Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Zestaw Do Gier Za 6K

PanSkorpion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo , chciałbym was poprosić o złożenie zestawu do gier za 6000 zł ze strony morele.net :)

Zestaw ma posiadać :

- wydajną i dobrą pamięć RAM 16GB

- dysk WD Red 2TB ( mój ulubiony )

- wydajny i szybki dysk SSD ( na system Windows 7 Ultimate 64Bit )

- obudowę z gamingowym dizajnem 

PC przeznaczony do renderingu , nagrywania gier oraz grania w gry takie jak Battlefield 3/4 , MineCraft , Assassin's creed 4 , Watch_Dogs itp.  na najwyższych detalach Ultra w Full HD  ^_^ 

Będę robił O/C procesora i karty graficznej .

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź  ;) 

Opublikowano

@UP

Nie dawaj zestawów jak nie umiesz robić, POLECAM! Ram w jednej kostce 16 gb i zasilacz 700w. Idź się rozpędź i walnij w ściane i pomyśł co złego zrobiłeś.

@top

Nie mam ACC na morele więc dam Ci na szybko co masz wymienić w jego zestawie.

1. Wymień ramy na 2x w dualu ( Polecam hyperx )

2. Wywal tego gtx 780 i daj gtx 780TI

www.morele.net/karta-graficzna-msi-cuda-gtx780ti-3gb-ddr5-384bit-2dvi-hdmi-dp-box-gtx-780ti-gaming-3g-624359/

3. Zasilacz weź jakiś nie bombowy 650W MAX wystarczy, bo modernizacja nie będzie potrzebna przez około 3-4 lata.

4.  No i płyte możesz ukroić, albo zostawić. ( będzie bodajże o 100 zł ponad budżet, jak wezmiesz gtx 780ti )

5, Nie wiem jak z obudową, bo się słabo ( Mój najgorszy minus :_: ) znam na płytach głównych i obudowach :P

Opublikowano

@UP

Nie dawaj zestawów jak nie umiesz robić, POLECAM! Ram w jednej kostce 16 gb i zasilacz 700w. Idź się rozpędź i walnij w ściane i pomyśł co złego zrobiłeś.

Sam się walnij w ścianę Pamięć Patriot 16GB 1600MHZ DUAL PATRIOT VIPER III LOW PROFILE BLUE XMP PVL316G160C9KB.

Poza tym nie wejdzie tu GTX 780TI przy dobrym zestawie do nagrywania i renderingu.

@Edit: GTX 780TI a GTX 780 różnica cenowa 400zł więc będzie ciężko żeby weszło GTX 780Ti

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

W zestawie IT zmienił bym lekko kolejność, nie ma jeszcze testu tej platynki więc wstrzymał bym się z tym i poszedł w golda od CM/BQ. Ogólnie rzecz biorąc i74790K zaraz wyjdzie i ma się lepiej kręcić a cenowo stać tak samo jak 4770k więc poczekał bym na twoim miejscu.

Kiepski SSD jeśli mam być szczery a 16GB ramu przeciętny użytkownik nie jest w stanie użyć.

graphic.png
Opublikowano

780Ti to strata kasy, overkill dla zwykłego monitora a wydajność tylko trochę większa od GTX 780

Zasilacz kierowałbym się pod XFX 650W lub Corsair RM 750W (~20 zł różnicy między 650W)

i7-4770k nie jest opłacalny do gier, lepiej poczekać na i5-4690k lub jak już musisz to i7-4790k

Niskiej jakości  obudowa, kieruj się bardziej pod Fractal Design 3000 lub ARC 2 Midi Tower

Przepłacone MOBO.

Drogi autorze, w 1 dzień czytając przeróżne tematy na benchmarku/pclabie/purepc/tutaj można już nauczyć się "składania pc" (dobierania części). Jednakże do każdego zestawu polecałbym szukać recenzji i/lub testów. U mnie osobiście wystarczyło przeczytać kilkanaście forów z  różnego rodzaju cenami i każde podzespoły porównać sobie używając google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...