Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Napęd w PS3 nie wciąga płyt!

neXt15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem polega na tym że jak wkładam płytę do mojego sprzętu, to Playstation 3 automatycznie powinien ją wciągnąć. a tak się nie dzieje. Nie mam pojęcia co się mogło stać z nim, stało się tak z dnia na dzień! (zepsuł się dość dawno, a teraz mam ochotę grać :v)

Tak więc chciałbym się dowiedzieć co jest nie tak z moją Playstation 3'ką i gdzie taki problem naprawić?

Będę wdzięczny za odpowiedzi! :)

Pozdrawiam.

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Na początek spróbuj zresetować napęd, przez 15 sekund przytrzymaj "Eject" czyli guziczek od wysuwania płyt.

Jeśli to nic nie daje, to pozostaje rozkręcenie konsoli i dobranie się do napędu i sprawdzenie mechanizmu.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

mialem tak jak otwieralem moja konsole aby wgrac CFW. konsola nie brala plyt kiedy sie przykladalo, jedynie kiedy wciagala to jak sie uruchamiala. powot byl to ze zanim rozkrecilem BD to byla plyta a jak skrecilem to nie bylo jej wiec konsola byla ustawiona ze plyta jest w srodku caly czas. wystarczylo rozkrecic BD i zresetowac dzwignie. jak to twoj problem to pisz a dodam zdjecia jak to naprawic :D

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Na początek spróbuj zresetować napęd, przez 15 sekund przytrzymaj "Eject" czyli guziczek od wysuwania płyt.

Jeśli to nic nie daje, to pozostaje rozkręcenie konsoli i dobranie się do napędu i sprawdzenie mechanizmu.

Przytrzymanie Eject nic nie dało i wziąłem się za rozkręcanie... wszystko pięknie ładnie się odkręciło, dysk wyciągnąłem, a tutaj górna pokrywa tak jakby przyklejona, rozdypcyłem ją, a raczej leciutko się rozwaliła przy wkładaniu płyty, bo nawet w serwisie by tego poprawnie nie otworzyli... siłą nawet się nie dało a jak oglądałem jakiś tutorial to tam delikatnie wszystko robili... tak czy siak jutro biorę się za całkowite rozkręcenie go i zaglądnięcie do jego środka, może znajdę powód! :)

1367996595-U582588.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...