Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta Graficzna GTX770 oc twin FrozR IV

JJaykrafcik

Pytanie

Opublikowano

Witam.W ostatnim czasie czyli wczoraj kupiłem MSI GTX 770 oc twin Frozr IV i mam problem otóż ta karta nie chce działać.podejrzewam iż moja płyta AsRock nie współpracuje z Kartą graficzną i pytanie brzmi czy mam rację czy to może być inny problem?

• Intel core HD Graphics 4600 (tymczasowa)
  • Procesor intel® Core i5-4670k (4 rdzeniowy)
  • ASRock Z87 Extreme 4
  • Zasilacz Deus G1 600W
  • System Windows 7 Home Premium 64 Bit
  • RAM 8GB

76561198052875550.png

Jeżeli ci pomogłem to proszę o :D 

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odłącz i podłącz jeszcze raz, tak aby się porządnie trzymała. 

Dodatkowe zasilanie do karty podłaczyłeś?

Podłącz kartę i wejdź do biosu(zobacz najpierw gdzie masz obraz, na hd 4600 lub na gpu).

Przestaw tam graphic adapter czy coś takiego na slot PCI-e, najlepiej zewrzyj zworkę CMOS. Powinno samo wybrać gtx'a.

Opublikowano

W zestawie z kartą miałeś kabelek z 3 końcówkami, 2 z nich wpinasz do karty graficznej, jeden do kabla z zasilacza, kabel od monitora podłączasz do integry czy GTX'a?

436951440626370320491.png

Opublikowano

Miałem wcześniej tą kartę i też mi nie działała ten sam błąd Wymienili mi ją na nową i Nawet Zatrudniłem Znajomego który się na tym porządnie zna Próbowaliśmy wszystkiego i nic podejrzewamy iż płyta główna AsRock Z87 Etreme 4 nie współpracuje z GTX 770 oc TF IV.

76561198052875550.png

Opublikowano

To ty jesteś wyjątkiem i tylko tobie nie działa?

Zrób ss budy od środka jak podłączasz kable oraz pokaż mi ss biosa a także gdzie podłączasz kabel od monitora.

btw. pod dobry port PCI-E podłączasz? Niektóre biosy mają funkcje wyłączenia reszty PCI-E slotów.

graphic.png
Opublikowano

Hmmm mam pytanie czy problemem może być to że mam stare sterowniki do karty graficznej? ponieważ kiedy odpalam kompa na normal to w logo windows 7 się zawiesza. i nie wiem co dalej robić.

76561198052875550.png

Opublikowano

Na normal? ~ przetłumacz bo nie rozumiem.

Sterowniki powinno się mieć jak najnowsze ponieważ wychodzi sporo poprawek, jednakże nie zawsze są one najlepsze.

Apropo usunąłeś sterowniki od integry 4670k?

graphic.png
Opublikowano

No właśnie od starej karty Hd grapchics 4600 nie usunełem... I z tym normal chodzi że kiedy odpalam normalnie kompa z GTX770  to przy Logo Windows 7 komp się zacina i dalej nie chce ruszyć. :)

76561198052875550.png

Opublikowano

Próbowałem to samo.

Cóż najwyraźniej muszę pojechać do sklepu i pokombinować z tą kartą dzięki za pomoc temat do zamknięcia. 

76561198052875550.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...