Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Biceps? masa? Różnica?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Witam chciałem tutaj zapytać ogólnie jak zyskać masę?

Co trzeba wpierd*alać? wiem, ze duza ilosc bialka.

Waze 60kg

wzrostu 175cm

Wiek 14

2.Druga czesc pytania, ćwiczę jakieś pół roku i czy są różnice?

http://scr.hu/1m82/xif2c

Zapychaj się kebabami i innymi świnstwami, różnicę odczujesz po 7 dniach.

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Dokładniej, dotykasz bicepsem żeber. Różnica jest ale nie dużo co widać po przedramieniu. Biceps taki duży przez to dotknięcie a przedramie małe.

Opublikowano

Nie polecam w tym wieku ostrego treningu , raczej lekka ogolno-rozwojówke. Dodatkowo cwicz kazda partie , a co do zdjec to chujowa poze przybrałes , co do diety , nie musisz sie w tym zatracac , nie pij alko , gazowanego syfu , pij tylko mineralke , ogranicz tluszcz , chipsy kebsy itp.

zasmiats ziemniakow jedz ryz i kasze , pij mleko , dodatkowo duzo warzyw i owocow.

Do zestawu polecam jakis kompleks witamin sobie kupic , Vitaral wystarczy.

Opublikowano

Ważysz 60 kilogramów i chcesz podskoczyć z masą - okej. Ale jedno pamiętaj - więcej niż 75kg w tym wieku nie polecam, optymalnie 70 bez brzucha i z wyrobionymi nogami (aby Ci nic tam nie zostało, no ogólnie w mięsnie musisz lecieć). Białko to podstawa - serwatkowane najlepiej (w KFD za 50zł masz na miesiąc/dwa - zależy od twojego zapotrzebowania). Pamiętaj też o tym, że nie możesz białka pozyskiwać tylko i wyłącznie z suplementów bo to by mijało się z celem. Tak jak ktoś pisał wyżej - nie hartuj się zbyt mocno jeśli chodzi o siłownię i tak dalej bo najlepszy czas na to przyjdzie w wieku 15-16 lat gdy będziesz w idealnej fazie rozwojowej jako nastolatek. Woda obowiązkowo - piernicz wszystkie coca cole (no chyba, że light - to nawet dwie puszeczki dziennie jak wypijesz jako odstępstwo to lajcik), gazowane napoje, itd. Nie pij alkoholu (jeśli już nie pijesz - polecam okazyjnie w takim razie). Co do efektów - efekty widoczne na zdjęciu są takie, że sporo przytyłeś i to normalne, że CI łapa urosła. Polecam ćwiczyć przedramię i napierniczać pompki w różnych pozycjach (rozstawienie).

Pozdro i miłego dążenia do celu. ;)

Opublikowano

Odpuść sobie siłkę, zapisz się na basen i sumiennie rób mocne treningi, nie dość że nie będziesz miał problemów z kręgosłupem, będziesz prosty to potem będziesz miał idealna sylwetkę, w późniejszym wieku dorzucisz do tego siłownie

Opublikowano

Biceps - jest
Masa - jest
Różnica - tutaj mam sumę, ale odejmę kreskę i będzie różnica

Piękna sygnatura.

Ze 300x za duża.

Opublikowano

Polecam ryż , piersi z kurczaka , jakieś wafle ryżowe , kasze.  Jak ćwiczysz nie pij piwa :) Polecam kreatynę w proszku jakąś smakową ( sam po sobie wiem że łykanie tych wielkich piguł nie wyszło mi na dobre) poprawi to twoją wydajność ćwiczeń :) 

Różnica jest lecz nie duża może to przez niesystematyczność ćwiczeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...