Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dredy!

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, otoz mam kupe wlosow na glowie (taki busz) i postanowilem sobie, ze zrobie sobie dredy :D i mam pytanie- jak sie je pielegnuje? Czytalem cos o dokrecaniu szydelkami po kapaniu (a bardzo lubie basen), specyficznym myciu itd.

Ktos moglby mi rozjasnic o co chodzi? Jak bym musial je pielegnowac jakbym sobie zrobil?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Te włosy na dredy muszą być dłuższe niż się tobie wydaję. Jak włosy Ci ledwo za uszy wystają to zapomnij o dredach. 

Opublikowano

Wlosy musisz mieć do łopatek albo nawet ciut dłuższe, po zrobieniu będą one bardzo krótkie ja tak miałem. Robiłem dready w 3 gim i włosy wtedy bardzo wolno mi rosły, miałem już tak do ramion i troche ale w ogóle bardziej nie chciały rosnąć, po zrobieniu dreadów zaczęło sporo.

Pielęgnacja, w ogóle jedynie myjesz wiadomo z początku częściej głowa musi się przyzwyczaić i będzie mocno swędzieć, po czasie przyzwyczai się głowa i włos.

Jak masz jakieś pytania pisz na gg/pw. Mam dready już 3 i pół roku w sumie :D

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Też macie problem, jak będą za krótkie, to sobie przyczepi syntetyki. Poza tym, o dredy trzeba dbać(ale nie specyficznie, lol), jak i szydełkować dosyć często (po jakim kapaniu...?Po prostu poprawiasz, żeby się nie rozplątały)

Dredy to dobra sprawa, lecz po jakimś czasie możesz mieć małych przyjaciół we włosach (możesz, ale nie musisz).

PS. Pielęgnacja polega na częstym myciu włosów i szydełkowaniu, cała filozofia.

Opublikowano

Powiem ci, kiedyś kolesia dred mocno swędział, to go w końcu obciął a ze środka wyszedł biały robak (fuuuuu) :P

Opublikowano

@wlatca: slyszalem juz te historie od chyba tylu ludzi ze zaczynam wątpić czy coś takiego się w ogóle stało.

I nie trzeba często myć, dokręcanie po kąpaniu ok ale później bo "rozpadają się" tym bardziej z początku potem nie będzie już tak źle, ale zabawa z szydełkiem jest męcząca i różnie to bywa jak często musisz je dokręcać, zależy od włosów też.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...