Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban w tibi za boty

Kalasznikov123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dłuższego czasu myślę o banach w tibii. Otóż mam konto na którym sobie gram. Chciałbym zrobić konta - boty. Czy jeśli bot nie będzie uruchamiany na moim normalnym koncie, to jest ono calkowicie bezpieczne? Cipsoft nie patrzy na IP ? Banuje tylko te postaci, którzy są zgłaszane i używają botów? Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Opublikowano

CipSoft nie daje bana za bocenie, tylko usuwa konto, jeżeli na "normalnym" koncie nie używasz botów, to bez obaw.

Nie wydaje mi się, że patrzą na IP, poza tym nie mają przyczyny, żeby Cię zbanować.

Opublikowano

CipSoft nie daje bana za bocenie, tylko usuwa konto, jeżeli na "normalnym" koncie nie używasz botów, to bez obaw.

Nie wydaje mi się, że patrzą na IP, poza tym nie mają przyczyny, żeby Cię zbanować.

A po czym poznają, że ktoś ich używa? Podobno od raportów to zależy, ale i tak widze masę botów, które chodzą codziennie i pewnie masa ich ludzi raportuje a nic im nie jest

Opublikowano

A po czym poznają, że ktoś ich używa? Podobno od raportów to zależy, ale i tak widze masę botów, które chodzą codziennie i pewnie masa ich ludzi raportuje a nic im nie jest

Zależy trochę od raportów, ale nie martw się, CipSoft ma jakieś sposoby do wykrywania jakichś botów, na pewno nie zależy to tylko od raportów.

Wystarczy też, że wglądną na staminy. Chodzi masa botów, bo robią to w bardziej dyskretny sposób, to jest taka loteria - mass bany.

Opublikowano

Logicznym jest, ze jeżeli postać bez przerwy expi przez 20 godzin to podejrzane.

"Każdy bot jest wykrywalny" - tutaj zaczyna sie sztuka, trzeba go ustawić jakoby pracował człowiek przy komputerze ;)

Opublikowano

Logicznym jest, ze jeżeli postać bez przerwy expi przez 20 godzin to podejrzane.

"Każdy bot jest wykrywalny" - tutaj zaczyna sie sztuka, trzeba go ustawić jakoby pracował człowiek przy komputerze ;)

Boże , Boże , Boże.....

Czytasz w ogóle oco chodzi autorowi tematu czy bezsensownie nabijasz sobie posty? Jemu nie chodzi oto czy dostanie bana za bocenie tylko czy jezeli boci jednym kontem to czy 2 osobne konto może być spokojny o nie..

Co do tematu to tak , nie dostaniesz bana gdyż nie banują na IP.

Opublikowano

Boże , Boże , Boże.....

Czytasz w ogóle oco chodzi autorowi tematu czy bezsensownie nabijasz sobie posty? Jemu nie chodzi oto czy dostanie bana za bocenie tylko czy jezeli boci jednym kontem to czy 2 osobne konto może być spokojny o nie..

Co do tematu to tak , nie dostaniesz bana gdyż nie banują na IP.

Widzę, ze nie wylapales, ze było to odwołanie do kontekstu @knockout :) odpowiedz została ustalona a to było dopełnienie tak zwane, w szkole gimnazjalnej to tłumacza :D.

Opublikowano

teoretycznie jeśli masz włączonych kilka MC, możesz dostać delete na każdym z nich (za sam fakt używania MC, które jest zakazane)

lecz w praktyce wygląda to nieco inaczej. CipSoft ogarnicza liczbę deletów z powodu, że w tibię stopniowo gra coraz mnie graczy i coraz więcej z nich używa botów na których kupuje PACC'a i daje im zarobić.

z tego też powodu niezwykle rzadko zdarzają się sytuacje w których CipSoft deletuje po IP.

przeważnie jednak usuwa jedynie bot konta nawet jeśli z jednego IP masz kilka MC więc można powiedzieć, że jeśli masz załóżmy 3 bot konta + jedno na którym grasz uczciwie nawet odpalone w tym samym czasie (MC) to to konto jest w 90% bezpieczne.

