Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłata za wejście na serwer Kwadratowa Masakra

bodzio49

Czy wpłaciłbyś kaucje aby wejść na serwer?  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wpłaciłbyś kaucje aby wejść na serwer?

• Tak
      2
    • Nie
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wiele osób tworzy serwery typu Kwadratowa Masakra (RED vs BLUE), ale 100% z nich nie wypala, z jednego prostego powodu. Wystarczy, że znajdzie się choćby 1 osoba, która zacznie niszczyć mapę i utrudniać innym grę i wszystko się sypie. Myślicie, że nie da się temu zapobiec? Otóż nie, wymyśliłem pewien sposób który wyeliminuje takie osoby w 99%.

Kaucja za wejście na serwer

Jak to ma niby działać? Bardzo prosto:

Składasz podanie, po pozytywnym rozpatrzeniu, wpłacasz na moje konto PayPal 10 zł, a ja dodaje Cię do whitelisty. Po zakończeniu sezonu, (lub jeśli znudzi Ci się gra (na żądanie))kwota jest do ciebie zwracana.  Kwota nie jest zwracana, w wypadku gdy ktoś utrudnia grę innym, niszczy, kradnie itp. Takie rozwiązanie eliminuje problem osób które nie umieją się dostosować. 

Proszę was o opinie i o deklaracje, czy zagralibyście na takim serwerze.

20 slotów, KM sezon 5, brak VIP'ów itp. serwer opłacam w 100% ze swojej kieszeni 

Opublikowano

Co jak co ale na taki serwer bym nie wpłacił kasy. Wydaje mi się że nie warto + nie mamy 100% pewności że kasę odzyskalibyśmy a na policje z tym raczej się nie pójdzie.

Jedyne chyba sensowne formy płatności za wstęp to tylko dla non-premium lub na serwery gdzie jest bardzo duże zainteresowanie i sloty ograniczone tak jak było z LeagueOfMinecraft.

Opublikowano

Może kilka osób by się znalazło , ale nie byłoby tej pierwszej, która zrobi ten magiczny 1/20 . Tak to nikt sie nie skusi

Chyba ,że by zrobić konkurs na np 3 miejsca i ogarnąć tak jak bylo z LoMem starym, tym pierwszym, tam bylo chyba 7 zl sms za wstep, lub 6 .

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Pomysł dobry, ale tylko gdy zrobiła by go zaufana osoba.

Komuś takiemu jak ty, za nic bym złamanego grosza nie przelał, 

co innego jakieś 'jutubery' albo @Dektored

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Jak nie większość to dzieciaki bez kasy, gimby, frajerzy, idioci, analfabeci, n00by, cheaterzy jak dla mnie to jest dobry pomysł a mamusia by takiemu dzieciakowi nie dała pieniędzy z konta + premium i jest zajebiście

523561446660279974822.gif              

Opublikowano

1. Gra na serwerze, zawsze byłaby darmowa, kasa którą wpłacacie jest zwracana, wiec nie ma mowy o płaceniu za grę.

2. Konkurs na miejsca - bezsensu, bo wygrać go może osoba, która nie umie się normalnie bawić.

3. Od siebie oferuje hosting, jeśli znalazła by się zaufana osoba, która zgodziłaby się przetrzymywać kaucje, to czemu nie.

LIPA !

Sosna...

Bardzo ciekawa argumentacja.

Opublikowano

Prowadziłem serwer i wiem, że większość osób, które kupowały VIPy i tp. to były dzieci ;-;

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...