Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta Graficzna GTX770 oc twin FrozR IV

JJaykrafcik

Pytanie

Opublikowano

Witam.W ostatnim czasie czyli wczoraj kupiłem MSI GTX 770 oc twin Frozr IV i mam problem otóż ta karta nie chce działać.podejrzewam iż moja płyta AsRock nie współpracuje z Kartą graficzną i pytanie brzmi czy mam rację czy to może być inny problem?

• Intel core HD Graphics 4600 (tymczasowa)
  • Procesor intel® Core i5-4670k (4 rdzeniowy)
  • ASRock Z87 Extreme 4
  • Zasilacz Deus G1 600W
  • System Windows 7 Home Premium 64 Bit
  • RAM 8GB

76561198052875550.png

Jeżeli ci pomogłem to proszę o :D 

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ty jesteś wyjątkiem i tylko tobie nie działa?

Zrób ss budy od środka jak podłączasz kable oraz pokaż mi ss biosa a także gdzie podłączasz kabel od monitora.

btw. pod dobry port PCI-E podłączasz? Niektóre biosy mają funkcje wyłączenia reszty PCI-E slotów.

graphic.png
Opublikowano

Hmmm mam pytanie czy problemem może być to że mam stare sterowniki do karty graficznej? ponieważ kiedy odpalam kompa na normal to w logo windows 7 się zawiesza. i nie wiem co dalej robić.

76561198052875550.png

Opublikowano

Miałem wcześniej tą kartę i też mi nie działała ten sam błąd Wymienili mi ją na nową i Nawet Zatrudniłem Znajomego który się na tym porządnie zna Próbowaliśmy wszystkiego i nic podejrzewamy iż płyta główna AsRock Z87 Etreme 4 nie współpracuje z GTX 770 oc TF IV.

76561198052875550.png

Opublikowano

W zestawie z kartą miałeś kabelek z 3 końcówkami, 2 z nich wpinasz do karty graficznej, jeden do kabla z zasilacza, kabel od monitora podłączasz do integry czy GTX'a?

436951440626370320491.png

Opublikowano

No właśnie od starej karty Hd grapchics 4600 nie usunełem... I z tym normal chodzi że kiedy odpalam normalnie kompa z GTX770  to przy Logo Windows 7 komp się zacina i dalej nie chce ruszyć. :)

76561198052875550.png

Opublikowano

Na normal? ~ przetłumacz bo nie rozumiem.

Sterowniki powinno się mieć jak najnowsze ponieważ wychodzi sporo poprawek, jednakże nie zawsze są one najlepsze.

Apropo usunąłeś sterowniki od integry 4670k?

graphic.png
Opublikowano

Odłącz i podłącz jeszcze raz, tak aby się porządnie trzymała. 

Dodatkowe zasilanie do karty podłaczyłeś?

Podłącz kartę i wejdź do biosu(zobacz najpierw gdzie masz obraz, na hd 4600 lub na gpu).

Przestaw tam graphic adapter czy coś takiego na slot PCI-e, najlepiej zewrzyj zworkę CMOS. Powinno samo wybrać gtx'a.

Opublikowano

Próbowałem to samo.

Cóż najwyraźniej muszę pojechać do sklepu i pokombinować z tą kartą dzięki za pomoc temat do zamknięcia. 

76561198052875550.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...