Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

allegro payu zaplata ?

rokoboko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej.

zaplacilem dzis za kilka rzeczy z allegro zwyklym przelewem przez pay u.

czyli pieniadze poszly do allegro i oni to jakos rozesla czy jakos tak.

ale okey... jak mam sprawdzic, czy ta wplata wplynela na konto, w sensie, czy juz "jest zaplacone" ?

powiem, ze nie mam konta na allegro.

Opublikowano

Sprawdź e-mail.

Tam wszystko przychodzi.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

na email, dostaniesz potwierdzenie, że przelew został zaksięgowany, osobiście sam wszystko zamawiam przez payu i nie narzekam

jeszcze wlasnie nic nie przyszlo wiec nie wiem.

ok poczekam

Opublikowano

Ja tam preferuje "zapłać przy odbiorze". Masz pewność, że przesyłka dojdzie.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

skoro nie masz konta to kupywales jako niezarejestrowany? mimo wszystko e-mail i tak musiales podac, wiec tam Ci tez musi przyjsc potwierdzenie.

@up

wystarczy miec odrobine rozumu i nie kupowac od kogos kto w opisie zamieszcza 2 zdania i ma tylko kilka komentarzy.

Opublikowano

poczekaj, przelewy do 1-2dni

Mineły własnie 2.

Ja tam preferuje "zapłać przy odbiorze". Masz pewność, że przesyłka dojdzie.

Po co? przesylka zamiast 20zł kosztuje ok. 60.

Nie przez PayU.  :)

Poczekaj na maila.

czekam :P

skoro nie masz konta to kupywales jako niezarejestrowany? mimo wszystko e-mail i tak musiales podac, wiec tam Ci tez musi przyjsc potwierdzenie.

@Matzar

wystarczy miec odrobine rozumu i nie kupowac od kogos kto w opisie zamieszcza 2 zdania i ma tylko kilka komentarzy.

tak, jako niezarejestrowany.

podalem maila no i czekam na razie dwa dni.

nie kupilem od goscia ktory ma dwa zdania tylko cala aukcja byla ladnie opisana

Opublikowano

prawidłowo :)

Nie do końca - jak ktoś robi wyjebkę na allegro, to aukcja jest pięknie opisana, ale zazwyczaj brakuje komentarzy i numeru telefonu (+ zaniżona cena towaru). :)

@topic:

Rozumiem, że płaciłeś tradycyjnym przelewem wpisując dane do PayU? Nie do końca wiem, czym jest "zwykły przelew". 

PayU ma konta w sporej liczbie banków, zaksięgowanie przelewu trwa kilka minut (przy płatności online i przelewie do tego samego banku). Inaczej jest, jeżeli płaciłeś tradycyjnym przelewem - wtedy bank ma chyba tydzień za zaksięgowanie przelewu (zazwyczaj trwa to 1-2 dni) + jeśli był to przelew do innego banku dolicz czas trwania sesji elixir.

Podobnie przy płatności online, jeśli robiłeś przelew z banku "a" do banku "b", to pieniądze muszą przejść przez sesję elixir, tutaj masz informacje o tym, ile będzie to trwać:

http://www.money.pl/banki/elixir/

Jak płacisz tradycyjnym przelewem, to przelewaj pieniądze od razu na konto sprzedającego. Nie ma po co się wtedy bawić w PayU (które ma na celu przyspieszyć przelewy z dwóch różnych banków). 

Kiedy pieniądze wpłyną na konto PayU dostaniesz maila z informacją o tym.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...