Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

"Sterownik Nvidia przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność" + Bluescreen

nox3345

Pytanie

Opublikowano
Witam.

Ostatnio mam problem z laptopem. Mianowicie zawsze sobie fajnie grałem, wszystko było okey, itd. Teraz gdy uruchamiam grę, to po krótszym czasie (ok. 20 sekund grania w lepsze), lub dłuższym (max. 10-15 minut grania w słabsze) wyskakuje mi Bluescreen i komputer się restartuje.

Specyfikacja:

Intel Core i5-2430M 2.4 GHz with Turbo Boost up to 3.0 GHz

Nvidia GeForce GT 540M, Up to 2741 MB TurboCache

4 GB DDR3 Memory

Mam nadzieję że tyle wystarczy.

Słabsza gra : Project zomboid (ok. 10 minut grania) , GTA SA (ok. 5 minut grania)

Lepsza gra : CS:GO (ok. 7 minut grania) , Civilization V (ok. 20 sekund grania)

Zawsze we wszystkie gry grałem ile chciałem, teraz nagle coś się dzieje. Mam nadzieję że mogę liczyć na jakąś pomoc, i że damy radę to naprawić bez zaglądania do laptopa. Czyszczę go często, jest zadbany, więc to raczej nie problem brudu. Mam także nadzieję że nic się nie spaliło

Dzięki ;)

(Jak gram w słabsze gry to zdążam odpalić menedżera zadań i wyłączyć daną grę, dzięki czemu nie wywala mi Bluescreen'a, i momentami zauważam błąd z nazwy tematu)

the_miz_signature_by_d4m_d3signz-d3fmxee

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję pomocy, jakiegoś programu do sprawdzania temperatur.

Niestety HWMonitor nie wykrywa mi karty graficznej (jej temperatury), a gier nie mogę już włączyć, nawet aplikacji. Od razu wywala Blue Screen i restartuje komputer.

the_miz_signature_by_d4m_d3signz-d3fmxee

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...