Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z prawym analogiem w FIFA World

Michal-889

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem joystick specjalnie do grania w fife world(kosztował 79zł),lecz nie w tym jest problem

Nie jest to pad od xboxa,więc czywiście coś musi być źle.

Problem jest następujący:

-zamiast reagować w prawo po przechyleniu w prawo to mi reaguje do dołu

-zamiast reagować do góry po przechyleniu w górę reaguje w lewo

-zamiast reagować w lewo po przechyleniu w lewo reaguje w górę

-zamiast preagować do dołu po nachyleniu w dół reaguje w prawo

Uniemożliwia mi to robienie tricków,wypuszczania piłki.
Proszę o pomoc.

Z góry dziękuję

Opublikowano

TO prawda,czyta jako inny kontroler,ale ja użyłem jakieś x360,w którym pozamieniałem liczby od 1 do 4 miejscami przy symbolach z pada od xboxa,i wtedy te przyciski mi dobrze reagowały,widziałem tam możliwość zamiany miejsc "biegunów" osi x i y obydwu gałek,lecz ja się na tym nie znam i jak probowałem to zrobiłem kopię zapasową,a pozniej jak zmien8iłem to obydwie gałki mi czytało na lewej gałce,więc coś źle zrobiłem,więc to usunąłem i użyłem kopii zapasowaj

P.S. mam wina XP,więc twoja metoda troche nie działa,bo jest całkiem inaczej w panelu sterowania

Opublikowano

Nie musiszbawic sie w zmienianie klawiszy w notattnikach i kompatybilnosc wystarczy ze sciagniesz x360ce i tak ustawisz przyciski, potek kopiuj to do fify i bedzie dzialac. poprostu musisz pozamieniac osie.

mr2xd.png
Opublikowano

Nie musiszbawic sie w zmienianie klawiszy w notattnikach i kompatybilnosc wystarczy ze sciagniesz x360ce i tak ustawisz przyciski, potek kopiuj to do fify i bedzie dzialac. poprostu musisz pozamieniac osie.

a myslisz,ze to proste? jak probowałem zamieniac osie to na lewej reagowało,jakbym uzywał 2 na raz ,jesli wiesz jak,to napisz,jak mam ustawić(trzeba to o 90' przeciwnie z ruchem wskazówek zegara)

Joystick to Genesis

Opublikowano

Pady z tej firmy nie są kompatybilne z grą według listy podanej przez EA.

Grałeś w ogóle w FIFE World na padzie??? Nie masz pojęcia o czym piszesz w ogóle i nie wiem czy to jest bezsensowność w nabijaniu postów czy co?? Otóż sprawa tak wygląda ,że mam byle pada za 20/30zł z MediaTech i jakoś kompatybilności one nie mają ,a po zmianach w regedit normalnie działał i tu nie ma "nie jest kompatybilny z grą" ,bo to pic na wodę. Teraz mój jedyny problem to to co zrobić ,żeby pad działał ,bo po ostatniej aktualizacji naprawdę pomieszali :/

hersygna.png
Opublikowano

Musissz dobrac recznie wlasciwe osie sa tez tam osie "inverted" pokombinujesz i ci sie uda zdajemi sie ze mamy tegosamego pada nawet.

mr2xd.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Wszyskich mam problem tak jak w temacie a mianowicie chodzi o to ze kupilem kontroler podobny do kontrolera ps 3 ale prawa galka tego kontrolera niedziala w grze fifa a jak daje zeby skalibrowac urzadzenie to ona dziala moze ktos pomoc?

Opublikowano

Witam Wszyskich mam problem tak jak w temacie a mianowicie chodzi o to ze kupilem kontroler podobny do kontrolera ps 3 ale prawa galka tego kontrolera niedziala w grze fifa a jak daje zeby skalibrowac urzadzenie to ona dziala moze ktos pomoc?

Jeżeli grałeś tym samym padem w FIFA 13, to  skopiuj plik o nazwie buttonDataSetup.ini z folderu Moje dokumenty/FIFA 13 do folderu w Moje dokumenty/FIFA 14 oraz do folderu C/Origin Games/FIFA 14/Game, przy czym  zmień nazwę pliku z buttonDataSetup.ini na buttonData.ini .

636451494245979649038.gif

Opublikowano

dziekia za odpowiedz ale wlasnie nim zaczolem grac w fife 13 i niewiem co zrobic czy to wina pada czy gry? masz moze jeszcze jakies pomysly?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...