Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy w DOTA 2

Vergilek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siem wszystkim mam parę pytań, ponieważ przesiadam się z Lola na Dotę ponieważ w lola nie mogę grać przez pewien błąd który ma spory % społeczności a RITO nie chce go naprawic ;(

1. Czy w Docie jest coś takiego jak Meta? Jezeli jest to jaka?
2. Jeżeli miałem w lolu plat 4 to powinienem sobię dać radę ?
3. W lolu miałem 100 fps na niskim ustawieniach, ale rozdzielczość największa i tu pytanie ile będe miał w Docie?
4. Czy środkowa linia jest odpowiednikiem mida w lolu?(To znaczy że chodzi się głownie ap championami)
5. Jako że w docie ma się wszystkie postacie odrazu to jest możliwośc zbierania "Dotowskiej waluty" (Lol - IP) za którą mogę cośdokupić do postaci ?
6. W lolu dywizje a w docie?
7.Proszę o rozwinięcie Tematu zdobywania przedmiotów
8. Czy w docie znajdę odpowiednik Lolowskiej Orianny ? (Mój main ^^)
9. Czy jest jakaś strona typu lolking.com / lolnexus.com ale dla Doty?
10. I Proszę o podanie podstawowych różnic pomiędzy Lolem a Dotą typu: Maks poziom champa, rozdawanie skilli(czy można ulepszać pasywki, o ile są)

Opublikowano

1. Tego nie jestem pewny, ale chyba jest skoro wychodzą patche z nerfami/buffami herosów.
2. Może nie będziesz tak dobry jak w LOL'u, ale podstawy doty ogarniesz szybko i nie będziesz feederem. Dodatkowo będziesz musiał sie nauczyć farmić, bo w Docie ciężej się last hituje.
3. Ciężko powiedzieć, bo nie znamy twojego sprzętu. Najlepiej jak go podasz, bądź ściągniesz dote i sprawdzisz, jednakże jeśli miałeś 100 FPS'ów w LoL'u to w Docie nie będziesz mieć ścinek, gdyż ja na LOW w LOL'a gram na 60 fps'ach a w docie mam stałe 40 i da się normalnie grać.
4. W docie nie ma AP championów. Herosy dzielą się na inteligencję, zręczność i siłę. 
5. Nie. Możesz jedynie kupić skiny przez steama. 
6. W docie masz elo/mmr. Czyli stary system jaki kiedyś był w LOL'u, tylko że bardziej dopracowany.
7. Przedmioty zdobywasz losowo po każdej grze. Najczęściej są to jakieś ubrania dla herosów.
8. W tym Ci nie pomogę, bo sam krótko gram w Dote i nie ogarnąłem jeszcze wszystkich postaci.
9. Raczej nie, jedynie jak możesz sprawdzić graczy to wejść na ich profil steam i zobaczyć ile godzin grają w Dote. 
10. 
Pasywki - nie ma czegoś takiego w Docie
Runy - nie ma czegoś takiego w Docie
Masterki - nie ma czegoś takiego w Docie
Maks poziom champa - 25. Przez pierwsze 18 poziomów rozdajesz je w umiejętności, a potem do 25 możesz ulepszać statystyki herosa(czyli zręczność, int. siłe)

O7Kc8dF.png

Legenda
Opublikowano

Siem wszystkim mam parę pytań, ponieważ przesiadam się z Lola na Dotę ponieważ w lola nie mogę grać przez pewien błąd który ma spory % społeczności a RITO nie chce go naprawic ;(

1. Czy w Docie jest coś takiego jak Meta? Jezeli jest to jaka?

2. Jeżeli miałem w lolu plat 4 to powinienem sobię dać radę ?

3. W lolu miałem 100 fps na niskim ustawieniach, ale rozdzielczość największa i tu pytanie ile będe miał w Docie?

4. Czy środkowa linia jest odpowiednikiem mida w lolu?(To znaczy że chodzi się głownie ap championami)

5. Jako że w docie ma się wszystkie postacie odrazu to jest możliwośc zbierania "Dotowskiej waluty" (Lol - IP) za którą mogę cośdokupić do postaci ?

