Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pc "warczy" przy wlaczaniu

NivormPL

Pytanie

Opublikowano

Siemka, mam problem tego rzedu, ze moj pecet wydaje dziwne warczenie przy wlaczaniu. Nie jest to moze cos niepokojacego, bo robi to juz od dluzszego czasu, ale strasznie irytuje. Za kazdym razem gdy go uruchamiam slychac ten warkot, dzwiek ustaje dopiero gdy stukne komputer pare razy albo samo, kiedy pochodzi dluzsza chwile.

Co to tam moze tak warczec i czy jest to oznaka jakiegos problemu? Dodam, ze nigdy z takim czyms sie nie spotkalem xD

ŁutututummL5fkp.jpg?1 Tssssss       

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy ujme to dobrze, ale wiatraczek mam przymocowany do plyty gl. jednak sprawia wrazenie dobrze przymocowanego, tak samo plyta.

Opublikowano

Może najbanalniejszą przyczyną jest bród?Mi nie raz starczało wyczyszczenie pc żeby był ciszej.

wiUSaJB.jpg

Ktoś ci pomógł?Daj "Lubie to" w nagrodę za pomoc. :)

Opublikowano

Obudowa rezonuje przez jakiś czynnik, najczęściej jest to dysk twardy, czasami wentylator. Jeśli to dysk - spróbuj go wyjąć i położyć np. na dole obudowy na jakiejś gąbce lub czymś miękkim. Jeśli wentylator to podokręcaj śruby, dodaj jakieś podkładki antywibracyjne. Ewentualnie jeśli jest uszkodzony to wymień. 

Opublikowano

Ok, mam newsy! Okazalo sie ze ten dzwiek wydaje wiatraczek karty graficznej. Po paru dotknieciach przestal. Co dalej? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...