Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedaż Sztab || Brył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<> REKLAMA <>

<>

<> REKLAMA <>

<>

<> REKLAMA <>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

Quest dla osób lubiących prostą wygodną edycję oraz krótki kod.

Po użyciu sztabki bądź bryły dostajemy wyznaczoną przez nas ilość yang.

W przypadku mojego questa użyłem standardowe PL'owe wartość (Sztabki) oraz przyjęte na większości serwerów ceny bryły złota (500kk).

Proszę o wyrozumiałość quest pisany 5 minut. ;)

Linki:

http://wklej.to/4KgnC
http://wklej.org/id/1383090
http://pastebin.com/ZAW46Z0X

Treść:

----------------------------------------------
-- Autor: Svope.
-- Copyright ©2014 All Rights Reserved.
-- Zakaz publikacji i sprzedaży.
----------------------------------------------
quest change_gold begin
state start begin
when 80003.use or 80004.use or 80005.use or 80006.use or 80007.use or 80008.use begin
local Cost = {
[80003] = 50000, [80004] = 100000, -- SREBRNE SZTABKI
[80005] = 500000, [80006] = 1000000, [80007] = 2000000, -- ZŁOTE SZTABKI
[80008] = 500000000, -- BRYŁA ZŁOTA
}
if pc.get_gold()+Cost[item.vnum] >= 2000000000 then
syschat("Stan Twoich Yang jest zbyt wysoki.")
else
pc.remove_item(item.vnum, 1)
pc.change_gold(Cost[item.vnum])
end
end
end
end

Aby wszystko działało jak należy type naszego przedmiotu musi być ustawione na 18.

dCrwk2h.gif

Opublikowano

I właśnie w ten sposób możemy łatwo bugować bryłki :D

Można oszukać każdego gracza.

Pozdrawiam (Burek kozak)

Opublikowano

Bugować w jaki sposób? :)

Sposób nie dla publicznego forum :D

Lecz prawdę mówię, ten bug był na naszym serwerze. Dzięki burkowi go wyeliminowaliśmy. 

Opublikowano

Użycie przedmiotu podczas handlu jest zablokowane tak samo dzielenie także nie wiem w jaki sposób Ty chcesz to zbugować. :)

@Edit

Co do Twoich odpowiedzi to zwykłe polecanie swojego "niezawodnego" Teamu w wyimaginowanych bugach których nie jesteś nawet w stanie opisać.

dCrwk2h.gif

Opublikowano

Użycie przedmiotu podczas handlu jest zablokowane tak samo dzielenie także nie wiem w jaki sposób Ty chcesz to zbugować. :)

@Edit

Co do Twoich odpowiedzi to zwykłe polecanie swojego "niezawodnego" Teamu w wyimaginowanych bugach których nie jesteś nawet w stanie opisać.

Jestem w stanie, ale nie opłaca się tu tego pisać :)

Nie denerwuj się, wystarczyło na pw napisać i bym ci powiedział koleszko :P

Opublikowano

Nie denerwuje się tylko piszę jak to wygląda w moich oczach. :)

Jeśli masz taką ochotę to opisz mi ten bug na PW. :)

Tu chodzi o przekładanie brylek w eq (majac wiecej niz 2) wtedy np na handlu pisze 3 brylki a ktoś dostanie 1 (bo resztą doladujesz sobie yang podczas handlu - przez to ze ta funkcja kasuje z najmniejszego slotu) - zeby zadzialalo też trzeba pozmieniać miejsca bryłek gdy handel jest otworzony.

można zablokować tym sposobem

Ten bug da możliwość tylko oszukiwania ludzi.

http://wklej.to/e6Mb9

Podstawowo nie jest zablokowane używanie podczas handlu tego typu przedmiotu.

sygna1.png

Opublikowano

I właśnie w ten sposób możemy łatwo bugować bryłki  :D

Można oszukać każdego gracza.

Pozdrawiam (Burek kozak)

Podczas handlu nie użyjesz przedmiotu, wiec tego nie zbugujesz, tak samo jest z przekazaniem kwoty przed wykonaniem warunku.
Szczerze można dodaj jeden warunek zabezpieczający użycie itemu w trakcie handlu, ale to i tak jest zablokowane przez grę gdy taki item podajemy na handlu.
Więc 2 razy robić tego samego sensu raczej niema.

Tu chodzi o przekładanie brylek w eq (majac wiecej niz 2) wtedy np na handlu pisze 3 brylki a ktoś dostanie 1 (bo resztą doladujesz sobie yang podczas handlu - przez to ze ta funkcja kasuje z najmniejszego slotu)
można zablokować tym sposobem

Ten bug da możliwość tylko oszukiwania ludzi.

http://wklej.to/e6Mb9

Podstawowo nie jest zablokowane używanie podczas handlu.