6. W lolu dywizje a w docie?

7.Proszę o rozwinięcie Tematu zdobywania przedmiotów

8. Czy w docie znajdę odpowiednik Lolowskiej Orianny ? (Mój main ^^)

9. Czy jest jakaś strona typu lolking.com / lolnexus.com ale dla Doty?

10. I Proszę o podanie podstawowych różnic pomiędzy Lolem a Dotą typu: Maks poziom champa, rozdawanie skilli(czy można ulepszać pasywki, o ile są)

1. Niektórzy wierzą w to, ale normalnie gra się wszystkim prawie.

2. Tak

3. 60/80

4. W docie nie ma AP/AD. Są postaci typowe dla mida i nimi się gra. ( w docie nie idziesz na środek i czekasz tylko blokujesz linię jeszcze)

5. Płacisz w Euro/Dolarach za przedmioty kosmetyczne, które nie wpływają w żaden sposób na rozgrywkę.

6. Nie ma. Są punkty mmr. Im więcej tym lepiej

7. Po zakończeniu gry system rozdaje losowo itemy. Wszystko zależy od szczęścia. Jedynym pewniakiem, że dostaniemy przedmiot jest wbicie poziomu profilu Dota

8. Nie wiem sam :x

9.

http://www.joindota.com/en/start
http://dotabuff.com/

10. Maks 25poziom, normalnie jak w lolu, nie ma pasywek.

Poradniki dla uczących się:

http://dota2.pl/pierwsze-kroki/
http://chaqdota.wordpress.com/2013/09/05/chaqs-ultimate-guide-to-advanced-solo-middle/
http://twop.navi-gaming.com/en/dota_2

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

To inaczej ktoś mi poda spis postaci pod inteligencje ?? To znaczy takie typowo na mida iż ponieważ że przypuszczam że są nukerami lub odgrywają znaczącą rolę teamfight

Opublikowano

A mam jeszcze 2 pytanie
Gdzie jest ukryty sklep?
I jest tutaj coś takiego że kupie item A potem B i z nich złożę item C? czy odrazu muszę kupować 1 item

Edit:
Czy int sprawia że skille stają się silniejsze ?
Jest spell vamp czy tylko life steal?
Obrażenia z itemów zwiększają dmg skilla każdej postaci ? Czy jest podział jak w lolu czyt. Moc umiejętności i Atak Fizyczny

Legenda
Opublikowano

Jesteś nowy, więc kierujesz się pewnie, że tylko postaci z inteligencją mogą iść na mida, ale to nie musi być tak, ponieważ jednym z lepszych midów jest Viper, Templar Assasin, Batrider, Shadow Fiend.

Mapa:

http://s.navi-gaming.com/uploads/userfiles/images/twop/common/dota_2/mechanic/Introduction/map_en.png

Możesz rozkładać itemy.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

A mam jeszcze 2 pytanie

Gdzie jest ukryty sklep?

I jest tutaj coś takiego że kupie item A potem B i z nich złożę item C? czy odrazu muszę kupować 1 item

Edit:

Czy int sprawia że skille stają się silniejsze ?

Jest spell vamp czy tylko life steal?

Obrażenia z itemów zwiększają dmg skilla każdej postaci ? Czy jest podział jak w lolu czyt. Moc umiejętności i Atak Fizyczny

1. jeśli kupujesz przedmiot z ukrytego sklepu nie będąc koło niego wyświetlają ci sie takie wykrzykniki w miejscu gdzie on jest

2. tak, tylko w lolu np kupujesz item A, potem B i za cały musisz dopłacić, w Docie są jeszcze receptury i jak kupisz item A i B to odrazu masz item C

3. nie, skille nie mają przeliczników (z kilkoma wyjatkami jak ult pudga z Scepterem)

4. spell vampa chyba nie ma, tylko life steal

5. nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...