Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xadras1240

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jestem nowy na forum i niedawno (3 miesiące temu) kupiłem laptopa Lenovo.Chciałbym spytać czy to dobrzy sprzęt na mało wymagające gry..Nie wymagam od niego odpalenia a tym bardziej płynnego chodzenia GTA 5 zy BF 4 ale np Gta4,BF 3, Czy Seria Assasin's Creed oraz inne gierki sieciowe będą na nim śmigały?

Oto parametry Mojego Laptopa:

Lenovo Essential G505

Windows 8

Procesor Amd a4-5000 Apu With Radeon HD Graphics 64Bit

Liczba Rdzeni 4

Max Szybkośc procesora 1500GHz ( podkręciłem do 1800GHz poprzez program od AMD który umożliwia przełączanie grafiki itp. )

Pamięć ram 4gb

Karta Graficzna Zintegrowana..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tyle co o nim wyczytałem z tych ważniejszych.. jeśli czegoś więcej wam potrzeba to piszcie :)

Czy jak dokupie jeszcze 4GB Ram żeby było 8Gb to coś to da?

Będą na nim szły gry ( przynajmniej na minimalnych..) takie jak:

Gta 4,Battlefield 3,Cała Seria Assasin's Creed nawet najnowsza częśc bądź chociaż te starsze,Gry sieciowe takie jak Ghost Recon Phantoms,Minecraft przynajmniej na średnich,Skill Special Force 2,Counter Strike Go,Garrys Mode,Goat Simulator ?

Z góry dzięki za pomoc ;)

Jeśli te gry nie odpalą to co moge zmienić w laptopie żeby lepiej chodził?

PS: Jestem Nowy na Forum :)

Zapomniałem dodać że laptop ma dwie karty graficzne ( chyba.. bo informatykiem nie jestem ale w panelu sterowania są dwie) :

AMD Radeon HD8330 i AMD Radeon HD 8570M

Mniej więcej coś takiego tylko że ja dałem 2300 bo jakieś tam gwarancje doszły: http://www.oleole.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-essential-g505-a4-5000-4gb-1tb-hd8570.bhtml

Opublikowano

jak wyżej to laptopik do zabawy ze starymi grami i pracy biurowej do tego rozdzielczość matrycy  ledwo HD i do tego miernej jakości

cenowo dość drogo bo normalnie w sklepie można go nabyć od 1600-1800 zł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jest możliwość ale trzeba zmienic :zasilacz wbudowany do płyty bo ją spalisz[ewentualnie jakiś zewnętrzny] przejściówke pci-e na zwenętrzną,i procka.

Widzę że jesteś zielony więc sam tego nie zrobisz.Cena takiej wymiany będzie większa niż wartość tego laptopa :D [ok 2-2,3k]

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Takie gry i laptop? No chyba sobie jaja robisz. Nie mówiąc, że wymiana podzespołów jest bezsensu i często niemożliwa. Odpuść sobie i pomyśl nad PC.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

z tą wymianą na inny procek  to już przesada , jaki zasilacz wbudowany do laptopa... ?  obudź się

bo tylko dureń albo albo chłop z młotem potrafi wcisnąć intela w podstawkę pod AMD czyli kompletnie nie kompatybilne z sobą !

to laptop prosty i praktycznie żadna zmiana w nim nie poprawi parametrów nigdy, było kupić w tej cenie normalnego laptopa a nie notatnik

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

z tą wymianą na inny procek  to już przesada , jaki zasilacz wbudowany do laptopa... ?  obudź się

bo tylko dureń albo albo chłop z młotem potrafi wcisnąć intela w podstawkę pod AMD czyli kompletnie nie kompatybilne z sobą !

to laptop prosty i praktycznie żadna zmiana w nim nie poprawi parametrów nigdy, było kupić w tej cenie normalnego laptopa a nie notatnik

Panie nie wiem czy pan miał laptopa kiedykolwiek w ręku.Czytałem w jednych z tematów że koleś kupił za słaby zasilacz do lapka i go spalił więć oto mi chodzi że lepszy procek amd,eka będzie zżerał więcej energii.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za opinie :) Za 3 lata będe miał PC do 5tysięcy :) A wasze zdania co do gier to troszkę można podważyć bo to pytanie zadałem po tym jak już we wszystkie te gry grałem :) Więc nie wiem jakim cudem skoro komputerowi geniusze twierdzą że nie pogram a te gry śmigają :) oczywiście nie gta 5 ani bf 4 ale reszta tak :) nawet najnowszy assasin's creed :) Nie śmigają oczywiście na wyskoich ale na średnich,minimalnych gra się bdb :) Narazie bawię się w gry które mi pójdą oraz programami do montażu,grafiki :) czekam na kompa do 5 k ;) Dzięki wszystkim :) Temat do zamknięcia :) Pozdrawiam!

Opublikowano

a teraz warn za offtop... Wiesz ja też mam lapka i dla mnie +20fps to jest już gra bez ścinek.Ale wiesz ci co dają opinie to bogacze którzy mają kompy i dla nich jeśli jest poniżej 45fps to już nie gra.

Opublikowano

Tak też myśle :p soory za offtop :) I jak twój lapek się sprawuje? ja jeszcze w żadnej z tych gier nie miałem mniej niż 30 fps a 30 fps to dla mnie takie minimum :D

Opublikowano

morze odpalisz assasin creed 1 ale 2 brooterhood i dalsze częsci to już nie laptop nie nadaje się do gier i co że ma 4 rdzenie

to tylko pusta liczba

w ac 1 morze na średnich-minimalnych 40 fps tak sądze nie da sie przewidzieć ile bedzie fpsów :D

Opublikowano

Napisałem wyraźnie że nie odpalilem gta 5 bo wiem że nie ma ..naucz sie czytać "..oczywiście nie gta 5 ani bf 4 ..."

A co do pana który twierdzi że może odpale 1,2 assain'a to wiedz że grałem też w black flag spokojnie na 40 fps bez żadnych game boosterów etc,

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

K***a...Przeczytaj post który napisałem dalej.Jest w nim pełno : :) więc jak go kurwa można nie zauważyć.. A jeśli już wróciłeś do tematu i jego zawartości to fakt jest tam takie zdanie ale skąd wiesz że nie miało ono świadczyć o tym że np. mógłbym spróbować odpalić gta 5 gdyby wyszło ale tego nie robie bo wiem że nie pójdzie? Pomyśl zanim się wypowiesz bo pewnie nie masz więcej niż 12 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...