Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Web/Ocena Oskar Web - Profesjonalne tworzenie stron internetowych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gotowiec

spam

@topic

Jeżeli robisz stronę na której oferujesz tworzenie stron to ważną rzeczą jest to aby zrobić własny szablon aby wiedzieć jakie masz umiejętności a nie pobierać gotowca z internetu.

585571426179277855228.png

Opublikowano

Nie ma co oceniać szablon ohydny, brak jakiejkolwiek sensownej treści.

Dodatkowo to wszystko na LekkiCMS... żenada.

Co do szablonu to nie mam talentu, aby wykonać coś ładnego, chociaż staram się jak mogę, treści jeszcze jako takiej nie dodałem bo często zmieniam skrypty sprawdzając który lepszy. A jeśli chodzi o lekki to moim zdaniem na mała stronę bez zbyt wielkich oczekiwań jest w sam raz.

gotowiec

Widocznie wszedłeś na stronę 5min po tym jak wgrałem nowy cms, dopiero będę się nim bawił.

logo.png

Opublikowano

@up

To nie publikuje się strony do oceny której tak naprawdę jeszcze nie zrobiłeś.

Była powiedzmy, że "skończona", ale zachciało mi się zmian.

logo.png

Opublikowano

Nie ma co oceniać szablon ohydny, brak jakiejkolwiek sensownej treści.

Dodatkowo to wszystko na LekkiCMS... żenada.

No i co z tego, że LekkiCMS? Silnik jak każdy inny, mały przyjemny w eksploatacji i do tego prosty w obsłudze. 

Opublikowano

No i co z tego, że LekkiCMS? Silnik jak każdy inny, mały przyjemny w eksploatacji i do tego prosty w obsłudze. 

To że webmaster powinien pokazać się z jak najlepszej strony a nie tylko nieudolnie przerobić gotowy kod...

Opublikowano

Chciałem se przejąć, ale nie zadziałało :////

Fatal error: Uncaught exception 'ADODB_Exception' with message 'mysql error: [1364: Field 'timestamp' doesn't have a default value] in EXECUTE("insert into PageStatistics (cID, uID, date) values ('1', '1', NOW())") ' in /home/oskar181/ftp/concrete/libraries/3rdparty/adodb/adodb-exceptions.inc.php:78 Stack trace: #0 /home/oskar181/ftp/concrete/libraries/3rdparty/adodb/adodb.inc.php(1037): adodb_throw('mysql', 'EXECUTE', 1364, 'Field 'timestam...', 'insert into Pag...', false, Object(ADODB_mysql)) #1 /home/oskar181/ftp/concrete/libraries/3rdparty/adodb/adodb.inc.php(993): ADOConnection->_Execute('insert into Pag...') #2 /home/oskar181/ftp/concrete/libraries/3rdparty/adodb/adodb.inc.php(761): ADOConnection->Execute('insert into Pag...', Array) #3 /home/oskar181/ftp/concrete/libraries/database.php(76): ADOConnection->Query('insert into Pag...', Array) #4 /home/oskar181/ftp/concrete/models/user.php(204): Database->__call('query', Array) #5 /home/oskar181/ftp/concrete/models/user.php(204): Database->query('insert into Pag...', in /home/oskar181/ftp/concrete/libraries/3rdparty/adodb/adodb-exceptions.inc.php on line 78
Opublikowano

Widzę, że dużo osób ma tutaj ból dupy o to, że korzystam z gotowych już cms'ów. I co z tego? Po co mam robić swój skoro nie potrafie... obecnie jest bardzo dużo darmowych, a do tego dobrych cms'ow, ze nie widzę potrzeby robienia własnego... Co do pytań "co to kurwa jest" i tp... to odpowiedz jest prosta, wrzuciłem temat gdy gotowa była strona, ale zanim została zaakceptowana zacząłem bawić się i testować różne cms'y mniej znane, niż joomla, czy wordpress. Dlatego większość z was mogła trafić na plik instalacyjny cms'a.

