Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Wy widzicie serwer rpg?.

Gość Lord Tytan

Serwer role playing game?  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz?

• Tak
      4
    • Zobaczę!
      1
    • Nie
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<-- Ciekawe czy będzie reklama : )

Witam wszystkich forumowiczów i forumowiczki :3
Mam przedstawić Mój zamysł serwer'a role playing game w Mineccraft.

Emerald.png?version=68f6841a7df483ed4941 Ekonomia:

Na serwerze będzie waluta normalna a także premium, każdą walutę będzie można zdobyć z zadań i z handlu z gracz'ami.
Waluta premium nie będzie "play for win" czyli płacenie za grę lub być lepszym za pieniądze z sms,przelewów.
Ponieważ każda klasa będzie miała po kilka zbroi i ekwipunku z dodatkowymi bonusami ale na dany level postaci.

Paper.png?version=4c119b091bda96efa640b6   Mapa:

Co do mapy będzie to mała mapa około 15000x15000, na całej mapie będą się znajdywać królestwa,miasta,wioski i wsie.
Każda z lokacji od najbogatszej (królestwa) do wsi (najbiedniejsza) będzie posiadała zadania i handel,im większa lokacja
tym więcej zadań(więcej monet,xp do postaci, i różnorodność zadań), handlu (Na przykład w wsi nie kupisz wartościowego).

Book.png?version=5672bfe976a991f1787b930   Zadania:

Zadania będą różne od zabijania npc do zbierania ziół (przedmiotów nawet oddalone o kontynenty) na zadanie, każde z zadań będzie do zrobienia tylko raz, tylko
wyjątkowe zadania typu 
dungeon. Ilość zadań i ich ważność będzie zależało od wielkości lokacji. Do każdego zadania będzie można kupić książkę z pomocą 
czy nawet mapę za monety normalne i premium.

Wither_Skeleton_Skull.png?version=c6f1e6  Klasy postaci:

Na serwerze będą klasy i atrybuty, na początku będą do wybrania 4 klasy: (Wojownik, Szaman, Łucznik, Czarodziej) każda z klas będzie miała na początku 
5 danych podstawowych atrybutów. Przykładowe atrybuty to korzystanie z osełki (naprawianie przedmiotów), korzystanie z kowadła (tworzenie nowych przedmiotów),
czy % stworzenia przedmiotu w stole do crafting'u.

Zombie_Head.png?version=187f95bc23b7147d Boss'y i potwory:

Na serwerze będą bossy (około 25) każdy z bossów będzie posiadał skille i będzie w specjalnych lokacjach.
Żeby nie obciążać serwer'a będzie około 150 expowisk, serwer będzie bardziej opierał się na zadaniach i zbieraniu przedmiotów/

Lavabucket.PNG?version=05d3a71811f33e408  Pluginy i launcher:

Cały serwer będzie stawiany na craftbukkit i większość autorskich pluginów, na pewno serwer skorzysta z citizens na dzień dzisiejszy
tylko wiemy na 100% z czego skorzystamy z pluginów z publicznych pluginów.

Na dzień dzisiejszy (04-06-2014r) piszcie Swoje pomysły.
Na dzień dzisiejszy to Moje wszystkie pomysły.
Jeżeli będzie coś nowego do dodanie będzie edytowany post.

minecraft_heart-e1289789285362.png  Warn'y:

Każdy idiotyczny post na przykład (spoko serwer czy na pewno zagram) będzie karany/zgłaszany pod off-topic!
Dlaczego ?: Ponieważ chcę usłyszeć konstruktywną wypowiedź co sądzicie o takim serwerze.

** Mam nadzieje że mili administratorzy/moderatorzy pomogę mi rozwiązać problem z takimi ludzi : )
@Blezur , @Kacki , @KichaMCPL

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów i forumowiczki :3

Mam przedstawić Mój zamysł serwer'a role playing game w Mineccraft.

Emerald.png?version=68f6841a7df483ed4941 Ekonomia:

Na serwerze będzie waluta normalna a także premium, każdą walutę będzie można zdobyć z zadań i z handlu z gracz'ami.

Waluta premium nie będzie "play for play" czyli płacenie za grę lub być lepszym za pieniądze z sms,przelewów.

