Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plik na stronie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Potrzebuję wyciągnąć jeden plik pdf ze strony ale nie mogę, ponieważ pisze że nie mam uprawnień bo jest dostepne to tylko dla klubu nauczycieli :) Wytłumaczy mi ktoś jak wyciągnąć taki jeden plik?

Strona: http://gwo.pl/gimnazjum-klasa-1-m313

Tam jest takie zdanie: "Wyrażenia algebraiczne - praca klasowa 1 klasie gimnazjum" i po prawej odnośnik do ściągnięcia.

Potrzebuję na test xD

LIKE ZA POMOC!

Opublikowano

Przecież to jest oficjalna strona wydawnictwa, myślisz, że pozwolą pierwszemu lepszemu uczniowi to pobrać?

Zapewne wymagają od nauczycieli kontaktu telefonicznego, a Ty zapewne jeszcze po mutacji nie jesteś, więc nawet nie mógłbyś ich oszukać.

I nie licz na wsparcie MPCForum, jeśli chodzi o włamanie się na konto nauczyciela, bo to jest przestępstwem.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

To oczywiste że sprawdziany sa dostępne tylko dla nauczycieli, w przeciwnym

wypadku każdy uczeń przed testem zapamiętywał tylko odpowiedzi i tyle.

Nie ściągniesz go nie włamując się na konto jakiegoś nauczyciela...

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Ja nie mogę co za ludzie.. Ja wiem że się tego nie da ściągnać ale czy wyciągniecie mi z serwera ten plik? Bo ja prawie do tego doszłem, zobaczyłem gdzie odnosi plik dostępnyu do pobrania a odnosi do /file/download/xxxx (czyli numer pliki) Obliczyłem który plik będzie tym co chce gdy już wchodzę wyświetla się jakiś błąd uprawnienia...

A na pewno się da to wyciągnąć jakimś banalnym sposobem, a ja o tym nie wiem..

Opublikowano

wyświetla się jakiś błąd uprawnienia...

Wyświetla się, bo nie masz uprawnień.

Nie możesz się nauczyć do tego testu?

Takie trudne rzeczy w pierwszej gim? 

1398258449-U383457.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie mogę co za ludzie.. Ja wiem że się tego nie da ściągnać ale czy wyciągniecie mi z serwera ten plik? Bo ja prawie do tego doszłem, zobaczyłem gdzie odnosi plik dostępnyu do pobrania a odnosi do /file/download/xxxx (czyli numer pliki) Obliczyłem który plik będzie tym co chce gdy już wchodzę wyświetla się jakiś błąd uprawnienia...

A na pewno się da to wyciągnąć jakimś banalnym sposobem, a ja o tym nie wiem..

Jak już do doszedłem.

Czy ja was się k***a pytam, czy się moge nauczyć czy nie? Gówno powinno was to obchodzić, zrobiłem temat żeby się dowiedzieć jak to wyciągnąć, a nie ..

Grzeczniej proszę...

@antywarn.

Tak ciężko pojąć, że bez uprawnień nikt Ci nic stamtąd nie wyciągnie? Poszukaj, może ktoś na chomikuj wrzucił ten test. 

9Jarek9 dobrze mówi, naucz się... To nie może być takie ciężkie...

Jeżeli mi odpowiadasz, oznacz mnie:

@Pattern.

Wtedy na pewno odpiszę ;)

Opublikowano

A założysz się, że na pewno da się to wyciągnąć? Nie raz wyciągałem pliki ze strony postawionej np. na vps'ie/dedyku czy z hostingu bez uprawnień, tylko po prostu to było wieczność temu, i nie pamiętam jak się to robi..

To czy nauczę się czy nie, to nie twoja sprawa, wyraźnie pisałem czego od was oczekuje a nie pouczania mnie..

Opublikowano

Wyciągnąć się da. Większość takich akcji jest z reguły niezgodna z prawem więc nikt na tym forum raczej ci nie pomoże.

A co do nauki to nie ma co wkuwać regułek na pamięć bo i tak się większość nie przyda.

battles,proportional,340,200,4aacb48576518419e9d6e448daa43645.jpg

Opublikowano

A założysz się, że na pewno da się to wyciągnąć? Nie raz wyciągałem pliki ze strony postawionej np. na vps'ie/dedyku czy z hostingu bez uprawnień, tylko po prostu to było wieczność temu, i nie pamiętam jak się to robi..

To czy nauczę się czy nie, to nie twoja sprawa, wyraźnie pisałem czego od was oczekuje a nie pouczania mnie..

Przechwyć sesję nauczyciela albo poszukaj błędu mysql na stronie i wykradnij dane nauczyciela poprzez sqlmap który jest dostępny w systemie kali-linux

Admin Cienia
Opublikowano

Sprawdzane są uprawnienia po drodze więc byle kto nie wejdzie, a jeśli włamiesz się na czyjeś konto to mozesz trafić do pierdla rozbójniku.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...