logo.png

Opublikowano

To, że nie potrafię napisać cms'a to nie znaczy, że nie potrafię zrobić strony, więc sam się człowieku ogarnij, bo zrobienie strony, a napisanie cms'a to dwie różne bajki...  :)

logo.png

Opublikowano

Widzę, że dużo osób ma tutaj ból dupy o to, że korzystam z gotowych już cms'ów. I co z tego? Po co mam robić swój skoro nie potrafie... obecnie jest bardzo dużo darmowych, a do tego dobrych cms'ow, ze nie widzę potrzeby robienia własnego... Co do pytań "co to kurwa jest" i tp... to odpowiedz jest prosta, wrzuciłem temat gdy gotowa była strona, ale zanim została zaakceptowana zacząłem bawić się i testować różne cms'y mniej znane, typu joomla, czy wordpress. Dlatego większość z was mogła trafić na plik instalacyjny cms'a.

W tym całym bełkocie rozbawiło mnie to: "mniej znane typu joomla czy wordpress". Wymieniłeś jedne z najczęściej wybieranych

CMS'ów. Jeśli nie potrafisz napisać cms'a to trudno, ale zwykłą stronę napiszesz więc nie wciskaj kitu i zrób sam layout i zakoduj

go pod tego Lekkiego cms'a czy inny "szit".

Opublikowano

To, że nie potrafię napisać cms'a to nie znaczy, że nie potrafię zrobić strony, więc sam się człowieku ogarnij, bo zrobienie strony, a napisanie cms'a to dwie różne bajki...  :)

"zrobienie strony" to pojęcie względne, ale na pewno niezależnie od kontekstu źle je rozumiesz. Profesjonalizm to umiejętność wykończenia wszystkiego do ostatniego mikro szczegółu, a nie podstawienie pod gotowca i bawienie się -.-

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Gdzie to "Profesjonalne tworzenie stron internetowych" ?

Strona strasznie słaba. Syf w kodzie, rozjeżdża się i ten zajebisty design.

Nie jesteś profesjonalistą, a zwykłym amatorem. 

Folio to i na zwykłym szablonie możesz zrobić. Strona internetowa to nie tylko CMS. 

Skrypty możesz sobie równie dobrze na localhoście testować... 

A tym: 

acząłem bawić się i testować różne cms'y mniej znane, niż joomla, czy wordpress.

to już w ogóle rozjebałeś ^^

Dziękuje 

Dobranoc. 

Opublikowano

Widzę, że dużo osób ma tutaj ból dupy o to, że korzystam z gotowych już cms'ów. I co z tego? Po co mam robić swój skoro nie potrafie... obecnie jest bardzo dużo darmowych, a do tego dobrych cms'ow, ze nie widzę potrzeby robienia własnego... Co do pytań "co to kurwa jest" i tp... to odpowiedz jest prosta, wrzuciłem temat gdy gotowa była strona, ale zanim została zaakceptowana zacząłem bawić się i testować różne cms'y mniej znane, niż joomla, czy wordpress. Dlatego większość z was mogła trafić na plik instalacyjny cms'a.

Od kiedy CMS jest silnikiem ?, CMS to jest tylko zakodowany szablon pod któryś z silników przykład. WP, Joomla, IP.B, PHPbp itp itp.

Umiesz coś czy tylko zrobiłeś temat aby się ośmieszyć tym że potrafisz instalować silniki i zmieniań CMS.  Jak napisałeś tam gdzieś jeżeli nie potrafisz zrobić strony to nie rób bo najpierw trzeba się czegoś nauczyć a potem coś z tym zrobić.

Opublikowano

Od kiedy CMS jest silnikiem ?, CMS to jest tylko zakodowany szablon pod któryś z silników przykład. WP, Joomla, IP.B, PHPbp itp itp.

