Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Deszcz w metinie? O.o

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niezle to wygląda, ale mam wątpliwości widać na twoim filmie że laguje

laguje to chyba Twój komputer podczas oglądania filmiku a nie ten "pseudo deszcz"

Jeśli chesz zobaczyć lagi to looknij sb na to:

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Bardzo fajny efekt :D

Niektórym mogą kompy nie wytrzymać xD

Opublikowano

Niby imitacja ale fajna tylko osoby z drewnem będą miały lagi.

Opublikowano

Przydatne, w queście można dodać, ale również w .py, że po określonej godzinie pada deszczyk.

Tylko pozostaje pytanie, czy komputery słabszych graczy wytrzymają ?

zn3v.png

Administrator główny Deila.eu, Anzelm

Opublikowano

Dosyć ciekawa sprawa takie coś, lecz martwi mnie trochę zamazanie obrazu i lagi jak będzie więcej osób.

Lecz wielki + za pracę Baran.

Opublikowano

Śnieg lagował na PL'u przy 2k graczy? Nie, więc skończcie snuć swoje spiskowe teorie na temat lagów.

Opublikowano

Fajne rozwiązanie, efekt też zadowalający, jak będę coś robił użyję, dzięki. :>

Opublikowano

Czym robiłeś deszcz? W AAE jest pewien filtr, który tworzy deszcz/śnieg i efekt jest bardziej "przestrzenny". Na pewno 2x lepszy, niż ten tutaj. Można go użyć, zapisać, jako sekwencje png, a później prze konwertować to na tga.

Opublikowano

Czym robiłeś deszcz? W AAE jest pewien filtr, który tworzy deszcz/śnieg i efekt jest bardziej "przestrzenny". Na pewno 2x lepszy, niż ten tutaj. Można go użyć, zapisać, jako sekwencje png, a później prze konwertować to na tga.

W sony vegas poprzez ustawienie szumu. A z after effect się później pojawię bo jeszcze go nie ogarnąłem ^.^

8910814572903361049127.png

Opublikowano

W sony vegas poprzez ustawienie szumu. A z after effect się później pojawię bo jeszcze go nie ogarnąłem ^.^

Mogę Ci na pw napisać, jak zrobić ten deszcz. To naprawdę prościutka sprawa. Tylko jedyny problem tego filtru jest taki, że nie jest "powtarzalny". Czyli trzeba trochę pomęczyć się, by nie było takiego "przeskoku", kiedy kończy się animacja i ponownie zaczyna.

Następnie bierzesz Plik-Eksportuj-Add to Render Queue i wybierasz Targa Sequence lub PNG Sequence (nie wiem, jak AAE obsługuje przezroczystość w TGA). Zapisujesz w jakimś osobnym folderze bo może być nawet 30 obrazków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...