Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban za nic?

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż dzisiaj sobie łowiłem ryby normalnie bez cheatów. Gdy łowiłem musiałem na chwile isc gdy przyszedłem to zaczełem łowić i patrze wywaliło z gry. Potem patrze ze zablokowali mi konto. Ja się pytam o co chodzi? I pisze na stronie ze za nielegalne oprogramowanie. Czy moge jakos dostac unbana bo szlak mnie trafia

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

tak tylko ja mam jakis bug z supportem i nie moge odpisac. A dziala tak ze napisze im przez email?

jaki bug z supportem? mowa o PLu tak?

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

na maila się nie da, tylko poprzez support. poza tym łżesz w żywe oczy na pewno, GM nie banuje ot tak gdy postać stoi, musiałeś łowić czy coś.

who cares?

Opublikowano

Czasem GM rzeczywiście banuje przez pomyłkę, jednak w takich przypadkach ban zostaje zdjęty po rozmowie na support.

GM pisze ;) ale żeby wykryć hack, sprawdza logi ;3 jeżeli logi pokazują że np. RYBY są łowione ale klawisze przy klawiaturze nie są używane wtedy jest banik ;3 nie możliwe żeby takowy GM, popełnił błąd ;3 Musiał mieć FishBota ;)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Jest to możliwe, sam ostatnio spotkałem się z niekompetentnym GM. Zresztą, niejednokrotnie widywałem permy które zostały zdejmowane, ponieważ były wynikiem błędu.

Pasjonat
Opublikowano

Jeżeli jest prawdziwym graczem bez cheatów to bana mu zdejmą, jeżeli nie to nie. Proste.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

GM pisze ;) ale żeby wykryć hack, sprawdza logi ;3 jeżeli logi pokazują że np. RYBY są łowione ale klawisze przy klawiaturze nie są używane wtedy jest banik ;3 nie możliwe żeby takowy GM, popełnił błąd ;3 Musiał mieć FishBota ;)

Myślisz że w logach posiadają takie rzeczy, jak sprawdzanie czy gracz kliknął coś na klawiaturze? [[ mylisz się i to bardzo ]]

Pisz na support, aczkolwiek masz bardzo małą szanse na ub, było już dużo takich sytuacji i zazwyczaj nie chcą pójść ludziom na ręke.

517981403547547309333.jpeg

Uczeń
Opublikowano

Jeżeli jest prawdziwym graczem bez cheatów to bana mu zdejmą, jeżeli nie to nie. Proste.

Ale on na MPC ma ponad 1400 postów. Myślisz, że wchodzi tutaj dla towarzystwa?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ty łowiłeś i poszedłeś sobie gdzieś, a GM coś do Ciebie napisał ty nie odpisywałeś, więc pomyślał, że używasz fishbota.

giphy.gif ­

Opublikowano

Kolejny bajkopisarz.... Skąd wam idioci się to wzięło? Nie zauważyliście, że jeśli nie odpiszecie GM'owi lub wyjdziecie ze stajni gdy was tam tepnie to dostaniecie bana, a jeśli zrobicie odwrotnie to nie? Ktoś puścił plotkę o logach i nagle każdy boi się hacków... Jeśli używasz w sposób idiotyczny to bana łapiesz jeśli jednak masz trochę oleju w głowie-zablokujesz szept i wszystko inne, włączysz GM bota (czy jak to się nazywa) żeby po wykryciu gm przestał działać (a nie logał cię), bez pelerynek w miejscu gdzie mało ludzi chodzi to nigdy nie wygarniesz bota!

Jeśli jak debil włączysz bota w m2, na największym spocie dzikusów, z pelerynkami i wh to się potem nie tłumaczcie logami...

Opublikowano

Kolejny bajkopisarz.... Skąd wam idioci się to wzięło? Nie zauważyliście, że jeśli nie odpiszecie GM'owi lub wyjdziecie ze stajni gdy was tam tepnie to dostaniecie bana, a jeśli zrobicie odwrotnie to nie? Ktoś puścił plotkę o logach i nagle każdy boi się hacków... Jeśli używasz w sposób idiotyczny to bana łapiesz jeśli jednak masz trochę oleju w głowie-zablokujesz szept i wszystko inne, włączysz GM bota (czy jak to się nazywa) żeby po wykryciu gm przestał działać (a nie logał cię), bez pelerynek w miejscu gdzie mało ludzi chodzi to nigdy nie wygarniesz bota!

Jeśli jak debil włączysz bota w m2, na największym spocie dzikusów, z pelerynkami i wh to się potem nie tłumaczcie logami...

Jeszcze jestem ciekawy jak te logi mają sprawdzić czy " klawisze przy klawiaturze nie są używane " :D

Jeśli chodzi o sam temat piszesz do supportu że zostawiłeś postać i odszedłeś od komputera, pod warunkiem że w momencie nadania bana twoja postać nie łowiła ( tylko stała z wędka ) to bana ci zdejmą bez problemu. A dzieje się tak po części przez błędy gm'ów, jednak także w pewnej mierze przez fakt że prawdziwe boty także potrafią się zwiesić i tylko stać.

Opublikowano

Napisz do support, sprawdza w logach. Ale za nic raczej ni banuja.

Opisz sprawe krotko i zrozumiale a nie "kali chce jesc" bo im lepiej napisane tym szybsza odpowiedz i lepsze nastawienie gmow do Ciebie.

Co innego jest napisac

"Siema, zbanowali mi konto za cheaty a nigdy nie cheatowalem, dajcie ub" a co innego " witam, dnia XXXX lowilem sobie rybki w m1 itd itd i prosze o sprawdzenie logow w celu potwierdzenia tego ze nie cheatowalem"

Opublikowano

W logach widać, że ryba jest wyciągana po określonym czasie, dajmy na to 0.8 sek. Jeśli czynność powtarza się kilkaset razy, pewne jest, że był to bot.
Aczkolwiek są teraz boty, które co kilka ryb popełniają celowy błąd i wyciągają rybę np. z lekkim opóźnieniem.

Opublikowano

To jest właśnie administracja Metin2.PL...

Na serwerze TBD również dostaliśmy wraz z @Metin2-Poland bana za nic, dodam iż to wp 75lvl (nie tanie rzeczy) :)

Na unbana nie masz co liczyć, nam nawet nie chcą wyjaśnić za co ten ban...

Śmieszne xD

Stay Trippin.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...