Umiesz coś czy tylko zrobiłeś temat aby się ośmieszyć tym że potrafisz instalować silniki i zmieniań CMS.  Jak napisałeś tam gdzieś jeżeli nie potrafisz zrobić strony to nie rób bo najpierw trzeba się czegoś nauczyć a potem coś z tym zrobić.

Też dowaliłeś, CMS (ang. Content Management System) czyli system zarządzania treścią to nie szablon lecz cały obfity system pozwalający na szybką edycję 

treści na stronie poprzez "interfacy". Gdyby iść Twoim tokiem myślenia to Wordpress jest czym? Wszystkie Drupale, Joomle, WP to CMS'y... 

Opublikowano

Też dowaliłeś, CMS (ang. Content Management System) czyli system zarządzania treścią to nie szablon lecz cały obfity system pozwalający na szybką edycję 

treści na stronie poprzez "interfacy". Gdyby iść Twoim tokiem myślenia to Wordpress jest czym? Wszystkie Drupale, Joomle, WP to CMS'y... 

System zarządzania treścią, właśnie ale trzeba mieć coś na czym ten "twój" cms będzie działać, trzeba mieć coś co pozwoli na "ruszenie" tego szablonu, mam nadzieję że teraz rozumiesz czemu napisałem tak a nie inaczej we wcześniejszym poście.

Opublikowano

spam

@topic

Jeżeli robisz stronę na której oferujesz tworzenie stron to ważną rzeczą jest to aby zrobić własny szablon aby wiedzieć jakie masz umiejętności a nie pobierać gotowca z internetu.

sam jesteś spam... @topic gdy pierwszy raz wszedłem na tą stronę, posiadała ona jakąś darmową templatke nie wiadomo przez kogo robioną, logo chciał nałożyć na tło  xD ... Full professional ... 

@Wchodząc teraz widać, że coś tutaj porobiłeś. Jak na razie to poziom amator. Jeżeli robisz strony zawodowo to musisz zadbać o coś co zaskoczy klienta. Mnie nie przekonałeś. Postaraj się coś zmienić, bardziej ją rozbudować i będzie git.

CMSa robią profesjonaliści, którzy te wszystkie języki mają w opanowane małym palcu. Ludzi ze sraczką zapraszam do zrobienia autorskiego CMSa. ;) !

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

sam jesteś spam... @topic gdy pierwszy raz wszedłem na tą stronę, posiadała ona jakąś darmową templatke nie wiadomo przez kogo robioną, logo chciał nałożyć na tło  xD ... Full professional ... 

@Wchodząc teraz widać, że coś tutaj porobiłeś. Jak na razie to poziom amator. Jeżeli robisz strony zawodowo to musisz zadbać o coś co zaskoczy klienta. Mnie nie przekonałeś. Postaraj się coś zmienić, bardziej ją rozbudować i będzie git.

CMSa robią profesjonaliści, którzy te wszystkie języki mają w opanowane małym palcu. Ludzi ze sraczką zapraszam do zrobienia autorskiego CMSa. ;) !

Była darmowa templatak, bo wszedłeś zaraz po tym jak zainstalowałem jakiś cms, więc był na stronie domyślny szablon. Wcześniej była strona która jest teraz. Wiem, że chujowo wygląda, jeśli chodzi o webdesign to jestem w tym kompletnie zielony i dopiero zaczynam to ogarniać. Za kilka dni możliwe, że wrzucę nowy styl.

logo.png

Opublikowano

System zarządzania treścią, właśnie ale trzeba mieć coś na czym ten "twój" cms będzie działać, trzeba mieć coś co pozwoli na "ruszenie" tego szablonu, mam nadzieję że teraz rozumiesz czemu napisałem tak a nie inaczej we wcześniejszym poście.

Sam się gubisz już... 

CMS będzie działać na prawie każdym serwerze. Warunkiem jest tylko obsługa poszczególnych modułów. 

Napisałeś tak a nie inaczej ponieważ chciałeś zabłysnąć wiedzą. Niestety Ci się nie udało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...