Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to jest gra p2w ?

Kubeq78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gram sobie w CA już miesiąć i mam wrażenie że bez realnej gotówki nic tu nie osiągne...

Grając broniami takimi jak ak-47 czy g36 nie jestem w stanie zabijać gości z belkami którzy biegają z broniami za nx 

Czy jeśli wbiję na fireteam np 2 belki (i odblokuję w miare grywalną broń) to czy będę w końcu dawał radę ?

Opublikowano

Wiekszosc takich fps jest p2w. Ale wystarczy miec aima i szybko reagowac. Wtedy nawet gosciu z bronia za nx nie ma szans ;).

Wystarczy wycwiczyc skilla i dasz rade.

Bron za nx nie zawsze oznacza wygrana. Zawsze mozesz jakas bron podniesc ;)

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Serio ale na brawo to 70% biega ubrane w nx'y i moje ratio wynosi teraz 0.59 mimo że na innych fpsach BlackShot np mam 1.7 skill 2 - 1.4 :/

Opublikowano

Serio ale na brawo to 70% biega ubrane w nx'y i moje ratio wynosi teraz 0.59 mimo że na innych fpsach BlackShot np mam 1.7 skill 2 - 1.4 :/

W Ca jak na start nie wpakujesz z 2 stówek na NX to masz nikłe szanse z ziomkiem co ma full speeda i nie wiadomo jaką giwerę 

9368_gold.png

Opublikowano

W Ca jak na start nie wpakujesz z 2 stówek na NX to masz nikłe szanse z ziomkiem co ma full speeda i nie wiadomo jaką giwerę 

Czyli nie ma sensu ta gra w takim razie to nie gram dalej bo potwierdziły się moje obawy :)

Opublikowano

Czyli nie ma sensu ta gra w takim razie to nie gram dalej bo potwierdziły się moje obawy :)

Możesz się pobawić, ale będzie cięzko. 

9368_gold.png

Opublikowano

Wiekszosc takich fps jest p2w. Ale wystarczy miec aima i szybko reagowac. Wtedy nawet gosciu z bronia za nx nie ma szans ;).

Wystarczy wycwiczyc skilla i dasz rade.

Bron za nx nie zawsze oznacza wygrana. Zawsze mozesz jakas bron podniesc ;)

Skil skilem, ale jak ktoś wypakuje nxy, kupi brońki, postać etc, etc. to zwykły szarak jednak ma trochę pod górkę tym bardziej gdy np. miał przerwę i niema żadnej sensownej broni

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

oo to widze małe masz osiągi w tej grze ... pograjcie sobie snd .. to jest odmienny tryb od tych wszystkich elimek itd .. tam poziom jest na prawdę trudny i nx'y mają tam tylko znaczenie w uciekaniu lub rushu 

-Cyganeczek-.png

Daj - s*ko xD

Opublikowano

oo to widze małe masz osiągi w tej grze ... pograjcie sobie snd .. to jest odmienny tryb od tych wszystkich elimek itd .. tam poziom jest na prawdę trudny i nx'y mają tam tylko znaczenie w uciekaniu lub rushu 

Oczywiście, osiągi małe. Nie przekroczyłem szeregowca... Kolego, jeżeli nie wiesz, to proszę nie wjeżdżaj mi na ambicję... 

Grałem przez tyle lat i wiem, że ta gra zmieniła się tak, że bez NEXONEK teraz bardzo ciężko dorównać NEXONKOM.

ps. pomyśl. A jeżeli ktoś nie lubi snd, albo nudzi mu się grać w kółko to samo ? Ależ co ja pyskuję. przecież mam "małe" osiągi w tej grze i pojęcie minimalne 

9368_gold.png

Opublikowano

To nie jest gra p2w :) Wystarczy miec ogarnietego aima i przecietne gowno w fullspeedzie z dualami alebo z innym gownem nie ma szans :)

" z braku pieniędzy popełnia się błędy." ~ AK-47

Opublikowano

co wy gadacie ... bez nx też się da grać , często grałem Sobie na low kontach zwykła gietka light veast i jazda : P Aktualnie na moim koncie niby troche nx mam i śmieci jakieś ale ja nie widzę różnicy . Da się ogarnąć bez nx , często na eventach fajne rzeczy za nx się dostaje np . z eventu jakiegoś gdzie dawali myst n i renevale mam duale na 50 dni jeszcze (nie używam ich w sumie) , as val 90 dni(polecam tą broń) , i sniperkę sig 50 tez na 50 dni ... a było wszystko 120 + więc da się za darmo ogarnąć bronie za nx po za tym są ankiety , za 20 złoty można mieć około 15 tyś nx czyli dało by radę perma za 30/40  zł kupić :)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Co ty gadasz . G36e to najlepsza bron w combacie. Wystarczy wbic range na light vesta i grasz . Najlepiej snd tam skilla zlapiesz i nie ma tylu nx nobow. To nie prawda ze bez nx nic nie ugrasz

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Na początku zawsze jest ciężko. Dużo graj z g36e i wbijaj rangi. Potem sobie kupisz speeda za GP i spokojnie będziesz dawał sobie rady.

Po prostu na początku jest trudno.

