Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogromne spadki fps oraz ściny...

Derion64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż to co w temacie..

Gdy jestem na evencie na serwerze, to nie mogę spokojnie póścić fali mobów ponieważ albo ścina podczas ruszania myszką albo spadek do 0 fps.

Normalnie miałem 150+ podczas klep oraz takich eventów, od kilku dni nie wiem co się dzieje...

Pomoże ktoś? Dam limit...

mca.png
Opublikowano

Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki, oraz jeżeli mają one taką opcję, to zainstalowanie ich od nowa.

Popatrz także, czy RAM nie skacze Ci do 95% jego zużycia, bo to także może powodować takie problemy.

8372383248.png
Opublikowano

Najpierw zobacz w Menedżer  zadań jak pracuje twój komputer zainstaluj sterowniki karty graf najnowsze jak pisał pan wyżej.

Polecam też zmniejszyć ustawienia gry oraz zobaczyć czy jest wszystko okej bo może też być że się przegrzewa i nie wytrzymuje ( otworzyć blachę z tyłu ) .

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

dzieje się to tylko na tych eventach, czy czasem też?

otwórz menadżer zadań i sprawdź, czy jakiś proces nie "zabiera" dużo mocy obliczeniowej procesora.

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Od razu do 400 podskoczyło jak wywaliłem z menedżera zadań coś co zajmowało 500 000 k pamięci ;-;

Dzięki.

Wszystkim po like.

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...