Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zmiana Coordów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam 1 pytanie a mianowicie czy da się jakimś programem czy czymś innym zmienić coordynaty mapy. Mam świetny teren na spawn na mój serwer ale chciałem żeby był on na x0 z0 a niestety jest on na x-100 z700. Da się zmienić aby to miejsce było x0 z0 ??

Opublikowano

pluginami typu essentials możesz zmienić spawn. Jest jeszcze program do edytowania map ale zapomniałem jego nazwę w nim też można było zmienić spawn mapy

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

pluginami typu essentials możesz zmienić spawn. Jest jeszcze program do edytowania map ale zapomniałem jego nazwę w nim też można było zmienić spawn mapy

Po co Ty w ogóle odpowiadasz na jakiekolwiek pytania skoro nawet ich nie czytasz >.<.

Czytanie ze zrozumieniem uczyli już w 2-3 klasie podstawówki.

@topic - też próbowałem kiedyś takie coś znaleźć, lecz po tygodniu zawątpiłem, tak więc nie wydaje mi się żeby coś takiego na tą chwile było, ponieważ [ świat ] jest generowany poprzez tzw. SEED dzięki któremu My na singlu możemy mieć taki sam świat jaki Wy na serwerze.

To chyba wymagało by ingerencji w plikach - Minecrafta, lecz Ja się za bardzo na tym nie znam.

Opublikowano

Po co Ty w ogóle odpowiadasz na jakiekolwiek pytania skoro nawet ich nie czytasz >.<.

Czytanie ze zrozumieniem uczyli już w 2-3 klasie podstawówki.

@topic - też próbowałem kiedyś takie coś znaleźć, lecz po tygodniu zawątpiłem, tak więc nie wydaje mi się żeby coś takiego na tą chwile było, ponieważ [ świat ] jest generowany poprzez tzw. SEED dzięki któremu My na singlu możemy mieć taki sam świat jaki Wy na serwerze.

To chyba wymagało by ingerencji w plikach - Minecrafta, lecz Ja się za bardzo na tym nie znam.

GOŚCIU czy ty czytasz temat oraz mój post ze zrozumieniem? Jest program który umożliwia taką zmianię niestety nie pamiętam jego nazwy. Ale podkreślam że można takie coś można zrobić pluginem. Każdy świat generuje się seedem ale w plikach świata możemy go całego zmienić jak mam odpowiednie oprogramowanie które jest w necie bo z niego korzystałem jakiś rok a nawet 2  temu więc nie pamiętam nazwy. 

@topic DOBRA JUŻ MAM program zwie się MCEdit obczaj go sobie ;D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Mi nie chodzi żeby ustawić /setspawn tylko żeby zmienić kordy np 700 na 0 a nie setspawn. A jak można to zmienić w MCEdit ?

Opublikowano

Pewnie że można :)

Wystarczy żebyś zaznaczył teren 1 punkt i 2 punkt spawn'u, a potem stajesz na środku spawna, następnie głowa na dół (ten + na sam dół) i piszesz //copy

Lecisz na miejsce x:0 z:0 i wpisujesz //paste ale głowę (kursor +) musisz mieć też na samym dole.

Na samym dole - chodzi mi o to żeby Ci było łatwiej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...