Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Euro w Polsce, co o tym sadzicie ?

Bobson.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Co myslicie o tym co polscy politycy chca wprowadzic w nasze zycie.

Jak myslicie jak bedzie wygladalo to kiedy przyjdzie nam dostac pensje w € ?

Jkie beda skutki wprowadzenia takowej waluty do polski?

Jakie sa wady a jakie zalety tego ze bedziemy placili w sklepach europejska waluta ?

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Wypłate w euro możemy dostać co najwyżej za granicą, w Polsce to nie będzie wprowadzone.

Zapytaj się jakiegoś Słowaka, niech ci porówna czasy przed wprowadzeniem euro, z tymi dzisiejszymi. Ci co mieszkają przy granicy z Polską często robią zakupy u nas, bo jest taniej.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Pewnie wtedy euro potanieje podrożeje i za sprzedasz 10 zł zamiast 2 euro z centami będzie 1 euro. Wielkie Polskie firmy na tym stracą miliony.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Wlasnie sie tego obawiam chocciaz jestem jeszcze mlody i nie musze na siebie robic ale patrzac na to sie wszystkim ukruci procz tym przygranicznym mieszkancom, chociaz nie do konca bo nie wszystkie produkty mozna przewieźć przez granice

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Nie, nie i jeszcze raz nie. Nie po to dziad walczył aby walutą był złoty. 

Opublikowano

Ja dostaje w głównej mierze pensje w euro i za moje 1,500 w Polsce żyje jak królowa xD

Oczywiście bedzie to miało negatywny wpływ, ceny zamienia sie z 2,50 chleb na 1/2 euro a płaca? Z 3 tys. Na 1,500? Ewidentne przyrownanie cen i spadek zarobków = niż. Jeszcze większe PKB na Jedna osobę pracująca, co za tym idzie jeszcze większe długi, a widząc jakie teraz jest echo po komunie - Polska juz nie bedzie spacerowała po rowku, bedzie w dupie.

Opublikowano

Up. Przesadziłaś... Płaca 3 tysiące? Znam parę miejsc, gdzie ledwo 2 płacą ;d

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

W pewnym sensie jakis tam krok w przod takze :) mysle ze dobry pomysl z tym wprowadzeniem ;)

Chyba nie wiesz co mowisz. Skoro ceny beda takie jak w europie a zarbki dotychczasowe przeliczane beda na euro to za taka wyplate sobie nic nie kupisz. Jestesmy zbyt biednym krajem na takie zmiany. Byla by 2 grecja i kryzys ogromy

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

W pewnym sensie jakis tam krok w przod takze :) mysle ze dobry pomysl z tym wprowadzeniem ;)

Chyba w tył. Zastanów się czasem nad tym co piszesz. Poczytaj sobie na necie i znajdziesz informacje że w wielu krajach po wprowadzeniu euro jest u nich gorzej.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Początki będą trudne z walutą euro.. I wiele osób ucierpi z czasem będzie lepiej ale to troche potrwa. ;)ja nie zgadzan sie na euro dla mnie tak jak teraz jest źle i z euro będzie tak samo bo euro nic nie zmieni.

wilowo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...