Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monohydrat mega caps 1250

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , kupiłem ostatnio Monohydrat Olimpu Mega caps 1250 na opakowaniu producenta było napisane by dawkować w miarę możliwości 4 pigułki przed treningiem i 4 po w DT i tak samo w DNT. 

Stąd moje pytanie bo wcześniej w pigułkach nie brałem czy te dawkowanie jest dobre? 

Dodam jeszcze że waga 75kg , wzrost 180cm.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jeśli to twój 1 cykl i nie masz sporej masy to:

DT:

3 kapsułki rano lub przed treningiem i 3 kapsułki po treningu, od razu.

DNT

3 kapsułki rano i tylko te 3 kapsułki, ew. np. 2 kapsułki wieczorem, po 6-8h.

Jeśli to drugi cykl lub masz sporą masę, to:

DT

4 kapsułki rano lub przed treningiem i 4 kapsułki po treningu, od razu.

DNT

4 kapsułki rano i tylko te 4 kapsułki, ew. np. 2-3 kapsułki wieczorem, po 6-8h.

75 kg w tym wieku to niewiele, więc decydującym czynnikiem jest twój staż treningowy i ilość cykli jakie przeszedłeś.

Opublikowano

Jeśli to twój 1 cykl i nie masz sporej masy to:

DT:

3 kapsułki rano lub przed treningiem i 3 kapsułki po treningu, od razu.

DNT

3 kapsułki rano i tylko te 3 kapsułki, ew. np. 2 kapsułki wieczorem, po 6-8h.

Jeśli to drugi cykl lub masz sporą masę, to:

DT

4 kapsułki rano lub przed treningiem i 4 kapsułki po treningu, od razu.

DNT

4 kapsułki rano i tylko te 4 kapsułki, ew. np. 2-3 kapsułki wieczorem, po 6-8h.

75 kg w tym wieku to niewiele, więc decydującym czynnikiem jest twój staż treningowy i ilość cykli jakie przeszedłeś.

W sumie to, bo dobrze pisze. Ja przy 85 na pierwszym "cyklu" miałem olbrzymi skok przy 5 tabletkach dziennie. W każdym bądź razie te dawki nie powinny być za duże, bo spowoduje to retencje wody. inb4 retencja wody zawsze jest, tak jest, ale w mięśniach, która zniknie po odstawieniu kreatyny. Czytałem że ludzki organizm jest w stanie przyjąć ok 6g, więc tu już twoja wolna wola do eksperymentowania.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Przy twojej wadze wystarcza ci właśnie 4.5 / 5 g krety na dzień. Dawkowanie jest wg własnego uznania - możesz brać codziennie, możesz brać tylko w dni treningowe. Możesz też robić nasycenie i w pierwszym cyklu brać po 25 g / dobe :D.

Ogólnie to najlepiej brać codziennie taką samą dawke, ale np w dzień nietreningowy na zasadzie 2 - 2 - 1, a w treningowe - rano, 2 przed i 2 po treningu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lekko odkopie... Poczytałem troche tego i wyczytałem, że organizm człowieka jest wstanie przyjąć dziennie 5g kreatyny dziennie reszte po prostu wydala. Nasycanie to strata pieniędzy koniec końców w końcu twoje mięśnie będą nasycone kretą. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...