Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który procek lepszy i3 czy i5 ?

darokros1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie chce sie dowiedziec ktory procek lepszy i dlaczego prosze podac kilka argumentow. ja osobiscie mysle ze i3 jest bardziej wydajniejsza ale nie jestem pewien wiec prosze o pomoc dzieki z gory czyli ktory procek lepszy pod gry

pozdro

Opublikowano

To chyba logiczne.Wyższa generacja intela jest lepsza od poprzedniej.Najlepsza i7 później i5 na końcu i3.Jesli masz mozliwosc wybrania procesora miedzy i3 a i5 bierz "i5" :)

Opublikowano

Weź to na chłopski rozum :D Jeśli coś jest droższe to znaczy lepsze w większości przypadków :)

Opublikowano

Weź to na chłopski rozum :D Jeśli coś jest droższe to znaczy lepsze w większości przypadków :)

Nie mydl kolesiowi oczu  ; ) powiesz mi że razzer jest opłacalny z ich 'zielonymi' USB?

I5 jest stanowczo lepsza od i3, w grach, renderingu.

graphic.png
Opublikowano

Tutaj na forum myślą, że i7-4770k jest zajebiste do gier, nie pytaj się ich. Zapytaj się na benchmarku.

Nie mam zdania. Mam małe styczności z i3 i ich testami.

b1zvsj.jpg

Opublikowano

każdy tu ma prawie i5 jest to najlepszy procek bo nadaje się do wszystkiego [zależy jaki model] a minusów nie ma.Bierze mało mocy,jest wydajny,wszyscy je polecają.Jednym słowem nadaję się do gier jak i do innych domowych rzeczy.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Tutaj na forum myślą, że i7-4770k jest zajebiste do gier, nie pytaj się ich. Zapytaj się na benchmarku.

Nie mam zdania. Mam małe styczności z i3 i ich testami.

Nad czym tu się zastanawiać? Rdzenie i zegary robią swoje.

Testów z gier też nie brakuje.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Intel Desktop:

Celeron -> Pentium -> i3 -> i5 -> i7

i5 zawsze będzie lepszy od i3 z tej samej generacji (np. 4430 będzie lepszy od i3 4130)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...