Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co lepsze?

MisterMatiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że to troszku głupie i nie na temat (a może nawet zły dział ;x) ale moje pytanie  brzmi: Terraria czy CS:GO?

Chcę miło spędzić czas, wymieńcie mi wady i zalety Terrari (CS'a już znam, ale można podać).

Opublikowano

To zależy od gustu. Na tą chwilę nie potrafię wymienić zalet gry, ponieważ jest ich za dużo. Gra opiera się na budowaniu, walczeniu z bossami, zbieraniu eq, graniu z znajomymi itp. 

Opublikowano

Polecam zdecydowanie Terrarię.

Plusy:

- bardziej ogarnięci gracze w trybie multiplayer, (ja w CS spotkałem się nie raz z chamstwem)

- jak wychodzi update to samo rozpracowywanie nowości zajmuje dosyć długi czas

- wprowadzono wiele urozmaiceń jak nowe bronie (dają nowe efekty i styl walki), bossy, czy wędkowanie

- dużo możliwości budowy, wydobycia, eventów typu Frost Legion czy Pumpkin Moon

- dwa rodzaje hardmoda, pierwszy po zabiciu Wall of Flesh a drugi po ubiciu Plantery

- duża ilość serwerów, gdzie można mile spędzić czas

- gra nie posiada botów typu DMG gdzie bijesz każdego po kilka tysięcy damage i nie ma żadnych wall hacków itp

- samo rozbudowanie domków dla NPC i ubicie wszystkich nowych bossów to dobre 2-3 tygodnie. Przy wolnym budowaniu i zwiedzaniu te 1,5 miesiąca jak bite

jest pewnie więcej zalet tylko ciężko wymieniać, bo changelog nawet jest mega duży ;D

Wady:

- po zdobyciu na tyle dobrego arsenału gra staje się nudna, gdyż można sobie z łatwością ubić prawie każdego moba / bossa

- wędkowanie jest bardzo czasochłonne i męczące, ale zdobycie 50 poziom u Wędkarza przy wędkowaniu to coś

- czasami mała pomyłka w trakcie walki może rozwścieczyć, w szczególności gdy ma się dobre przedmioty a i tak giniesz

- po zabiciu wszystkich bossów (z hardmodem włącznie) w grze nie ma już nic do roboty, ewentualnie budowanie lub PVP na serwerach lub zaczęcie od nowa całej gry

Wydaje mi się że to dobre cechy (dobre i złe). Polecam też postawić sobie dużo zadań, np:

- chce zdobyć sobie UZI (jak wiadomo jego drop jest tak żadki, że zajmie dobre tydzień lub i więcej)

- zbudować areny do eventów oraz bossów

itp..

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

- chce zdobyć sobie UZI (jak wiadomo jego drop jest tak żadki, że zajmie dobre tydzień lub i więcej)

Są o wiele mniejsze dropy :D

A co do tematu to moje zdanie jest jedno ;)

Terraria jest o niebo lepsza. Co z tego że się ją przejdzie. Za chwilę wprowadzany jest nowy up-date który wprowadza masę nowych rzeczy :)

Naprawdę, to jest cholernie wciągająca i warta gra.

OWSLA-530x200.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...