Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Domena bez portu na serwer minecraft (nazwa.pl)

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Musisz przekierować domenę serwera na rekord

A -> IP serwera

SRV -> port serwera

Wtedy będziesz mógł łączyć się za pomocą samego IP.

Opublikowano

Nie ma w panelu domeny DA tylko w panelu hostingu typu unixstorm.org...

Opublikowano

Na nazwa.pl da sie jedynie na IP a nie na rekordy SRV ale jak na ip to wtedy z portem niestety trzeba

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Nowicjusz
Opublikowano

Musisz wykupić hosting www np. z direct adminem (!! nie cpanel !!) np. w FIBERHOST i tam masz konfigurację DNS.

Opublikowano

Musisz wykupić hosting www np. z direct adminem (!! nie cpanel !!) np. w FIBERHOST i tam masz konfigurację DNS.

Czyli na fiberhost.pl kupić serwer www, zaznaczyć "Mam własną domenę i chcę ją przypisać do tego hostingu" wpisać www.domenaznazwapl.pl, zapłacić i potem można konfigurować? Wtedy będę mógł się łączyć z domeny domena.pl na serwer i teamspeak? Będę musiał potem coś płacić za subdomeny czy coś? 

4L0M4l0.png

Opublikowano

Da sie podpinac na home.pl i na nazwa.pl domeny pod port serwera. Osoby piszace tutaj widze sie znaja jak ...

Jesli cos moge Ci podpiac jak napiszesz na PW.

bez da nie zrobisz :-)

rivi.png

by HardMyStyle

.

Opublikowano

Sory za brzydkie słowa ale gówno się znacie.

Mam domenę na az.pl i normalnie idzie przekierować na dane ip z portem.

Sądzę żę na nazwa.pl jest podobnie, jeśli będziesz miał z tym problem napisz do biura obsługi klienta napewno ci pomogą to zrobić.

Ustawiasz to za pomocą rekordów srv. Zaraz zarzucę screena jak wygląda to na panelu az.

FcfarL3.png

Host - nazwa domeny

Port - port twojego serwera

Wskazanie - ip twojego serwera

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Sory za brzydkie słowa ale gówno się znacie.

Mam domenę na az.pl i normalnie idzie przekierować na dane ip z portem.

Sądzę żę na nazwa.pl jest podobnie, jeśli będziesz miał z tym problem napisz do biura obsługi klienta napewno ci pomogą to zrobić.

Ustawiasz to za pomocą rekordów srv. Zaraz zarzucę screena jak wygląda to na panelu az.

FcfarL3.png

Host - nazwa domeny

Port - port twojego serwera

Wskazanie - ip twojego serwera

Właśnie ty się gówno znasz po na nazwa.pl w żadnym rekordzie portu nie wpiszesz a jak już to nie będzie działac, jak ja kocham takich mocnych w gębie.

rivi.png

by HardMyStyle

.

Opublikowano

Niech kolega nam przedstawi konfiguracje domeny na nazwa.pl to może będę wiedział.

A co do tego że kochasz takich mocnych w gębie to najlepiej powiedzieć że się nie da i nie pomóc człowiekowi.

Lepiej mnie nie kochaj przykro mi nie jestem gejem.

Jeśli wciąż masz problem poproś biuro obsługi aby przekierowali ci za pomocą rekordu srv oraz podaj do czego ci to tam potrzebne aby wiedzieli co i jak.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Napisałem do nazwa.pl :

mam u was domenę cpvp.pl, czy da się zrobić przekierowanie na adres IP z portem? Jeśli tak to zrobilibyście takie przekierowanie? Potrzebuję tego do serwera minecraft. IP: 37.187.xxx.xxx:30xxx

Odpisali: 

Najprawdopodobniej opisywaną funkcjonalność mogliby Państwo uzyskać poprzez stworzenie rekordu SRV dla domeny, można to wykonać z poziomu panelu klienta > twoje usługi > domeny > zaawansowana konfiguracja dns, jeżeli nie znają Państwo odpowiedniej składni rekordu to zalecam konsultacje z Państwa informatykiem.

Co teraz?

4L0M4l0.png

Opublikowano
z poziomu panelu klienta > twoje usługi > domeny > zaawansowana konfiguracja dns

Wejdz tam i zobacz na liscie czy masz rekord srv jesli tak to zrob ssa jak wyglada konfiguracja to pomoge ci w miare mozliwości to ustawic :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 4 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...