Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy sprawdził by się taki serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, czy sprawdziłby się serwer, coś ala stary dobry PGC, który niestety padł. Pamiętam ten serwer bardzo dobrze. Grałem na nim w wersji 1.0.0 i bardzo mi się spodobał, ponieważ nie było tam żadnego dropu ze stone, nie było PlotMe, nie było PvP. Na takim serwerze gracz mógł sobie budować swobodnie działkę np. 25x25 blisko innych graczy, nikt nie chciałby się wtedy zabić, razem gracze stworzyliby jedno wielkie, piękne miasto. Administracja chętnie by pomagała innym graczom i zakładała im cubboid. Od zdobywania surowców byłaby specjalna mapa surowcowa, ale gracze też mogliby kopać na tej mapie z miastem.
Za błędy ortograficzne lub językowe przepraszam.

Opublikowano

"swobodnie działkę np. 25x25 blisko innych graczy, nikt nie chciałby się wtedy zabić, razem gracze stworzyliby jedno wielkie, piękne miasto."  Wątpie, serwer bez grieferów raczej niewykonalny,

zawsze znajdzie się jakiś steve, który wejdzie na 5 minut nasra gówien z dirtu i wyjdzie. sorry, taki mamy klimat

=

Opublikowano

Nie opłaca się w dzisiejszych czasach takiego czegoś robić ... Zbyt wielu "cwaniaczków" próbuje udawać innych i wszystko niszczą ;c

Opublikowano

Coś mi się wydaje, że o wiele lepiej się grało na wersji 1.0.0 - 1.2.3, bo nie było żadnych grieferów, ale i tak mam jeszcze nadzieję.

coś mi się wydaje że wtedy średnia wieku graczy w minecraft wynosiła ~18 no teraz to jest może 10 :/

Nie opłaca się w dzisiejszych czasach takiego czegoś robić ... Zbyt wielu "cwaniaczków" próbuje udawać innych i wszystko niszczą ;c

wystarczą odpowiednio dobrane pluginy , teraz jest ich od groma kiedyś był 1 :P tworzący logi/naprawiający szkody wyrządzone przez graczy

Problemem w takich serwerach jest to że Administracja nie ogarnie serwera 100slotów i takie serwery chyba najlepiej szukać na sieciach serwerów , teraz niektóre sieci CS 1.6 mają w swojej ofercie 1-2 serwery minecraft warto tu poszukać bo ja osobiście takiego serwera nie znam a sam bym pograł

alternatywą są serwery FREEBUILD tylko trza szukać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...