Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer

szymon1600

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor, aktualnie te 4670 i 4770, są strasznej jakości, i możesz być niezadowolony, z możliwości OC. Niedługo wychodzi wersja K dla 4790 i 4690. mógłbyś się wstrzymać, bo intel zagwarantował że poprawi jakość gluta i możliwości, a sam stock to 4.4ghz.

gb z87 ud3h

ssd 128gb hyperx lub samsung evo

HDD, WD blue 1tb

chłodzenie bardzo dobre, chodź jego młodszy brat 120, też jest ok.

buda, może corsair 300R, cicha solidna i czysta buda

pamięci - 1600mhz to standardzik, hyperx CL9 możesz wziąć

Opublikowano

Procesor, aktualnie te 4670 i 4770, są strasznej jakości, i możesz być niezadowolony, z możliwości OC. Niedługo wychodzi wersja K dla 4790 i 4690. mógłbyś się wstrzymać, bo intel zagwarantował że poprawi jakość gluta i możliwości, a sam stock to 4.4ghz.

gb z87 ud3h

ssd 128gb hyperx lub samsung evo

HDD, WD blue 1tb

chłodzenie bardzo dobre, chodź jego młodszy brat 120, też jest ok.

buda, może corsair 300R, cicha solidna i czysta buda

pamięci - 1600mhz to standardzik, hyperx CL9 możesz wziąć

Dzięki za rady ;) A zmieszczę się do 4000zł? :)

A co sądzicie o tym GTX770? Ponad 1000zł kosztuje, a dużo wiecej mi da niż ten r9 270x? 

Zielony w tematach...

Opublikowano

Dzięki za rady ;) A zmieszczę się do 4000zł? :)

A co sądzicie o tym GTX770? Ponad 1000zł kosztuje, a dużo wiecej mi da niż ten r9 270x? 

Zielony w tematach...

Z monitorem, i wszystkim może być zgrzyt, ale lepiej pododawać sobie wszystko. Procek z mobo jakies 1500 +1000 gpu, + monitor 1000?zł zostaje ledwo 500zł, ale jak monitor za 500, to już zrobiłoby się luźniej i powinno być na styk.

Wiesz, polecam produkty nvidi, ze względu na sterowniki.

Mantle dopiero się wspina i oferuje gorszej jakości obraz, niż dx11(jedynie fpsy dodaje, ale zapewne to idzie w parze z jakością :D) . Dodatkowo super się zapowiada dx12, chodź nie jestem pewien czy ta technologia się pojawi w starszych produktach.

No i profile które nvidia często aktualizuje.

Tak jak kolega napisał 770, 280x. Lepiej niżej nie schodzić, gwarantuje ci możliwość grania w nowe gry(takie 60fpsów na ultra), a wyżej to bardziej pod 4k(taka rozdziałka monitora), albo 70-80fpsów w takich super grach.

Opublikowano

Z monitorem, i wszystkim może być zgrzyt, ale lepiej pododawać sobie wszystko. Procek z mobo jakies 1500 +1000 gpu, + monitor 1000?zł zostaje ledwo 500zł, ale jak monitor za 500, to już zrobiłoby się luźniej i powinno być na styk.

Wiesz, polecam produkty nvidi, ze względu na sterowniki.

Mantle dopiero się wspina i oferuje gorszej jakości obraz, niż dx11(jedynie fpsy dodaje, ale zapewne to idzie w parze z jakością :D) . Dodatkowo super się zapowiada dx12, chodź nie jestem pewien czy ta technologia się pojawi w starszych produktach.

No i profile które nvidia często aktualizuje.

Tak jak kolega napisał 770, 280x. Lepiej niżej nie schodzić, gwarantuje ci możliwość grania w nowe gry(takie 60fpsów na ultra), a wyżej to bardziej pod 4k(taka rozdziałka monitora), albo 70-80fpsów w takich super grach.

Źle mnie zrozumiałeś ;)

Monitor chcę kupić oddzielnie od tych 4k na kompa ;)

O 270X w tym budżecie nawet nie myśl. Poniżej 770 / 280X bym nie schodził.

A podeślesz mi jakiś gotowy zestaw? Że wybrałęś części do przechowywalni.

