Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Konkurs - Milion postów w dziale Minecraft.

▒Kiszka▒

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tylko informuję, że moje grafiki na konkurs nie były między 9, a 12 dostępne. Więc jak ktoś rozwinął spoiler, a zobaczył pustkę to niech zajrzy raz jeszcze :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Nie ogarniam jednego. Jak można porównywać grafikę komputerową, rysunek, budowle w minecrafcie itp. między sobą...

Jeśli się robi konkurs to się robi albo na to albo na to. Uszły by jeszcze oddzielne nagrody na poszczególnych sposobów wykonań. Takie moje zdanie ;).

Opublikowano

@forfiter007

Rozumiem cię. Ja również chciałbym podzielić się swoim zdaniem. Jak zapewne wiesz konkurs odbył się z okazji 1 000 000 postów w dziale "Minecraft". Główna tematyka konkursu wiąże się z właśnie tym działem oraz grą Minecraft - ogólnie. Tylko i wyłącznie od osoby, która tworzy pracę zależy w jaki sposób zostanie ona wykonana, jeżeli oczywiście odpowiada głównej i zarazem ogólnej tematyce.

Uważam (domyślam się), że Jury przy ocenie prac będzie brało pod uwagę sposób wykonania, wkład, wysiłek oraz kreatywność. W sumie to użytkownicy mieli duże pole do popisu i to mi się w tym podoba, ponieważ dając konkretny, ścisły temat ograniczyliby możliwości jakie posiadają ludzie, a jakie mogą wyrazić dzięki temu konkursowi :)

Cytat

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Opublikowano

@forfiter007

Rozumiem cię. Ja również chciałbym podzielić się swoim zdaniem. Jak zapewne wiesz konkurs odbył się z okazji 1 000 000 postów w dziale "Minecraft". Główna tematyka konkursu wiąże się z właśnie tym działem oraz grą Minecraft - ogólnie. Tylko i wyłącznie od osoby, która tworzy pracę zależy w jaki sposób zostanie ona wykonana, jeżeli oczywiście odpowiada głównej i zarazem ogólnej tematyce.

Uważam (domyślam się), że Jury przy ocenie prac będzie brało pod uwagę sposób wykonania, wkład, wysiłek oraz kreatywność. W sumie to użytkownicy mieli duże pole do popisu i to mi się w tym podoba, ponieważ dając konkretny, ścisły temat ograniczyliby możliwości jakie posiadają ludzie, a jakie mogą wyrazić dzięki temu konkursowi :)

a skąd wiesz ile ktoś budował jakąś budowlę z mc, albo ile wysiłku w to włożył,  a ile siedział przy programie graficznym? albo przy rysunku? tego nie wiesz więc powinni z każdego rodzaju wybrać po jednym i każdym dać taką samą nagrodę  :)

zacytuję tutaj moderatora który wypowiedział się w tym temacie "Chodzi nam o docenienie pracy osób, które coś ładnego narysują, czy zrobią własnoręcznie. Jak ktoś ogarnia Photoshop to w 1 godzinę zrobi coś świetnego."

jeśli ktoś dużo buduje w mc to też szybko wybuduje, jak ktoś potrafi malować to szybko namaluje.

936131400425106482086.png
Opublikowano

@jasieg11 +7

Moim zdaniem konkurs nie ma głębszego sensu, ponieważ wykonanie ładnej i estetycznej pracy może zająć godzinke, dwie, a nawet dwadzieścia.

Tu można podzielić prace na efektowne i wykonywane długo, np. praca @KashtanPL jest bardzo efektowna, lecz wykonanie takiej nie trwa 10 godzin (jak to powiedział autor pracy).

Ps. Nic do Cb nie mam Kasztun :3

Jury powinno mocno przemyśleć swój wybór. :)

Opublikowano

@jasieg11 +7

Moim zdaniem konkurs nie ma głębszego sensu, ponieważ wykonanie ładnej i estetycznej pracy może zająć godzinke, dwie, a nawet dwadzieścia.

Tu można podzielić prace na efektowne i wykonywane długo, np. praca @KashtanPL jest bardzo efektowna, lecz wykonanie takiej nie trwa 10 godzin (jak to powiedział autor pracy).

Ps. Nic do Cb nie mam Kasztun :3

Jury powinno mocno przemyśleć swój wybór. :)

No przyznam Wam się z ręką na sercu. Pracę robiłem ok. 3 godzin z hakiem. Choć patrząc się na nią dalej widzę mnóstwo rzeczy, które bym poprawił.

Może zajęłoby mi to więcej, ale była 2:00 w nocy, nie dałem już rady.

Jakby nie patrzeć, konkurs opiera się na wyobraźni, kreatywności, która jest potrzebna w każdej z dziedzin. Czy to grafika komputerowa, budowanie w grze, czy rysunek.

Opublikowano

Mówicie o kategoriach etc, ale nie pomyślał nikt, że może chodzić nie o talent, ale kreatywność?

gdybyście oceniali kreatywność to wygrała by ta oto praca :)

SomberPalatableAmericancrocodile.gif

936131400425106482086.png
Opublikowano

@jasieg11

Pozwolę sobie zacytować definicję kreatywności z wiki :

Kreatywność (postawa twórcza; od łac. creatus czyli twórczy) – proces umysłowy pociągający za sobą powstawanie nowych idei, koncepcji, lub nowych skojarzeń, powiązań z istniejącymi już ideami i koncepcjami. Myślenie kreatywne, to myślenie prowadzące do uzyskania oryginalnych i stosownych rozwiązań. Alternatywna, bardziej codzienna definicja kreatywności mówi, że jest to po prostu zdolność tworzenia czegoś nowego.

Na szczególną uwagę zasługuję zdanie - "Alternatywna, bardziej codzienna definicja kreatywności mówi, że jest to po prostu zdolność tworzenia czegoś nowego."

Gdyby popatrzeć na wszystkie prace, które nie są plagiatem, a które zostały stworzone przez twórców to właściwie każda praca jest kreatywna, ponieważ każda jest nowa.

Jury jest od tego żeby oceniać pracę i to oni zadecydują jaka praca zasługuję na nagrodę, a jaka nie. Mogą kierować się własnymi sugestiami, mogą wybrać pracę, która najbardziej im się podoba itd.

Ale po co drążyć w temacie skoro konkurs już jest prawie zamknięty? Osobiście uważam, że konkurs ma sens, ponieważ zachęca ludzi do pobudzenia wyobraźni, do myślenia oraz do wspólnej zabawy, a przecież chyba o to w tym chodzi :)

Cytat

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Opublikowano

gdybyście oceniali kreatywność to wygrała by ta oto praca :)

SomberPalatableAmericancrocodile.gif

Ale to my oceniamy w skali 0-10

Jak zdobędzie najwięcej punktów to wygra, ale to już każdy z jury sam ocenia, tak jak mu się podoba indywidualnie, a nie jak mu ktoś karze :P

MPC Hejter Team Leader

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...