Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupowanie przez allegro

rumek13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

czy za kupywanie z allegro itemkow moge dostac bana?

co zrobic zeby zminimalizowac ta szanse na bana.

stworzyc inna postac i przelozyc przez handel na glowna nic wtedy sie nie stanie nie wykryja tego?

a wlasnie czy dostal juz ktos bana z Was za kupno item/yang z allegro?

a i jeszcze jedno pytanie kiedys bylo cos takiego ze jak postac byla nizsza niz 15lvl i miala sporo yang to dostawala bana.pytanie brzmi czy to dotyczy konta na ktorym jest tylko jedna postac? bo np jak mam na jednym serwie 3lvl

a na innym pierwszy i dajmy na to na tym 1lvlu duzo yang to jest opcja ze dostane bana>?

Opublikowano

witam.

czy za kupywanie z allegro itemkow moge dostac bana?

co zrobic zeby zminimalizowac ta szanse na bana.

stworzyc inna postac i przelozyc przez handel na glowna nic wtedy sie nie stanie nie wykryja tego?

a wlasnie czy dostal juz ktos bana z Was za kupno item/yang z allegro?

a i jeszcze jedno pytanie kiedys bylo cos takiego ze jak postac byla nizsza niz 15lvl i miala sporo yang to dostawala bana.pytanie brzmi czy to dotyczy konta na ktorym jest tylko jedna postac? bo np jak mam na jednym serwie 3lvl

a na innym pierwszy i dajmy na to na tym 1lvlu duzo yang to jest opcja ze dostane bana>?

Szansa na bana jest minimalna. Wiele osób robi postacie-sklepy na których mają full hajsu, ekwipunku. Jak chcesz zminimalizować szansę na blokadę konta, to handluj postacią z 1 lvlem. Kiedyś blokowali tylko na e-mail (oczywiście konta z yang).

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Ja osobiście za yangi bana nie wyrwałem ale za kupno postaci 87lv dawnoooo temu tak. Widocznie stary właściciel puścił farbę i po miesiącu ban. Natomiast sprzedawcy yang raczej nie będą cię reportowali to wątpię że dostaniesz bana. Co do yang na małych lvlach to są tzw depozyty więc nie mają prawa dawać na nie bana.

Opublikowano

Ja dostałem kiedyś bana za handel yangami. Treść brzmiała "handel w rzeczywistości" ban 7 dni . Taka Pamiątka z Pl;a

Szanowny graczu Metin2!

Niestety musieliśmy zablokować konto Baxx298 z powodu naruszenia obowiązujących zasad. Powód blokady to:

Handel w rzeczywistości I - StalWojPvP - s2

Konto pozostanie zablokowane do: 29.03.2012 17:34:49.

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące tej blokady, nasz Zespół z przyjemnością na nie odpowie. Możesz się z nimi skontaktować tutaj support.metin2.pl.

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące płatności lub blokady za płatności, możesz je zadać tutaj billing.gameforge.com/index.php?lang=en.

Więcej informacji o grze, obowiązujących zasadach i obsłudze klienta możesz znaleźć na naszej oficjalnej stronie www.metin2.pl.

Pozdrawiamy,
Twój Zespół Metin2.
--------------------
Gameforge 4D GmbH
Albert-Nestler-Strasse 8
76131 Karlsruhe
Germany

Local Court Mannheim, Commercial Register Number: HRB 111190
Sales Tax Identification Number: DE247446041
CEO: Carsten van Husen

Terms of Agreement
Opublikowano

Ja osobiście za yangi bana nie wyrwałem ale za kupno postaci 87lv dawnoooo temu tak. Widocznie stary właściciel puścił farbę i po miesiącu ban. Natomiast sprzedawcy yang raczej nie będą cię reportowali to wątpię że dostaniesz bana. Co do yang na małych lvlach to są tzw depozyty więc nie mają prawa dawać na nie bana.

Oczywiscie, ze maly lvl moze dostac bana za depozyt tych yang gdzie przykladowo masz postac 50 lvl i watpie bys sybko zarobil taka sumke. Wystarczy sprawdzic handel miedzy postaciami.

@ Top nie masz prawa kupowac / sprzedawac czegokolwiek z globalnego servera.

Nie rozumiem tego " Postać jest własnością firmy Gameforge GmbH, ja sprzedaję wyłącznie czas poświęcony na jej rozwinięcie. " To zdanie przeczy samo sobie, sprzedaje cos co nie jest moje i nie mam nawet praw do tego :)

1386175744-U112610.png
Opublikowano

@up sam widzisz, metin to zdzierstwo, nie dość że blokują możliwość sprzedania własnej postaci (w której zmarnowało się swój czas) to na dodatek tworzą jakieś zasady sprzeczne z ze sobą. A co jeśli bym chciał dać przykładowo bratu swoje konto (no ale brata nie mam, to taki przykład xD) to też by dali bana na konto? To jest prosty przykład, że metina należy omijać dużym łukiem.

@topic: szansa na wykrycie zawsze jest, i jeśli faktycznie istnieją logi dotyczące handlu między graczami, to raczej nie ma się czym obawiać, bo pomyśl ile osób handluje w danej sekundzie (nie tylko lvle małe ale i duże 50,60 + itp).

Najlepiej zakup jakąś postacią np RIB i dropnij go gdzieś na ziemię, i drugą postacią podnieś. Logi serwerowe powinno zmylić wyrzucenie potionów itp, wtedy dużo graczy by było w tych logach.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Najlepiej będzie jak kupisz yangi z jednego konta, kupisz potrzebne itemy i podniesiesz inną postacią, możesz zrobić tak dwa razy żeby uniknąć tego. Z tego co się orientuje to zawsze sprzedający dostawał bana, a nie kupujący.

35304158024440663553.jpg

Opublikowano

Daj spokój. GM się nie angażują w allegro, bo nie mogą. Regulamin czy co oni tam mają im zabrania. Aukcja nie jest dla nich dowodem do bana.

Jeżeli nie napiszesz w grze słowa "allegro" albo nie będziesz się tym chwalił ogółem to nie masz się co bać.

who cares?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...