Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyczyna Hacku konta

urbex1423

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem, iż rok temu grałem dosyć intesywnie w tibie i przestałem z powodu skradzionego konta, nie wiem czy miałem keyloggera, byłem przekona, że tak, ponieważ sciągałem dużą ilość botów z podejrzanych stron, lecz dzisiaj co sie stało przechodzi moje pojęcie o tej grze. Otóż poraz kolejny skradziono mi konto lecz nie całe tylko zawartość, bardzo mnie to zdziwiło, bo od tamtego hacka kopiowałem hasło z notatnika, więc keylogger odpada... Dla pewności sprawdzilem czy nie mam zadnego podsłuchu na kompie i nic nie wykazalo, dodatkowo przeskanowalem wszystko i także nic nie wykazało. Tym razem nie ściągałem żadnych botów i w ogóle nie wchodziłem na żadne podejrzane strony. I pytanie do was, jaka mogła być tego przyczyna, bo chcę grać dalej w tibie lecz nie wiem czy to ma jakikolwiek sens....

Opublikowano

Aby zacząć grać w Tibię na RL trzeba być świeżo po formacie i uważnie patrzeć się na pobierane boty/pliki związane z grą. Nie zawsze antywirus wykryje keyloggera, a zwłaszcza darmowe.

Opublikowano

Witam, mam taki problem, iż rok temu grałem dosyć intesywnie w tibie i przestałem z powodu skradzionego konta, nie wiem czy miałem keyloggera, byłem przekona, że tak, ponieważ sciągałem dużą ilość botów z podejrzanych stron, lecz dzisiaj co sie stało przechodzi moje pojęcie o tej grze. Otóż poraz kolejny skradziono mi konto lecz nie całe tylko zawartość, bardzo mnie to zdziwiło, bo od tamtego hacka kopiowałem hasło z notatnika, więc keylogger odpada... Dla pewności sprawdzilem czy nie mam zadnego podsłuchu na kompie i nic nie wykazalo, dodatkowo przeskanowalem wszystko i także nic nie wykazało. Tym razem nie ściągałem żadnych botów i w ogóle nie wchodziłem na żadne podejrzane strony. I pytanie do was, jaka mogła być tego przyczyna, bo chcę grać dalej w tibie lecz nie wiem czy to ma jakikolwiek sens....

przyczyna jest taka, że masz zawirusowanego kompa.

kopiowanie hasła z notatnika nic nie daje, tak samo jak używanie wirtualnej klawiatury.

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

bodajże 5 dni temu ktoś mi wszedł na konto, akurat bociłem, i byłem przy kompie, więc zauważyłem że nagle logout, po wpisaniu passów okazały się złe, no to od razu myślę "hack", szybko pozmieniałem hasła na all konto, na szczęście na main charze był ban jeszcze 1 dzień, usunąłem wszystko co podejrzane przez HiJackThis i pasy wklejam z notatnika, od tamtej pory nic, a main char już odbanowany więc myślę, że ktoś by się połasił.

Opublikowano

bodajże 5 dni temu ktoś mi wszedł na konto, akurat bociłem, i byłem przy kompie, więc zauważyłem że nagle logout, po wpisaniu passów okazały się złe, no to od razu myślę "hack", szybko pozmieniałem hasła na all konto, na szczęście na main charze był ban jeszcze 1 dzień, usunąłem wszystko co podejrzane przez HiJackThis i pasy wklejam z notatnika, od tamtej pory nic, a main char już odbanowany więc myślę, że ktoś by się połasił.

Nie sugerowałbym się Hijackthis, stare jak świat.

Lepiej zrób formata żeby mieć pewność.

Opublikowano

A ja bym radził w ogóle nie grać na botach. Ja jak grałem na botach to zawsze po kilku miesiącach dostawałem hacka. Czyścili wszystko. Czekali aż wbije ten 50-70lvl i czyścili do zera. Miałem tak ze 3 razy na różnych botach. Dodam tylko, że nie pobierałem nic innego prócz botów i tibii z oficjalnej strony tibii, więc odpowiedź jest jasna..

06378525511797333958.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Moze sciagalas vt z keyloggerem, sam tez stracilem itemki bo sciagnalem vt pod podróbka oficjalnej strony

Daj lajka jak pomogłem :]

Opublikowano

Ja nie rozumiem tego wszystkiego ;x Mialem słabe konto k set dragon shield bohy i nie grałem z 5 dni wchodze eq nie ma nic nie ma od razu skan itp Nic . Mam teraz nowe konto coś myśle że z 30 cc za eq by wyszlo jak narazie hacku nie widze :) Może to przez haslo bo mialem troche banalne teraz mam same cyfry hacka nie ma :D NIe mam pojęcia jak oni to robia ;/ Znajomy mial 211 MS i żadnego hacka , null . Pewnie to jest tylko brak ostrożności :/

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

W swojej tibijskiej karierze złapałem chyba z 30 hacków jak nie 50 dopóki dopóty nauczyłem się że nie wchodzi sie w linki które ktoś Ci podaje w tibii albo podejrzane linki na facebooku itp, również nie ściągaj botów nie sprawdzonych.. jeżeli sformatujesz kompa i zainstalujesz bota którego używają high lvle od lat to nie ma opcji żebyś przez bota dostał hacka.. dorobiłem się kilku bardzo wartościowych postaci- jeszcze dwa czy trzy lata temu 300 czy 400 lvl był coś wart, teraz już nie wiele(skromność) ale przedtem mam na myśli granie na zawalonym kompie, nigdy nie udało mi się grać miesiąc czy dwa bez hacka, używałem neobota dawno dawno, niewiele przed przejsciem na retired jeszcze bbota i magebota. Moja rada ignoruj linki, zrób formata bądź złóź jakiegoś pc za grosze tylko do grania w tibie, a jeśli już bot to polecam bbot lub ibot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...