Opublikowano

dysk na dane mógłby być od WD - blue 1tb. Seagate, też nie jest zły, ale wd blue to ponadczasowy model.

procek - jak już pisałem, słabej jakości są, plota była że 2 czerwca ma się pojawić refresh, i intel już coś na fanpage mówi o nowościach :DDD

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=811142425565436&set=a.151859908160361.26481.109931889019830&type=1&theater

ssd super - zawsze zamiennikiem może być samsung evo 840. mam tego hyperx'a i jest ok.

buda - cicha, fajna, czysta i solidna, polecam

mobo - produkty asrocka i MSI są bardzo wadliwe, polecam coś z gigabyte lub asusa byś nie musiał mieć do czynienia z "zajebistymi" supportami, jeszcze od morele... Jakbyś się rozmyślił z produktu, to możesz mieć lipę ze zwrotem w ciągu 10dni. itd. a często też odmawiają gwarancji i wciskają że to twoja wina... Nie kieruj się tym że mają niskie ceny. Oczywiście może być bezproblemowo, ale ja bym tam nie kupował. Zbyt dużo problemów ludzie mają z nimi.

ramy - zamiast fury, możesz wziąć serie hyperx, lepszy ma desing. oczywiście zawsze je powinieneś łączyć w dual channel.(albo 2x4gb, albo 2x8gb, ale 8gb(2x4gb) styknie)

chłodzenie - macho lub macho 120 starczy, bardzo porządne chłodzenia.(z ramami, które wyżej przedstawiłem wchodzi na styk)

zasilacz - jest ok, chodź mógłbyś dobrać jakiegoś corsaira pod kolorystykę budy.

nagrywaka i gpu OK.

Opublikowano

Tak kilka spraw :D Zasilacze od corsaira są droższe ;/ wiec z tym wyglądem to lipa :D Chłodzenie: Raijitek jest bardzo dobry więc chłodzić bedzie o wiele lepiej niz macho, opłaca sie :) PRODUKTY OD MSI I ASROCKA NIE SA WADLIWE!! xD <bulwers>  a moje wspomnienia z gigabatem sa takie ze sie grzeje ;? Sam ma wd blue series ale 500gb i jest zarąbisty ale nie wiem jakie jest porównanie z segate ;. Więc według mnie nie ma co zmieniać , a znów ci powiem pierdzielisz z morele bo chyba nic tam nie zamawiałes... ;) <Fachowcy pełną parą> ;)

Opublikowano

Tak kilka spraw :D Zasilacze od corsaira są droższe ;/ wiec z tym wyglądem to lipa :D Chłodzenie: Raijitek jest bardzo dobry więc chłodzić bedzie o wiele lepiej niz macho, opłaca sie :) PRODUKTY OD MSI I ASROCKA NIE SA WADLIWE!! xD <bulwers>  a moje wspomnienia z gigabatem sa takie ze sie grzeje ;? Sam ma wd blue series ale 500gb i jest zarąbisty ale nie wiem jakie jest porównanie z segate ;. Więc według mnie nie ma co zmieniać , a znów ci powiem pierdzielisz z morele bo chyba nic tam nie zamawiałes... ;) <Fachowcy pełną parą> ;)

Co do chłodzenia, to jeżeli nie będzie miał mega farta, to mu się nie przyda. Tak mocne chłodzenie.

asrock i msi - wejdź na byle jakie forum, i zobacz jak często się jebią. w sumie od zawsze były wadliwe i do tej pory nie poprawili jakości. jedyny plus, to taki że w serwisie takie płyty od razu wymieniają na nowe :D

Głównie to asrocki i msi, są wadliwe od początku(jeżeli lipa, to do 3 dni powinna sie rozsypać), jak już trafisz działającą to powinien chulać i grać.

co do gigabyte mhm, niemam porównania, chodź asrocki są ponoć chłodniejsze.

Seagate i WD to liderzy HDD. Chodź WD blue tak jak już wyżej wspomniałem.

Wystarczyło mi przeczytać 10 pierwszych opini, jakie problemy stwarzają tylko by nie poszło im po kosztach, to podziękowałem, i wolę kupić drożej.

Aktualnie borykam się z agito, chodź troszkę namieszałem. Bo nie zgłosiłem prośby o zwrot e-mailowo, tylko telefonicznie, a humanista zapomniał. I mi wysłali płytkę do domu :D Także mogli mnie z góry nabić w butelkę, a aktualnie na ich koszt zwracam.

Niestety nie ciągnę kasy z cyca mamy, tylko sam zarabiam na to, dlatego znam wartość pieniądza, i wg. mej opinii lepiej jest dopłacić i mieć dobry support. A kupiłem w agito, bo spotkałem dużo opini że klient wychodzi na ++ w różnych sytuacjach, no i można przedłużyć i kupić dodatkową gwarancje(jeżeli ci ukradną produkt, sam go popsujesz, spalisz itd). Także miałem szczęście, że nie skusiła mnie ich cena :D

A najlepiej to kupować w malutkich sklepikach, tam to dopiero dbają o klientów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...