Chwilkę mnie wyprzedziłeś aczkolwiek dobre jest użycie pc.can_warp(), ale także można zmienic sposob pobierania przedmiotu przy uzyciu.

Opublikowano

@Quarel™

Nie wiem jak na wcześniejszych game jednak na 2089 oraz 34k ten błąd o którym wspomniałeś w moim przypadku nie występuje żadnego przedmiotu o type 18 bądź w przypadku txt "ITEM_QUEST" nie jesteśmy w stanie użyć.

Kwestia tylko w jaki sposób jest to blokowane bo jeśli przez pliki .py to w bardzo prosty sposób idzie to ominąć jednak nie sądzę by tak było.

Jednak użycie tutaj komendy can_warp w niczym nie zaszkodzi, a jeśli ktoś ma błąd który jest wspomniany nawet go wyeliminuje.

dCrwk2h.gif

Opublikowano

@Quarel™

Nie wiem jak na wcześniejszych game jednak na 2089 oraz 34k ten błąd o którym wspomniałeś w moim przypadku nie występuje żadnego przedmiotu o type 18 bądź w przypadku txt "ITEM_QUEST" nie jesteśmy w stanie użyć.

Kwestia tylko w jaki sposób jest to blokowane bo jeśli przez pliki .py to w bardzo prosty sposób idzie to ominąć jednak nie sądzę by tak było.

Jednak użycie tutaj komendy can_warp w niczym nie zaszkodzi, a jeśli ktoś ma błąd który jest wspomniany nawet go wyeliminuje.

Właśnie widocznie blokuje po stronie clienta, bo u mnie na game 34k dało się uzyć.

sygna1.png

Opublikowano

Jednakże wszelkie nasze próby zbugowania z Patrykiem mają skutek negatywny:

http://screenshooter.net/99995299/bswxotx

Nie wiem jak ty to próbujesz ale o ile pamiętam tak to się robilo (nie da się zrobić by ktoś otrzymal 0 bryłek)

dla przykładu na 5 bryłkach, 3 bryłki dajesz na góre eq, 2 na dół potem dopiero otwierasz z kimś handel. Gdy już masz handel wkładasz tam 3x bryłke (z góry) potem klikasz na te dwie na dole, wtedy usuwa ci 2x na górze zamiast na dole i gdy akceptujesz handel ktoś dostanie 1 bryłke pomimo że pisze 3.

sygna1.png

Opublikowano

Jednakże wszelkie nasze próby zbugowania z Patrykiem mają skutek negatywny:

http://screenshooter.net/99995299/bswxotx

Chyba faktycznie nie da się tego zrobić na żaden sposób jakiego próbujemy, albo jesteśmy debilami ;D

Właśnie widocznie blokuje po stronie clienta, bo u mnie na game 34k dało się uzyć.

Na 34k użyć użyjesz, aczkolwiek silnik nie dopuści do zrealizowania handlu, chyba, ze to kwestia *.bin, bo tą możliwość też należało by rozważyć.

Nie wiem jak ty to próbujesz ale o ile pamiętam tak to się robilo (nie da się zrobić by ktoś otrzymal 0 bryłek)

dla przykładu na 5 bryłkach, 3 bryłki dajesz na góre eq, 2 na dół potem dopiero otwierasz z kimś handel. Gdy już masz handel wkładasz tam 3x bryłke (z góry) potem klikasz na te dwie na dole, wtedy usuwa ci 2x na górze zamiast na dole i gdy akceptujesz handel ktoś dostanie 1 bryłke pomimo że pisze 3.

Zwracam honor jednak jesteśmy debilami ;d

Robiłem tak, ale z podmianą slotu, bez podmiany slotu działa jak opisałeś :)

Opublikowano

Jak najbardziej quest działa sprawnie nie ma z nim jakichkolwiek bugów zostawiam +.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To jak?:3 Quest Bezpieczny do instalowania na serwerze czy ma bugi i.. zostać przy starym sposobie wymieniania yang? Tzn. Sprzedaż w sklepie :D

image.png

Opublikowano

Nie ma żadnych bugów, wgrywaj go.

Ma buga :) flag na 20 trzeba ustawić żeby nie działał lub dodać nowy argument. :)

Opublikowano

Quest z dopisaną tą funkcją został podany kilka UP temu.

@Edit

Odpowiedź z dopisaną funkcją została oznaczona jako najlepsza.

dCrwk2h.gif

Opublikowano

Ma buga :) flag na 20 trzeba ustawić żeby nie działał lub dodać nowy argument. :)

przecież pare postów wyżej dalem edytowany quest który ma to zablokowane.

sygna1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...