Opublikowano

Combat arms jest i nie jest gra p2w zależy od punktu widzenia jeżeli mamy mało czasu na grę i jesteśmy nowi w tej branży fps'ow owszem gra może mieć wrażenie p2w ponieważ skok np z no speed gear'a na full speed'a oraz ze skorpion na duale czy p90 tr to będzie wielka różnica dla nowego gracza (tak samo jak i dla doświadczonego ale doświadczony poradzi sobie nawet bez full speed'a oraz duali itd) w fps'ach czyli w jego oczach gra będzie p2w ale w moich oczach gra nie jest p2w owszem są za mocne bronie itd ale można je zdobyć bez wydawania kasy ja ostatnio zdobyłem l115a3 ghillie oraz msr'a na ponad 130 dni, 2 spece na perma oraz wiele więcej moje kd ratio wynosiło (jak dobrze pamiętam) 2.12 ale kochany nexon mnie zbanował. Wiec jeśli macie trochę czasu na grę oraz "skajila" to gra nie będzie dla was p2w na początku owszem ale później załapiecie rożne eventy zrobicie 120 kont (tak jak ja...) i możecie ładnie dokopać ludziom kupującym nx'y

Opublikowano

Ja gram na samym gp i dobrze kazdego cisne :P

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Pomogłem? Daj like. To nic nie kosztuje  B) 

Opublikowano

To nie jest p2w, aczkolwiek wiadomo że w każdej takiej grze kasa pomaga.

Jeżeli chcesz coś ugrać weź full custom scarla i speed.

76561198090890807.png

Opublikowano

ja gram bez nx'ów i 0.93(rośnie) kd uciągam bez żadnego speeda, tylko ze specem + medickit'em, wystarczy wbić range żeby móc kupic m416 i można śmigać :P

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

No dokładnie, mi do takiej elimki potrzeba: G36E, L96A1, Czarny Nade, Light Vest, Military Bandana, nie licząc pistola bo mam Cobrę na perma. Cen nie pamiętam za bardzo, ale taki secik na tydzień kosztuje ok.+15k GP, więc żeby to odrobić, trzeba trochę pograć przez tydzień, ale pomocne są te ruletki, bo smarty często lecą i można coś dropnąć :P

Jak ktoś mało czasu poświęca grze, powiedzmy godzina dziennie, to z pewnością nie odrobi tych strat przez tydzień, więc zdecydowanie p2w.

Opublikowano

co wy gadacie ... bez nx też się da grać , często grałem Sobie na low kontach zwykła gietka light veast i jazda : P Aktualnie na moim koncie niby troche nx mam i śmieci jakieś ale ja nie widzę różnicy . Da się ogarnąć bez nx , często na eventach fajne rzeczy za nx się dostaje np . z eventu jakiegoś gdzie dawali myst n i renevale mam duale na 50 dni jeszcze (nie używam ich w sumie) , as val 90 dni(polecam tą broń) , i sniperkę sig 50 tez na 50 dni ... a było wszystko 120 + więc da się za darmo ogarnąć bronie za nx po za tym są ankiety , za 20 złoty można mieć około 15 tyś nx czyli dało by radę perma za 30/40  zł kupić :)

Popieram bez żadnych speców etc można koksić na eli i mieć kd 1,50+ jak grałeś dobrze w inne gry, to w combata też powinno ci ładnie iść.

Nie moc silnika, lecz Technika robi z ciebie zawodnika

sygnaturkaa.jpg

Opublikowano

Ja sobie jak najbardziej radze z G36E a czasami jak zrobie misje z HiSec to wypadne mi jakas bron , ostatnio dostale Scropion Black na 90 dni ;D Więc jak najabardziej da sie !

Nothing is impossible.

Opublikowano

Witam

Gram sobie w CA już miesiąć i mam wrażenie że bez realnej gotówki nic tu nie osiągne...

Grając broniami takimi jak ak-47 czy g36 nie jestem w stanie zabijać gości z belkami którzy biegają z broniami za nx 

Czy jeśli wbiję na fireteam np 2 belki (i odblokuję w miare grywalną broń) to czy będę w końcu dawał radę ?

Powiem tak, gram na nowym koncie jakieś 1,5 miesiąca w sumie, codziennie po 2-3 godzinki. NX załadowałam dwa razy za 30zł, nie więcej. Nie było tego wiele a za te NX kupowałam same gold tokeny więc miałam wielkie gówno z tego. Gram marnie, pomimo tego wbiłam już CSM3. Polecam Ci wejść na kanał Casual, jeżeli możesz. Grają zwykle tam "nooby", które strasznie lamią. Wiadomo, że znajdą się tam osoby ładujące NX, które polepszają sobie K/D grając tam, ale i oni nie grają tak dobrze. Rób codzienne zlecenia, za nie dostajesz fajne rzeczy, może uda Ci się otworzyć jakiś fajny karabinek a wtedy leci ładnie ;)

Powodzenia.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Są mapy i mody na granie bez żadnych speedów, są i z. Średni gracz powinien wyciągnąć z tym co najmniej 1.0..

Gra bez speeda jest MEGA nudna już po 1-2 dniach, więc polecam najpierw podexpić by chociaż tego light vesta kupić. Wtedy trochę poćwiczyć z g36, ogarnąć wszelakie podstawy, ustawić ustawienia pod siebie metodą prób i błędów, i włala. Zdecydowanie nie trzeba nic płacić, wystarczy najpierw rangę podnieść by większość użytecznych przedmiotów odblokować.

Wkurwiające jest to gdy wszyscy płaczą że nx, że to, że tamto. Przyjmijcie porażkę z honorem i nauczcie się grać. Jak będziecie w miarę aktywni to spokojnie z eventów sami będziecie biegać z nx'owymi rzeczami przy odrobinie szczęścia..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...