Ponieważ każda klasa będzie miała po kilka zbroi i ekwipunku z dodatkowymi bonusami ale na dany level postaci.

jak już to pay for play.

@topic

moim zdaniem okej, serwer na pewno będzie na plus jeżeli znajdą się tam wymienione w Twoim poście autorskie pluginy.

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Mojim zdaniem serwer zapowiada sie fajnie czakam na otwarcie i stanie sie najlepszym graczem

Najwieksze uwage zainteresowalo mnie ze bedze az 25 bossow :0

Jesli bedze wszystko co napisales to bedze na 100%

Opublikowano

Raczej taki pomysł będziesz robił wiele dni a może nawet i miesięcy, co może spowodować że odechcę ci się robić ten projekt.

Od ciebie zależy ale myślę że taki serwer mógłby wypalić.

Opublikowano

Raczej taki pomysł będziesz robił wiele dni a może nawet i miesięcy, co może spowodować że odechcę ci się robić ten projekt.

Od ciebie zależy ale myślę że taki serwer mógłby wypalić.

Mogę zebrać tylu ludzi od map i fabuły że za max: 2 tygodnie będziesz miał serwer.

Tylko problem jest taki że sam piszę pluginy ;<

jak już to pay for play.

@topic

moim zdaniem okej, serwer na pewno będzie na plus jeżeli znajdą się tam wymienione w Twoim poście autorskie pluginy.

Nawet jeśli uważasz że jest to pay for play to się mylisz. Ogarnięty gracz który będzie dokładnie czytał i chodził po całej mapie będzie mógł zdobyć monety premium,i nawet z zadań.

Opublikowano

"play for play" czyli płacenie za grę

co? xD A nie Pay2Win?

Każdy idiotyczny post na przykład (spoko serwer czy na pewno zagram) będzie karany/zgłaszany pod off-topic!

Dlaczego ?: Ponieważ chcę usłyszeć konstruktywną wypowiedź co sądzicie o takim serwerze.

Nie będzie, ponieważ jest to zgodne z regulaminem :P A na pewno już to nie jest off-top

Dobra, koniec hejtu. Czas przejść do tematu.

Dobre, zagram! :D hehe. A tak serio:

Uważam że pomysł sam w sobie jest dobry, jednak wymaga fabuły. Jeśli jest tak duży świat gry, bossy oraz questy to bez dobrego kawału fabuły się nie obejdzie.

Tym bardziej, nie może być samych misji typu przynieś mi hasz, czy zabij tamtego pajaca tak "Z dupy". A no właśnie...

14012800604651-11.jpg

Musiałem :D

Następna sprawa, to jak dla mnie nie zaprezentowałeś ekonomii. Pokazałeś tylko, że nie chcesz wprowadzać go gry Pay2Win (czy jak napisałeś Play for play xD ).

craftbukkit - to już wyklucza teoretycznie to z dobrych serwerów. Taki serwer zjada dużo zasobów, i bez spigota się nie obejdzie.

Co do technicznej sprawy (pluginy, etc.) wiem, że dobrze się na tym znasz i zaskoczysz nie jednym jeśli serwer powstanie :)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

@osa1022

7ddf225112_nie_wiem_czy_mam_to_w_dupie.j

@topic
Może nie długo zrobię jakąś bete na whitelist'e : >
Zawszę miły administrator/moderator może przyjąć przelew xD:D

Opublikowano

Płatne nonpremium, autorrskie pluginy, autorski launcher, itd itp.

@1361622928-U485574.pngbobblegaj

Co do tego płatnego non premium nie wiem,jeśli już tak to za symboliczną 1 zł + vat.

Opublikowano

Na razie OK.

U mnie też dobrze Stachu : )

Nigdy w rpg miencraft nie grałem ale mógłbym zagrać :)

To dobrze, zobaczysz co to prawdziwe rpg w Minecraft : )

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Robisz serwer RPG, to wiemy. Ale w jakim klimacie czasowym chcesz to osadzić? Średniowiecze może fantasy? Jeżeli chodzi o Fantasy, to mogę podać moje propozycje:

1. Wioski np. elfów,

2. Domy dla graczy,

3. W miastach i wioskach karczmy z pokojami do wynajęcia.

Jeżeli jednak chcesz zrobić średniowieczny serwer, to radziłbym dodać kilka elementów Fantasy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...