Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hodowla zwierząt - problem

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kiedy zrobiłem sobie hodowle prawie wszystkich typów zwierząt, oddaliłem się troche od tego miejsca. Kiedy wróciłem, jak wiecie wszystkie zwierzęta znikły.

I pytanie: Czy jest jakaś modyfikacja, czy coś, żeby nie znikały te moby? Może trzeba coś ustawić? Bo to jest bez sensu robić hodowle, a potem zwyczajnie znikają mobki ;o

Opublikowano

Albo chunk był zbyt długo nieaktywny albo wylogowałeś się bez zapisu (alt+f4/brak prądu przy PC)

Opublikowano

Nie, z prądem wszystko ok, wogóle w tym czasie się nie wylogowywałem, a ja tylko poszedłem ściąć jedno drzewo xD i nie trwało to tak długo, ale jednak troche się oddaliłem, może w mo'creatures trzeba coś ustawić?

Opublikowano

Albo chunk był zbyt długo nieaktywny albo wylogowałeś się bez zapisu (alt+f4/brak prądu przy PC)

To nic nie zmienia bo wszystko zapisuje się na bieżąco. Hodowla była oświetlona (chodzi mi o pochodnie, lampy, glowstony. W nocy okno nic nie da), niejednokrotnie spotkałem się ze śmiercią moich hodowli, jak również hodowli innych ludzi na serwerach właśnie przez ciemność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...