Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak język programowanie pierwszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Jaki język programowania polecicie mi na początek? Myślę o tworzeniu różnych aplikacji komputerowych np. kryptery. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z jakimkolwiek językiem programowania. Z góry dziękuję :)

Opublikowano

Podstawy C++.
A ile masz lat?
Bo jak 11-14, to nie masz na co liczyć że się nauczysz...
Chyba że nie masz słomianego zapału.

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Zadałeś pytanie tak na prawde w złym dziale.

Ale od siebie także polece C++ ewentualnie coś starszego np. Python'a może nie jest to super język ale warto na początek budować podstawy.

@Up najlepiej jest zacząć w ogólne niż siedzieć i nic nie robić, czym prędzej zaczniesz tym szybciej się tego nauczysz. W nauce programowania nie chodzi ile przesiedzisz nad tym a ile z tych lekcji 'wyciągniesz'.

graphic.png
Opublikowano

Podstawy C++.

A ile masz lat?

Bo jak 11-14, to nie masz na co liczyć że się nauczysz...

Chyba że nie masz słomianego zapału.

Znam kilka osób, które już są niezłe mimo tego, że mieszczą się w przedziale wiekowym, który podałeś. (Pomijając to, że sam w nim się mieściłem jeszcze kilka dni temu). I w drugą stronę - Znam osoby, które według Ciebie mogą się czegoś nauczyć, a zapał mają słomiany. Nie spotkałem się tutaj z żadną regułą.

Dobrym językiem na początek jest Java (argumentacja).

708121422388637873334.png

Opublikowano

Ja dobrze bawiłem się w AU3 ;3 Można podstawy i schemat działania się nauczyć.

Opublikowano
Ale od siebie także polece C++ ewentualnie coś starszego np. Python'a może nie jest to super język ale warto na początek budować podstawy.

#NONIEMOGE

C albo java. Ewentualnie jak ktoś się czuje na siłach to c++

Z tym, że bardziej C (od javy)

Jest mało skomplikowany w porównaniu do c++ i na niższym poziomie abstrakcji niż oba te języki, wiec daje solidne niskopoziomowe podstawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...