Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Skan OTL, Keylogger

Roocik

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki plik .bat? Pokaż jego zawartość (nie wrzucaj pliku, tylko otwórz notatnikiem).

Nie prosiłem o AdwCleaner. A jak już to zrobiłeś, to wstaw nowy log OTL.

Usuwanie zrobi @DnaloPub. No chyba, że nie chce.

Opublikowano

Nie moge otworzyc w czyms innym. W wlasciwosciach byla jakas informacja, ze plik jest zablokowany na innym komputerze, aby pomoc w ochronie mojego.

Opublikowano

Nie da rady, probowalem. Nie ma nawet opcji, aby otworzyc innym programem.

'@echo off
echo NOSFANTASIA
START "" "NosFantasia.exe" EntwellNostaleClient
pause
end'

Takie cos w pliku bat.
Do tego jest plik NosFantasia.exe ktory sie nie otwiera poprzez klikniecie go. Trzeba odpalic plikiem bat.

Opublikowano

K, zajmę się usuwaniem ale dopiero jutro po godzinie 14/15. W nowym logu widać ten plik co podałeś "NosFantasia.exe" na razie nigdzie się nie loguj (i najlepiej nie używaj komputera)

Opublikowano

Wystarczy poczekać. Napisałem że zrobię fixa koło 14/15... Daj mi 5 minut.

Ten plik co podałeś jest plikiem z serwera nostale i bez pliku *.bat nie uruchomisz *.exe. W logach zero śladu keyloggera.

Edit: Jak już mówiłem, ten plik jest od serwera, w necie szukałem o nim informacji to odnośniki były kierowane do mpc i nic specjalnego tam nie pisali..

Odinstaluj AVG SafeGuard toolbar, Sweet Page i zaktualizuj jave (masz update 51 a powinieneś mieć 55)

W własne opcje skanowania wklej

:OTL
O3:[b]64bit:[/b] - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O21:[b]64bit:[/b] - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - No CLSID value found.
O21 - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - No CLSID value found.

:Commands
[emptytemp]

Wykonaj skrypt, zatwierdź restart i użyj opcji "Sprzątanie". Tyle.

Opublikowano

Wchodzisz do panelu sterowania, szukasz tam opcji "odinstaluj programy" czy coś w ten deseń i usuwasz te programy. Tak javę też. Potem pobierz najnowszą ze strony java.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...