Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki windows do gier jest lepszy: 7,8,8.1

kamilw456

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno nie siódemka, odpalająca się tyle godzin, ile można wyczytać z nazwy. 8.0 lub 8.1 będą dobre, niektórzy narzekają na 8.1, że im nic nie działa, innym za to wszystko działa dobrze i są zadowoleni. Ja korzystam z 8.0 + dodatek Start8 i nie jest źle. Wygląda to na moje oko ładniej niż siódemka, co do ustawień czy funkcjonalności to jest raczej podobnie, przynajmniej dla mnie, zwykłego użytkownika systemu który słucha muzyki, gra i ściąga różne pliki.

Opublikowano

Wydajność no obecnym sprzęcie zarówno Windows 7 jak i 8 są praktycznie takie same jeśli chodzi o gry.

Jeśli zamierzasz grać w najnowsze tytułu miej na uwadze, że DirectX 11.1 jest dostępy tylko dla Windows 8 i wyżej.

Windows 8 pobiera również mniej zasobów komputera.

Jedyny mankament to to, że moze Ci nie spasować jego interfejs (kafelki), ale przyszłe aktualizacje mają przywrócić całkowicie menu start.

W przypadku gorszego sprzętu Windows 8 jest po prostu również szybszy.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

A czasem Windows  8.1 obsługuje DirectX 11.2 ? (czy mi się coś popapierniczyło?)

PS: To chyba że oczywiste 8.1 bo to jest aktualizacja która ogólnie naprawia dużo rzeczy, dodaje "Power Menu" i prawie-funkcjonalny pasek "Menu Start"

(Post został napisany zanim pojawił się post autora o zamknięcie)

Opublikowano

Ok,już wiem ,że nie siódemka.Teraz powiedzcie czy 8 czy 8.1 ?

Zależy.

Ciekawe jest to, że po udostępnieniu aktualizacji do Windows 8.1 sterowniki do wielu podzespołów i sprzętów dedykowane dla Windows 8 nie działały poprawnie.

Obecnie wszystkie te kwestie zostały chyba rozwiązane, więc polecam 8.1.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...