Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia] Nowy hosting MPC Forum

ActionPvP

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wystarczy założyć darmowe konto Google czy Microsoft.

W obu przypadkach mamy do dyspozycji chmurę, z której możemy udostępniać pliki. Pliki udostępnione są również automatycznie skanowane (nie uda się udostępnić zawirusowanych plików, a nawet jeśli to zrobimy po chwili link zostanie zablokowany przez usługodawcę).

Pobierać z takich linków mogą osoby niezarejestrowane w usługach (wystarczy odpowiednio skonfigurować opcję udostępniania).

Nie widzę specjalnego powodu, ale którego taki hosting plików miałby powstać. :) 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Załączniki wystarczają. Niektóre hostingi (bodajże SpeedyShare) umożliwiają wrzucanie bez rejestracji. Nie ma potrzeby zaśmiecać "dysku" MPC.

Nie.

8372383248.png
Opublikowano

Automatyczne skany były już proponowane, a co do hostingu to kto według was zapłaci za dodatkowy transfer, miejsce na dysku potrzebne do utrzymania plików?

Wydaje mi się, że stworzenie takiego hostingu byłoby zbyt kosztowne.

Opublikowano

To może być takie coś że np: po pięciu miesiącach plik sam się usuwa.

Ktoś doda cheata i po 5 miesiącach plik się usunie, bez sensu. Trzeba będzie cały czas pliki w starych poradnikach reuploadować.

Opublikowano

Załączniki wystarczają. Niektóre hostingi (bodajże SpeedyShare) umożliwiają wrzucanie bez rejestracji. Nie ma potrzeby zaśmiecać "dysku" MPC.

Nie.

f

Opublikowano

Zbyt szybkie zaśmiecanie dysku. A zresztą rejestracja na Mediafire trwa chwilę, jest darmowa, masz wtedy limit 51 GB oraz chyba brak limitu MB pojedyńczego pliku. A to że trzeba wrzucić na MF i wykonać skan... ludzie, nie stawajcie się aż tak leniwi.

Opublikowano

Miszczu już coś gdzieś mówił o podobnej sytuacji, że jest to marnotrawienie zasobów serwera,

Na nie

by Neosieł

Opublikowano

Bez sensu. Jest masa hostingów, nie potrzeba zaśmiecać serwera MPC. Nie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Tak.

Najlepiej dać limit 5GB plików ma do wykorzystania każdy użytkownik.

Blue member ma 10GB, Gold 12Gb itd.

To tylko taka sugestia a wartosći są przypadkowe.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Neutral. Z jednej strony dobry bajer i przydatny, ale  z drugiej strony jest masa hostingów na które można coś wrzucić.

NA google można wrzucić pliki, filmiki, zdjęcia. Prawie każdy ma do tego dostęp i ma tam konto.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Jestem na nie.
Przyniosło by to dużo niebezpieczeństw, związanych z przetrzymywaniem np. łamiących prawo autorskie plików, oraz MPC musiało by zainwestować w b.dużą przestrzeń dyskową.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Na MPC możesz przekazywać filmy z YT, czy vine.co.

Jestem na Nie. :x

Opublikowano

Jestem na nie.

Przyniosło by to dużo niebezpieczeństw, związanych z przetrzymywaniem np. łamiących prawo autorskie plików, oraz MPC musiało by zainwestować w b.dużą przestrzeń dyskową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...