Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xenobot - Skrypt Help ;)

TaTuSDwX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .....

Potrzebuje 2 rzeczy odnosnie xenobota moze ktos wie co i jak :)

1. Co zrobic aby nie wpisywac wszystkich mobow w target i aby byl wszystkie ( w elfie wystarczy wpisac*others*)

2. Skrypt na chodzenie mc za inna postacia ( druid za ek np)

Z gory dzieki za pomoc.

Opublikowano
CONFIG = {
  LIST = {"gracz"},
  HEAL_LIST = true,
  HEAL_PARTY = false,
  HEAL_ALLY = false,

SIO_RAGE = 7,
  UH_RAGE = 7,
  MAS_RES_RAGE = 2,

HEALTH = 99,
  METHOD = "UH" -- SIO, UH, MS
}

function UseRune(ID, NAME)
for i = 0, 15 do
BP = Container.New(i)
  for SPOT = BP:ItemCount() - 1, 0, -1 do
    if (BP:GetItemData(SPOT).id == ID) then
      BP:UseItemWithCreature(SPOT, NAME)
      end
    end
  end
end

while true do
  for i = CREATURES_LOW, CREATURES_HIGH do
  local creature = Creature.GetFromIndex(i)
    if (creature:isValid()) then
      if (creature:isOnScreen() and creature:isVisible() and creature:isAlive()) then
        if (creature:isWarAlly() and CONFIG.HEAL_ALLY) or (creature:isPartyMember() and CONFIG.HEAL_PARTY) or (table.find(CONFIG.LIST, creature:Name(), false) and CONFIG.HEAL_LIST) then
          if (creature:HealthPercent() <= CONFIG.HEALTH) then
           if (CONFIG.METHOD == "SIO" and creature:DistanceFromSelf() <= CONFIG.SIO_RAGE) then Self.Cast("Exura Sio \""..creature:Name(), 140)
            elseif (CONFIG.METHOD == "UH" and creature:DistanceFromSelf() <= CONFIG.UH_RAGE) then UseRune(3160, creature:ID())
            elseif (CONFIG.METHOD == "MS" and creature:DistanceFromSelf() <= CONFIG.MAS_RES_RAGE) then Self.Cast("Exura Gran Mas Res", 350)
            end
          end
        end
      end
    end
  end
wait(100)
end

powinno działać, nie szło mi zrobić to znalazłem gdzieś. jak nie bd działać to sprawdze go później i poprawie

Opublikowano

Akurat ten ze dziala to bardzo dobrze wiem znalazlem dokladnie ten sam kiedys na jakiejsc EU stronie lecz jest 1 problem Ed chodzic chodzi ale postac ma tak jakby lagi wina configu i nie wiem o co tutaj chodzi ;x

Opublikowano

Nie mam pojecia. Jak wlacze skrypt co prawda chodzic chodzi itp lecz tak jakby mial lagi .... jak wylacze skrypta i pochodze nim solo to jest oczywiscie bez lagow odpale znowu skrypta przejde na 2 konto (ek) to ed juz chodzi jakby byl na fazie ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...