Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fpsów w Team Fortress 2.

RejperRex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś dnia, dokładnie w nocy na początku uruchomienia tf2 były latające paseczki jak ze starego telewizora..

Naprawiłem to opcjami uruchomienia, ale teraz mam te spadki fpsów..

Opublikowano

Na początku -autoconfig. Potem w czasie gry usunąłem tą linijke i obraz już był ten sam, co przed tym problemem (dobry).

Probowales nizszych ustawien graficznych?
461151420292002410470.png
Opublikowano

Probowales nizszych ustawien graficznych?

Czytasz jakie bzdury piszesz?

@topic

Sprawdź czy karta graficzna i procesor się nie przegrzewają oraz przydało by się sprawdzić napięcia multimetrem.

Poza tym -autoconfig nie wiele daje.

Uruchom z tymi argumentami:

-nod3d9ex -dxlevel 82 -sw -console -noborder -novid -useforcedmparms -noforcemaccel -noforcemspd

Poza tym podałeś zbyt mało informacji by móc stwierdzić o co chodzi.

Opublikowano

@RejperRex

Masz problemy tylko z tfem czy w innych grach też ci spadły fpsy? (chce się upewnić)

Do sprawdzenia temperatury możesz użyć hw monitor: http://www.dobreprogramy.pl/HWMonitor,Program,Windows,33495.html

Jednak w sprawie takich rzeczy (za wysokie temperatury etc) polecam ci dział komputery, dostaniesz tam fachową pomoc. 

Opublikowano

Tylko w tf2.

Zrobiłeś to co kolega wcześniej podawał?

Czytasz jakie bzdury piszesz?

@topic

Sprawdź czy karta graficzna i procesor się nie przegrzewają oraz przydało by się sprawdzić napięcia multimetrem.

Poza tym -autoconfig nie wiele daje.

Uruchom z tymi argumentami:

-nod3d9ex -dxlevel 82 -sw -console -noborder -novid -useforcedmparms -noforcemaccel -noforcemspd

Poza tym podałeś zbyt mało informacji by móc stwierdzić o co chodzi.

Opublikowano

Tak, po tych opcjach nawet tf2 nie chciał się uruchomić.

Robiłeś coś ze sterownikami przed tym jak się gra zepsuła? A może spróbuj coś prostego jak reinstall.

Opublikowano

Jeżeli jemu na moich argumentach nie chciał się TF odpalić to proponuje reinstall. Polecenia które podałem są z ligowego configu chirsa który wyłącza zbędny syf w grze a w tym przypadku uruchamia w trybie DX8.

Opublikowano

Jeżeli jemu na moich argumentach nie chciał się TF odpalić to proponuje reinstall. Polecenia które podałem są z ligowego configu chirsa który wyłącza zbędny syf w grze a w tym przypadku uruchamia w trybie DX8.

Dobra. Sprawdze z reinstallem.

Edit: Niestety to samo.. Przypomniało mi się, że przed instalacją Microsoft SDK wszystko działało. Usunąłem to i nic to nie dało.

Opublikowano

Dobra. Sprawdze z reinstallem.

Edit: Niestety to samo.. Przypomniało mi się, że przed instalacją Microsoft SDK wszystko działało. Usunąłem to i nic to nie dało.

To sprawdź w końcu te temp., link do programu masz powyżej.

Opublikowano

Mi się zdaję że to jest wszystko o temperatury komputera przegrzewa się komputer i nie wytrzymuję ale też jest opcja jest ze steamem i dlatego są spadki lecz mogę się mylić.

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Mi się zdaję że to jest wszystko o temperatury komputera przegrzewa się komputer i nie wytrzymuję ale też jest opcja jest ze steamem i dlatego są spadki lecz mogę się mylić.

Właśnie chcemy się dowiedzieć, jak z temperaturami, ale autor nie jest chętny współpracować. Steam tu nie ma nic do rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...