Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Javą w minecraft !

TheDarijaLTU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam.Mam jakieś dziwne problemy z javą gdy odpalam minecraft'a pisze : "Can't find Java7.Please make Sure Java Runtime Enviroment  is installed." włącza się i jak wczęsniej pisałam na postach gdy klikam "Play" nie włącza się.

Ps.Mam laptopa windows 7 profesionall Został przinstalowany z windows 7  home basic. A wcześniej działał proszę podajcie mi link do waszych jav albo nwm.Może ktoś z was miał taki sam problem ?? Zapomniałabym na pulipt wyskakuje folder logs..Naprawdę z góry Dziękuję za waszą Pomoc !

"Wielkie Dzięki ;)"

Opublikowano

Zaktualizuj jave - Can't find Java7

A jeżźeli nie pomoże to :

Może pobrałeś jave x32 dla systemu x64 lub odwrotnie.

Możliwe sprawdzę :)

Zaktualizuj jave - Can't find Java7

A jeżźeli nie pomoże to :

Może pobrałeś jave x32 dla systemu x64 lub odwrotnie.

NIe to nie to teraz wszystko od nowa zainstalowałam Minecraft działa lecz znowu po wciśnięciu play minecraft się nie włącza ale na putlip wyskakuje folder "Logs" a w środku jest to :

[20:26:16] [main/INFO]: Setting user: TheDarijaLTU

[20:26:16] [main/INFO]: (Session ID is token:0:TheDarijaLTU)

[20:26:17] [Client thread/INFO]: LWJGL Version: 2.9.0

[20:26:17] [Client thread/ERROR]: Couldn't set pixel format

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated

at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) ~[lwjgl-2.9.0.jar:?]

at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) ~[lwjgl-2.9.0.jar:?]

at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244) ~[lwjgl-2.9.0.jar:?]

at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) ~[lwjgl-2.9.0.jar:?]

at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) ~[lwjgl-2.9.0.jar:?]

at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) ~[lwjgl-2.9.0.jar:?]

at azd.Z(SourceFile:354) [1.7.2.jar:?]

at azd.e(SourceFile:689) [1.7.2.jar:?]

at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:103) [1.7.2.jar:?]

Opublikowano

Tylko to Ci się pojawia, czy może cały długi plik? Jak tak to wyślij zawartość

NIe ,tylko ten plik ale myślę że może być w tym problem org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat  bo wcześniej patrzyłam filmiki na yt i tam takie coś było jak naprawić ale nie zapamiętam tytyułu w historii szukałam nima ;pp

Opublikowano

Widać że zapomniałeś o sterownikach do ... karty graficznej. Zainstaluj i problem zniknie :P

Opublikowano

Widać że zapomniałeś o sterownikach do ... karty graficznej. Zainstaluj i problem zniknie :P

To raczej nie to sterowniki karty graficznej mam zaktualizowane ;/ a nadal jest logs na pulpicie :C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...