Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proglem Counter - Strike Global Offensive

MatiMaster2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Prosiłbym was o pomoc jesli ktos wie jak go rozwiązać a więc:

Kiedy gramw cs go za jakiś czas zaczyna mnie ścinac na 5 sec i za jakis czas znowu jak by mnie lagi dopadały internet sprawdzany nic nie zrywa nie gubi pakietów Multimedia 12Mb/s Pc Grafika GeForce Gt 630 DDR3 4GB processor AMD Athlon II x2 250 processor 3.16 GHz Pamięc RAM DDR3 4 GB system operacyjny Windows 7 64 bit antyvirus Avast Free Sterowniki akualizuje poprzez Expierience NVidia.com Nawet formatowałem system na nowo nic nie dało nie mam już głowy do tego może coś sie dzieje w sprzęcie nie mam pojęcia ustawienia cs biore nawet wszystko na najniższe i nic dalej to samo Proszę o pomoc.

Z góry dziękuje pozdrawiam.

Opublikowano

masz spadki fps w innych grach czy tylko w csie? Miałem podobny problem na starym komputerze , gdzie używając go po 4-5h komputer się lagował , gry się przycinały .Wymieniłem zasilacz , zmieniłem chłodzenie i problem ustał . Być może u Ciebie karta graficzna się przegrzewa i są takie problemy? Użyj jakiegoś programu do monitorowania temperatur w komputerze i zdaj relacje , jak to u Ciebie na komputerze wygląda.

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

zainstalowałem speed fan i zauwazyłem ze chyba processor sie grzeje na samym pulpicie bez otwierania niczego:

teraz jeszcze lepiej :

post-782523-0-08711600-1401707809_thumb.jpg

post-782523-0-69832400-1401708272_thumb.jpg

Opublikowano

zainstalowałem speed fan i zauwazyłem ze chyba processor sie grzeje na samym pulpicie bez otwierania niczego:

No przegrzewa ci sie bez niczego a co sie stanie kiedy odpalisz cs xD Im dluzej bedziesz gral tym bardziej bedzie sie nagrzewal i lipa będzie.

Nie gniewaj się, ale komputera to ty najlepszego nie masz xD
Weź go porządnie wyczyść. Odkurz w środku. Zdejmij radiator od procesora, wyczyść porządnie, a najlepiej umyj, go w wodzie z dodatkiem jakiegoś detergentu przy użyciu pędzelka z długim włosiem i wysusz. Trzeba dokładnie oczyścić szczeliny pomiędzy blaszkami radiatora. Usuń starą pastę termoprzewodzącą (silikonową) znajdującą się pomiędzy tym radiatorem, a procesorem. Posmaruj radiator i procesor świeżą pastą termoprzewodzącą. Poskładaj upewniając się, ze radiator idealnie przylega do procesora. Zasilacz także wyjmij, rozkręć i dobrze wyczyść suchym pędzelkiem i odkurzaczem.  
I jeszcze jedno. Często bywa tak, że po otwarciu bocznej ścianki obudowy komputer potrafi się przegrzewać. Dzieje się to z tego powodu, że znajdujący się w zasilaczu wentylator wyciąga ze środka ciepłe powietrze i wymusza cyrkulację zimnego powietrza, które opływa całą płytę oraz napędy. Po otwarciu obudowy powietrze przestaje być wciągane szczelinami i krąży sobie tam, gdzie mu najłatwiej, czyli poprzez otwarty bok nie wymuszając opływu napędów i całej płyty.

W nowszych komputerach jest taka obudowa chłodząca że się nie powinien komputer przegrzewać ale jeżeli masz starszy i tanią obudowę to się nie dziwię. Mój kumpel kiedyś wiatraki ustawił na komputer żeby się nie przegrzewał i mówił że podobno jest troche lepiej  :D  xD

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Tak Zrobię wyczyszcze go u nasmaruje paste potem dam relacje :P

Poczytaj o tym na necie zebym nie sknocil niczego xD

"Upadli powstaną"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...