. ;)

@Lord_Tytan

Wszystko jest możliwe, tylko zależy od tego co wybiorę. ;3

Opublikowano

UP@ Ja wiem czy mody to bez-sens? Jak dla mnie fajna sprawa, na 100% orginalne, jeszcze chyba nigdy nie widziałem pokemonów w MC, na pewno bardzo urozmaici grę, dodanie nowych stworzeń, itemów, inaczej mówiąc tworzyć nowy tryb serwera... Jako autor orginalnego (nie wiem czy w 100% orginalny, może ktoś to stworzył, ale zdaje mi się, że nie), możesz go nazwać np. PokeCraft (to nie nazwa serwera, tylko polecam Ci, bo to właśnie ty możesz być "twórcą" new trybu gry).

Opublikowano

@login989

Był ten tryb i nawet istnieje. Nie orientuję się, ale były nawet kopie :P.

Ale co do modyfikacji to pomyśle, tylko nie będzie tych masowych modów które są na większości serwerach z modami. :)

Opublikowano

Ja bym sobie zagrał serwer gdzie nie ma dropu ze stone,dużo itemów na gildie a spawn był by skromny czyli serwer w starszym stylu.

Opublikowano

Ja osobiscie zagral bym na jakims serwerze na modach, ale nie takich zwyklych modach musza to byc mody orginalne by polaczobe ze soba dawaly cos fajnego. Plus autorskie gildie.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...