Opublikowano

teoretycznie jeśli masz włączonych kilka MC, możesz dostać delete na każdym z nich (za sam fakt używania MC, które jest zakazane)

lecz w praktyce wygląda to nieco inaczej. CipSoft ogarnicza liczbę deletów z powodu, że w tibię stopniowo gra coraz mnie graczy i coraz więcej z nich używa botów na których kupuje PACC'a i daje im zatobić.

z tego też powodu niezwykle rzadko zdarzają się sytuacje w których CipSoft deletuje po IP.

przeważnie jednak usuwa jedynie bot konta nawet jeśli z jednego IP masz kilka MC więc można powiedzieć, że jeśli masz załóżmy 3 bot konta + jedno na którym grasz uczciwie nawet odpalone w tym samym czasie (MC) to to konto jest w 90% bezpieczne.

Nie pierdol proszę, cipsoft wprowadzając wersje flash samemu pozwolił używać mc, byle by postacie nie przekazywały sobie itemów itd.

Opublikowano

Nie pierdol proszę, cipsoft wprowadzając wersje flash samemu pozwolił używać mc, byle by postacie nie przekazywały sobie itemów itd.

On leci na kidmoda więc pierdoli wszystko co popadnie żeby mieć jak najwięcej postów.

Opublikowano

może masz racje z używaniem MC, nie kłócę się ale na pewno nie można używać botów o których również jest mowa w temacie

odpowiedziałem na pytanie zgodnie z tym co wiem, na dzień dzisiejszy właśnie tak wygląda sytuacja z banami/deletami.

@Takiszarytypek

nie nie lecę na żadnego Kidmoda, nie potrzebuję żadnej rangi ani nic z tych rzeczy.

jedynie staram się komuś pomóc na tyle na ile potrafię ;)

a jedyną osobą która tu "pierdoli" jesteś ty pisząc całkowicie nic nie wnoszące do tematu posty i widzę to już nie pierwszy raz

Opublikowano

może masz racje z używaniem MC, nie kłócę się ale na pewno nie można używać botów o których również jest mowa w temacie

odpowiedziałem na pytanie zgodnie z tym co wiem, na dzień dzisiejszy właśnie tak wygląda sytuacja z banami/deletami.

@Takiszarytypek

nie nie lecę na żadnego Kidmoda, nie potrzebuję żadnej rangi ani nic z tych rzeczy.

jedynie staram się komuś pomóc na tyle na ile potrafię ;)

a jedyną osobą która tu "pierdoli" jesteś ty pisząc całkowicie nic nie wnoszące do tematu posty i widzę to już nie pierwszy raz

Ok , nie zesraj się pajacerko.

Opublikowano

Ok , nie zesraj się pajacerko.

nie wiem czy zauważyłeś, ale z każdym postem ośmieszasz się coraz bardziej i pokazujesz, że masz jakieś 13 lat co można wnioskować po wybitnie niskim poziomie wypowiedzi...

nie dość, że nie masz nic sensownego do powiedzenia to wyzwiska i obelgi to jedyne co potrafisz napisać (szkoda, że bez dobrej umiejętności używania znaków interpunkcyjnych).

jak mówi pewne powiedzenie "Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z wygranej"

zgodnie z tą maksymą nie mam zamiaru dalej prowadzić z tobą dyskusji bo mój iloraz inteligencji pikuje w dół podczas czytania takich bzdur

myślę, że temat jest do zamknięcia bo robi się spam a @Kalasznikov123 chyba uzyskał odpowiedź na swoje pytanie

pozdrawiam =]

Opublikowano

nie wiem czy zauważyłeś, ale z każdym postem ośmieszasz się coraz bardziej i pokazujesz, że masz jakieś 13 lat co można wnioskować po wybitnie niskim poziomie wypowiedzi...

nie dość, że nie masz nic sensownego do powiedzenia to wyzwiska i obelgi to jedyne co potrafisz napisać (szkoda, że bez dobrej umiejętności używania znaków interpunkcyjnych).

jak mówi pewne powiedzenie "Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z wygranej"

zgodnie z tą maksymą nie mam zamiaru dalej prowadzić z tobą dyskusji bo mój iloraz inteligencji pikuje w dół podczas czytania takich bzdur

myślę, że temat jest do zamknięcia bo robi się spam a @Kalasznikov123 chyba uzyskał odpowiedź na swoje pytanie

pozdrawiam =]

Ok , do widzenia

nie pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...