Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare Problemów Z Serverem...

Skrzynka2280

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem 1 Bug postaci :::

Server już działa... zrobiłem postać... dałem GM'a, lvl, staty, itemy, kase Grałem......... po pewnym czasie byłem w m1 (było z 3 osoby ze mną ON line) robiłem coś i mnie przeniosło pod portal do m2.... ekran sie tylko "trząsł" wiec napisałem byle co na chacie zeby mnie wywalilo... teraz jak wpisuje passy, wybieram postać(99lvl,GM) Daje Enter i MNIE WYWALA ... DLACZEGO? prosze pomóżcie...

Problem 2 Router Zapora i Anty wirus :::

Mam Router Zapore i anty wira... i na poczatku nikt nie mógł wejść po jakimś czasie wyłączyłem Zapore Anty virusa i FireWalla czy coś i już ludzie mogli sie logować na server... ale chce mieć te 3 programiki włączone bo mi wirusów nałapie czy jakiegoś gówna... powie ktoś jakie porty przekierować albo coś zrobić czy w Port Mapie coś?

Jak w port mapie to prosze napisać cała zawartość Portmap.ini ja wkleje ... bo chodzi mi żebym miał server z właczonym FireWallem zapora i anty wirem...

Problem 3 Itemy u handlarza :::

w shop_item czy coś no... tam gdzie są itemki u handlarzy ... dałem pare itemków.... poty, fms riby KU itd... weszłyem do gry a tu u każdego handlarza PUSTO ? czemu?

Jeśli ktoś da gotowy plik który wrzuce przez FileZille Dam + !! ale żeby były potki kd małże itd... rozsądne ceny ! ( z psów leci 100k-200)

Problem 4 bronie +80 lvl Ulepszacze...

A wiec ściagnołem jakieś pliki Gummisa żeby w ogóle móc ulepszać bronie +80 i moge np.. syrek na +7 czy Pogromca Potrzebne ulepszacze: jakaś szermierka czy coś.... ale nie ważne jak zrobić tak jak na większości serverów że bronie +80 lvl na +7 x1 perły biala czerwona i niebieska +8 x2 +9 x3 hwang czy coś to po x3

KTO POMOŻE DAJE ++++++ prosze... bo nie moge nigdzie tego znaleść

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Brakuje ci jednego z portów, znajdź listę w temacie z portmapem i koniecznie odblokuj wszystkie niezbędne porty.

(brak portu m2, w twoim przypadku).

Opublikowano

do problemu nr3 może do któregoś sklepu dodałeś linijkę z pustym (napisane 0) item_vnum jeśli tak usuń tą linijkę i sklep powinien działać jeśli nie to go może przeładowałeś (za dużo itemow)

@edit

a ulepszacze musisz dodać jako nowa linijka do tabeli refine_proto potem w tabelce item_proto do refine_set dodać id nowej linijki gdzieś na forum był o tym tutorial więc poszukaj

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...