Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Multimedia - Internet 30 Mb/s

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niech mi ktoś jasno i zrozumiale to wytłumaczy, bo ja mam dosyć pieprzenia się z ciągłymi lagami w grach i wolnym internetem. Mam sobie Internet z tej gównianej firmy Multimedii 30 Mb/s (suuuuuuper szybki to on nie jest), no i jeśli tylko ja odpalam komputer, to jest ok, wszystko śmiga, ping idealny do gier i do oglądania filmów i internetu, ale jeśli włączą się dwa pozostałe komputery, to już nie jest tak fajnie. Nikomu w moim domu to nie przeszkadza, bo nikt nie gra w gry, które wymagają Internetu, ale mniejsza. Wiem, że transfer 30 Mb/s to nie jest stała prędkość, że jest ona rozdzielana na 3 komputery, ale jak można tak robić w uja klienta? Jakoś inni ludzie, którzy mają po dwa komputery w domu i nawet słabszy internet nie narzekają, a ja muszę to znosić. Nawet do nich nie dzwonię, bo to strata pieniędzy i moich nerwów i czasu. Da się temu zaradzić, żeby przy odpalonych trzech komputera, jeżeli na jednym są pobierane jakieś filmy czy gówniane gry (komputer ojca, zawsze musi coś pobierać, bo umrze, jak tego nie zrobi), żebym mógł w tym czasie "normalnie" grać np. w Lola, Metina, Aiona i korzystać z internetu, żeby moje ms nie wynosiło over 300, tylko powiedzmy 20? Tylko jeśli mam takie niskie opóźnienie (ms) mogę normalnie używać Internetu, powyżej 20 nie da rady. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Pamiętaj że zawsze jest to DO 30Mb/s, poza tym na twoim miejscu poszukałbym jakiegoś sensownego dostawcy internetu w twoim mieście, przejrzał oferty, popytał znajomych i tak dalej. W jednych regionach UPS działa o dużo lepiej, w drugich netia i tak dalej. 

lownfast

Opublikowano

Raz jest raz, raz tak. W moim mieście, a raczej wiosce, bo tu żyje tylko 10 tysięcy ludzi, mało jaki internet dobrze działa, to w sumie zależy od obciążenia sieci. 

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...