Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nie cały tydzień, aby podać do jakiego Technikum chce iść, a ja nadal kurwa nie mam zielonego pojęcia, ponieważ praktycznie niczym się nie interesuje. Rodzice proponują mi takie kierunki: mechanik (potem własny warsztat), logistyk, geodeta, elektromechanik. Który z tych kierunków będzie najlepszy? A może macie jakieś inne swoje propozycje? Błagam pomóżcie bo ja już kurwa nie mam sił, za duża presja a ja nadal nie moge podjac decyzji

Opublikowano

Jeśli niczym się nie interesujesz i przez całe 3lata nie potrafiłeś zastanowić się przez chociażby 15min nad swoją przyszłością to polecam Ci pójście do OHP. Przykro mi, że muszę to pisać ale uważam, że skoro w ciągu całego swojego czasu w gimnazjum nie potrafiłeś rozważyć swoich propozycji a tydzień przed wybraniem szkoły średniej piszesz tutaj o pomoc to najwyraźniej jesteś tak ograniczony, że nie powinieneś wcale pojawiać się w szkole średniej. W dodatku skoro jesteś pod PRESJĄ bo musisz wybrać szkołę w której będziesz kontynuować naukę i pracował nad swoją przyszłością to chyba dostaniesz sraczki kiedy pójdziesz do pierwszej swojej pracy...

Opublikowano

Mam nie cały tydzień, aby podać do jakiego Technikum chce iść, a ja nadal kurwa nie mam zielonego pojęcia, ponieważ praktycznie niczym się nie interesuje. Rodzice proponują mi takie kierunki: mechanik (potem własny warsztat), logistyk, geodeta, elektromechanik. Który z tych kierunków będzie najlepszy? A może macie jakieś inne swoje propozycje? Błagam pomóżcie bo ja już kurwa nie mam sił, za duża presja a ja nadal nie moge podjac decyzji

Jak nie masz pojęcia co chcesz w życiu robić to polecam iść do LO. Nie jest tak strasznie jak mówią. Musisz być tylko pewnym, że się zda maturę. Na Logistyka nie polecam. Teraz idzie/szła taka fala ich, że wątpię aby więcej logistyków było potrzeba na rynku. Geodeta? Trzepie grubą forsę, ale podstawą jest matematyka. Jak to jest twoja zmora - szczerze odradzam. Mechanik jest w porządku. Naprawiasz samochody, można otworzyć własny warsztat. Zajebista sprawa. Sam się interesuję samochodami, ale idę do Wojska. Dopiero po emeryturze coś planuję zacząć robić. Fajna jest również budowlanka. Nie zależnie od sytuacji: wojna, powódź, huragan - coś się buduję. Usiądź sobie na spokojnie i pomyśl co Cię w życiu interesuję, co Ci sprawia frajdę, jakie masz hobby. Miałem tak samo, każdy tak ma. Moim zdaniem głupotą jest decydowanie o swojej przyszłości w wieku 15/16 lat. ;-)

Opublikowano

Matme ogarniam.

A powiesz mi coś więcej o tej szkole wojskowej, bo w sumie też nad tym troche myślałem, jednak dla mnie wygląda to tak, że mnie wyślą gdzieś do Syrii czy na Krym i najpewniej nie wróce. 

Opublikowano

Matme ogarniam.

A powiesz mi coś więcej o tej szkole wojskowej, bo w sumie też nad tym troche myślałem, jednak dla mnie wygląda to tak, że mnie wyślą gdzieś do Syrii czy na Krym i najpewniej nie wróce. 

Jasne, nie ma problemu :)

No w wojsku jest tak - im masz większe wykształcenie tym do lepszej jednostki Cię przydzielą. Ja idę do LO profil mat-fiz i potem na studia oficerskie. Tam patrzą na : Matematykę, fizykę i trochę na chemie. Trzeba być sprawnym fizycznie i bardzo, ale to bardzo silnym psychicznie. Tam ułomków nie przyjmują. Dostać się jest ciężko. Dlaczego silnym psychicznie? Nie możesz się zawahać zabić człowieka. Jak czytałem to jeden z policjantów przy strzelaninie zabił człowieka, po czym się załamał, chodził do psychologa. Jak myślisz, że jesteś dość wytrzymały to przebiegnij sobie w upalny dzień 5 km. Zakładasz cały sprzęt wojskowy, ważący około 20kg i biegasz. Jeśli chodzi o wyjazdy - po skończeniu studiów dostaje się kontrakt. Podpisujesz czy chcesz wyjechać tam do Iraku itp. Masz tu filmik przyjęcia do jednej z jednostek specjalnych.

Polecam obejrzeć cały.

Opublikowano

Geodezja jest fajną nauką i dosyć dobrze płatną.

Opublikowano

Musisz sam sobie odpowiedzieć co chciałbyś robić:

Naprawiać samochody, składać komputery...

Wyobraź sobie że masz wstawać codziennie o 7 rano

i która praca byłaby najmniej męcząca?

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Ciekawy jestem jak przeprowadzany jest test psychiczny np. jakie pytania zadaje psycholog. Wiesz może? 

Na tym filmiku było bodajże. Jesteś już wykończony, ledwo co stoisz na nogach, najchętniej jebnął byś się w poduchę i poszedł spać na 48h, a instruktor zadaje podchwytliwe pytania.

Opublikowano

Do polskiego wojska nie ma co iść :)

Dostaniesz 5 nabojów tygodniowo i sobie strzelaj, a potem wywalają cię z wojska przed emeryturą i tyle.

Ja idę do legii cudzoziemskiej może i jestem zdrajcą narodu, ale nie ciągnie mnie, aby walczyć w imię tego kraju, a poza tym w legii zarobię "trochę" więcej..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...