Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno PS3 VS PS4

Salih

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupić swoją pierwszą konsole. I na dzien dzisiejszy co się bardziej opłaca. Sama ps4 1700zl i do tego 1 gra w ktora chcialbym zagrac. Same gry po 200zl+. Ps3 SUPER SLIM 500 GB. 1000zl i gry w przystepnej cenie od 50 do 150 zl. Co kupić?

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano

Na dzień dzisiejszy lepiej już kupić PS4, gry wcale nie są takie drogie i można nowe kupić poniżej 200zł... wystarczy tylko poszukać. Taki Watch Dogs na allegro kosztuje 150zł!

Po co kupować PS3 skoro większość gier już jest robiona pod PS4/X1.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Mam zamiar zakupić jakoś we wrześniu. A z gier to tylko bf4. Ile może potrwać tworzenie gier na ps4? Z drugiej strony wydaje mi się że ps4 bardziej przyszłościowe. Gry na ps3 tez kiedys kosztowaly ponad 200?

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano

Gry na ps3 nadal kosztuja ponad 200 oczywiscie te co wychodza
I jest wiecej gier do wyboru bo wiadomo starsza konsola a co do ps4 to wedlug mnie wielka zagadka jak to bedzie z tymi grami

Opublikowano

Ja bym wybrał PS3 ze względu na niską cenę i duży wybór gier. Na PS4 dopiero za jakieś 2 lata będzie sensowny wybór jeśli chodzi o gry. (teraz jest ich dosłownie kilkadziesiąt)

Jak masz dużo kasy i nie interesują cię ciekawe gry z PS3 + możesz poczekać te 1-2 lata na nowe gry to kupuj PS4.

Opublikowano

Również bym kupił PS3, jest tanie, gier jest już masa, używki są bardzo tanie.

Grafika na PS4 jest lepsza, ale to jest to 1000zł różnicy.

Jednak na PS3 wciąż pograsz w GTA5, AC4, dużo fajnych

tytułów z ładną grafiką, a zapłacisz mniej.

Lepiej poczekać aż PS4 stanieje wg. mnie.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Zdecydowanie na chwilę obecną ps3. Lepsze tytuły niż na ps4, możesz w mova zainwestować + dodatki na niego i wiele innych, ale przedewszystkim cena! Moim zdaniem nie opłaca się kupować już nowego ps3, a raczej używka modelu Slim. Za 500 zł możesz kupić z padem i jest git. bo gry tanie. 1000 zł w kieszeni. Na ps4 trzeba będzie jeszcze poczekać z rok zanim się rozwinie jak nie dłużej :D

Opublikowano

Mam zamiar zakupić jakoś we wrześniu. A z gier to tylko bf4. Ile może potrwać tworzenie gier na ps4? Z drugiej strony wydaje mi się że ps4 bardziej przyszłościowe. Gry na ps3 tez kiedys kosztowaly ponad 200?

Przecież aktualnie są tworzone gry na PS4, jest już kilka gotowych tytułów, które w najbliższym czasie wychodzą na rynek, nowe UFC, Destiny, TLOU: Remastered, Middle-earth: Shadow of Mordor czy też dwie wyścigówki jak DriveClub oraz The Crew, do tego przeglądając strony o konsolach możesz co chwila zobaczyć jakieś zapowiedzi nowych tytułów.

Gry na PS3 też kosztowały i nadal się zdarza, że kosztują po 200zł. Mowa tutaj raczej o marketach albo jakiś innych sklepach naziemnych.

Jeśli chodzi o samo tworzenie gier, to nic się w tej kwestii nie zmienia i gry będą wychodzić tak samo jak w przypadku poprzednich konsol.

Ok, zgodzę się, że aktualnie kupując PS4 omija nas takie GTA V i trochę jeszcze innych starszych tytułów... tylko pragnę przypomnieć, że już w przyszłym roku cała EU ma dostać dostęp do usługi PlayStation Now, dzięki usłudze będzie można grać w gry z PS3, w USA już się tym bawią :)

Sam musisz zdecydować czy chcesz kupić konsolę starej czy nowej generacji.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Według mnie bardziej opłaca się kupić PS4, jeżeli będziesz miał je i tak w przyszłości kupić, to po co marnować pieniądze na PS3, lepiej od razu kupić next-gena ;-)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...